Beegden – Duinenberg 14
Vraagprijs
€ 1.175.000,- k.k.
Ik leid u graag eens
rond in dit pand.
Lou heunen
makelaar
Kenmerken
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
327 m2
Vraagprijs
€ 1.175.000,- k.k.
LEES MEER
Omschrijving

Voor hun geliefde grondstuk in het villapark van Beegden schakelden de eigenaren architect Maarten Engelman in om hun wensen te vertalen in een concessieloze villa. Hun programma van eisen kende één centraal uitgangspunt: vanuit de centrale woonruimten aan de achterzijde diende een maximale beleving van de uitgestrekte Beegderheide mogelijk te zijn. Derhalve besloot Engelman om deze gehele zijde als één doorlopende glaswand uit te voeren. De omsloten patiotuin kreeg een uitvoering in bijpassende mediterrane sfeer met een groot overdekt terras en een van alle
technisch comfort voorzien overloopzwembad. Dat de villa optimaal is geïsoleerd, over onder meer een geavanceerde, hightech warmtepomp en voorlopig energielabel A beschikt, moge welhaast voor zich spreken. Duinenberg ligt op korte afstand van de winkelcentra van Beegden en Heel met onderwijsvoorzieningen in het basisen middelbaar onderwijs nabij. Het bouwjaar is 2012, de inhoud bedraagt circa 1.362 m3 en de perceeloppervlakte meet 878 m2.

BEGANE GROND
Entreehal
Toegang tot een lange, verbindende entreehal (30,0 m2) die aan één zijde met een lange glaswand zicht heeft op de omsloten patiotuin met zwembad. Op drie wijzen bieden dubbele glazen deurpartijen toegang tot de patiotuin, waarvan één is uitgevoerd als schuifpui. De vloer is afgewerkt met geborsteld 4 mm Frans eiken parket en met osmo whitewash-laklaag behandeld. Zowel de hal met garderobe als de trapopgang naar boven zijn voorzien van solatubes.

Garderobe & kantoorruimte
Bij binnenkomst bevindt zich aan de linkerzijde een verscholen garderobe met kastruimte en de meterkast met aansluitingen van de nutsvoorzieningen. Hier is toegang tot het gastentoilet met designwaskom en vrijhangend toilet (Villeroy & Boch). De vloer is uitgevoerd in een zachtgrijze, keramische tegelsoort en op twee meter hoogte zorgt een lichtsluis in twee wanden voor daglichttoetreding. De kleurstelling van de tegelvloer komt ook terug in de badkamer en bijkeuken, hetgeen zorgdraagt voor een ruimtelijke werking. Naast het garderobedeel is de kantoorruimte (15,8 m2) gesitueerd. Hier loopt de eikenhouten vloer van de hal drempelloos in door en openslaande tuindeuren bieden toegang tot de patiotuin. Aan één zijde biedt een 5-deurs kastenwand bergruimte.

Living
Ook de living (52,9 m2) heeft het indrukwekkende, vrije uitzicht over de Beegderheide en beschikt over een vloer met geborstelde eiken toplaag in diagonaal legpatroon. Hier bevindt zich tevens de centrale bedieningseenheid van het Bang & Olufsen geluidssysteem. Naast de losstaande vloerluidsprekers zijn tevens de plafondluidsprekers in acht overige ruimten in huis te bedienen (‘linksystem’). In het plafond is een verlichtingssysteem van Occhio opgenomen met negen kantelbare en regelbare design-inbouwspots.

Keuken Duinenberg 14 // Beegden
De living en eetkamer zijn als in een soort U-vorm met elkaar verbonden en ‘sluiten’ de keuken (19,5 m2) als het ware ‘in’. Glazen deuren aan beide zijden van de keuken maken dat deze de classificatie gesloten verdient. De inrichting is in U-opstelling met een centraal geplaatst werkeiland met een ultradun composieten werkblad. Tot de inbouwapparatuur van Miele behoren een combi-stoomoven, een zelfreinigende oven, Liebherr koelkast en vriezer en een 4-pits inductiekookplaat van Siemens met glazen achterwand en rvs-wasemkap (Airo); de afwasmachine is van Gaggenau. In de wand die de keuken met de living scheidt is een glazen doorkijk-gashaard van M-Design geplaatst (de enige reden waarom deze villa een gasaansluiting heeft).

Eetkamer
De centrale verbindingshal eindigt bij een glazen deur die toegang biedt tot de eetkamer (27,1 m2). Deze heeft de geborsteld eikenhouten vloer, ditmaal uitgevoerd in een diagonaal legpatroon. Aan de zijde van de patiotuin heeft de eetkamer een overkapping (32,3 m2) die via een brede schuifpui bereikbaar is. De tegenoverliggende wand is eveneens uitgevoerd in glas en loopt over de volle breedte van de villa – van de eetkamer tot en met de living. Hij biedt een ongekend vrij uitzicht over de Beegderheide.

Utility room (bijkeuken) & Masterbedroom
Aan de rechterzijde van de hal bevindt zich de ‘utility room’ (9,7 m2), een ruimte met witgoedaansluitingen die op praktische wijze in een wand zijn verwerkt. Hij biedt toegang tot een aan voorzijde gelegen berging (18,5 m2) die op zijn beurt in verbinding staat met de carport. Een hardhouten trap leidt vanuit deze bijkeuken naar de kelderverdieping. De tweede deur in de centrale verbindingshal biedt toegang tot de L-vormige masterbedroom (23,1 m2). Deze heeft een ongekend vrij uitzicht over de achterliggende Beegderheide en via een schuifpui toegang tot een eigen patioterras (26,1 m2). Een lange wand is ingericht met een 10-deurs kastenwand (ter overname).

Masterbathroom en sauna
Aan de voorzijde van de masterbedroom is via een glazen schuifwand toegang tot masterbathroom (12,8 m2). Aan de linkerzijde bevindt zich over de volle breedte een tweepersoons wastafelmeubel met designwaskommen en een brede spiegelachterwand. Centraal in de ruimte staat een vrijstaand ligbad (Villeroy & Boch) tegen een scheidingswand. Erachter is aan de ene zijde toegang tot een inloopdouche (sunshower), aan de andere zijde tot een vrijhangend toilet (Villeroy & Boch). Er tegenover is een tweepersoons sauna (traditioneel en infrarood) gesitueerd (12,8 m2).

VERDIEPING
Vanuit de ontvangsthal leidt een massief eikenhouten trap met tredeverlichting naar de eerste verdieping. Architectonisch is deze verdieping feitelijk als een ‘doos’ op contrasterende wijze op het door glas gedomineerde begane grondniveau geplaatst. Via een overloop (5,9 m2) met muurkast is toegang tot drie slaapkamers (31,1 m2, 16,7 m2 en 10,6 m2) alle voorzien van eiken parketvloeren. De in het midden gelegen slaapkamer heeft een driedeurs maatwerk-kastenwand met spiegeldeur; de achterste (thans als werkkamer in gebruik) beschikt over een ingebouwde muurkast en heeft een fenomenaal uitzicht op voornoemde Beegderheide.

Gastenbadkamer
De in passende stijl uitgevoerde gastenbadkamer (4,4 m2) beschikt over een wastafel, een vrijhangend toilet (Villeroy &Boch) alsmede een inloopdouche met thermostaatkraan.

KELDER
In de bijkeuken is via een hardhouten trap toegang tot de kelderruimten. De gehele kelder (9,4 m2) heeft een gecoate betonvloer. De voorruimte/kelderhal biedt toegang tot een geklimatiseerde wijnkelder (5,5 m2) met een regelbare temperatuur. Ernaast ligt de technische ruimte (18,4 m2) met de techniek van het zwembad (met automatische chemicaliën-dosering), de WtW-installatie, de koeleenheid van de wijnkelder alsmede de techniek van het B&O-geluidssysteem. Centraal in de ruimte bevindt zich de grondwarmtepomp (Viessmann) met een aan- en afvoer van lucht en waterreservoir met verschillende temperatuurzones. Nergens in huis bevinden zich radiatoren, verwarming en koeling geschiedt comfortabel via vloeren, plafonds en wand (zonder koude luchtstroom).

PATIOTUIN MET ZWEMBAD EN POOLHOUSE
De deels overdekte patiotuin is afgewerkt met natuursteen uit de Himalaya en biedt plaats aan onder meer een Spaanse olijfboom van ruim 300 jaar oud. Het verwarmde zwembad (8.00 x 4.00 x 1.55 meter) is een zogeheten ‘overloopzwembad’, waarbij het waterniveau gelijk is aan het vloerniveau van het terras. Het is voorzien van een automatisch openende en sluitende rolhoes met solar-lamellen, jetstream en een waterval in de naastgelegen wand. Tot het zwembad behoort ook een ‘poolhouse’ (3,9 m2) dat naast bergruimte tevens plaats biedt aan een vrijhangend
toilet (Villeroy & Boch) en een open douche met thermostaatkraan.

TUIN
De voortuin heeft naast de overdekte carport aan de rechterzijde (met stalen poortje naar de achtertuin) een geometrische indeling met grote lavendelborder en kubistisch gesnoeide taxushagen. Aan de linkerzijde leidt eenzelfde stalen poortje naar voornoemde patiotuin – door een manshoge haag aan het zicht onttrokken. De achtertuin, over de volledige lengte van de glazen wand, is ingericht met siergras dat voor een natuurlijke overgang zorgt naar het achterliggende natuurgebied. Zowel de patiotuin als de overige onderdelen van de tuin zijn voorzien van een automatisch werkend irrigatiesysteem.

ALGEMEEN
– Ontworpen door Engelman Architecten volgens specifieke wensen van de huidige eigenaren;
– Levensloopbestendig dankzij de woon-, slaap- en badkamer op de begane grond;
– Hoog afwerkingsniveau met bijzonder oog voor details;
– Verwarming en koeling van alle ruimten geschiedt dankzij een geavanceerd warmtepompsysteem via vloeren, plafonds én wand;
– Uitgevoerd met in totaal 4 slaapkamers en twee badkamers;
– Verwarmd zwembad in de omsloten patiotuin met eigen poolhouse;
– Ongekend vrij uitzicht aan de achterzijde op natuurgebied ‘De Beegderheide’;
– Geavanceerd geluidssysteem van Bang & Olufsen met ‘linksystem’ naar nagenoeg alle ruimten in huis;
– Uitermate representatieve uitstraling en zeer geschikt voor een zakelijke combinatie van kantoor aan huis;
– In mediterrane sfeer aangelegde tuin rondom met een maximum aan privacy;
– Voorzien van een geavanceerde alarminstallatie en videobewakingssysteem;
– Zowel de living, eetkamer en keuken zijn voorzien van een centraal elektrisch bedienbare vitrage (ter overname);
– Alle ramen en schuifdeuren zijn voorzien van muggenhorren.

LEES MEER

Voor hun geliefde grondstuk in het villapark van Beegden schakelden de eigenaren architect Maarten Engelman in om hun wensen te vertalen in een concessieloze villa. Hun programma van eisen kende één centraal uitgangspunt: vanuit de centrale woonruimten aan de achterzijde diende een maximale beleving van de uitgestrekte Beegderheide mogelijk te zijn. Derhalve besloot Engelman om deze gehele zijde als één doorlopende glaswand uit te voeren. De omsloten patiotuin kreeg een uitvoering in bijpassende mediterrane sfeer met een groot overdekt terras en een van alle
technisch comfort voorzien overloopzwembad. Dat de villa optimaal is geïsoleerd, over onder meer een geavanceerde, hightech warmtepomp en voorlopig energielabel A beschikt, moge welhaast voor zich spreken. Duinenberg ligt op korte afstand van de winkelcentra van Beegden en Heel met onderwijsvoorzieningen in het basisen middelbaar onderwijs nabij. Het bouwjaar is 2012, de inhoud bedraagt circa 1.362 m3 en de perceeloppervlakte meet 878 m2.

BEGANE GROND
Entreehal
Toegang tot een lange, verbindende entreehal (30,0 m2) die aan één zijde met een lange glaswand zicht heeft op de omsloten patiotuin met zwembad. Op drie wijzen bieden dubbele glazen deurpartijen toegang tot de patiotuin, waarvan één is uitgevoerd als schuifpui. De vloer is afgewerkt met geborsteld 4 mm Frans eiken parket en met osmo whitewash-laklaag behandeld. Zowel de hal met garderobe als de trapopgang naar boven zijn voorzien van solatubes.

Garderobe & kantoorruimte
Bij binnenkomst bevindt zich aan de linkerzijde een verscholen garderobe met kastruimte en de meterkast met aansluitingen van de nutsvoorzieningen. Hier is toegang tot het gastentoilet met designwaskom en vrijhangend toilet (Villeroy & Boch). De vloer is uitgevoerd in een zachtgrijze, keramische tegelsoort en op twee meter hoogte zorgt een lichtsluis in twee wanden voor daglichttoetreding. De kleurstelling van de tegelvloer komt ook terug in de badkamer en bijkeuken, hetgeen zorgdraagt voor een ruimtelijke werking. Naast het garderobedeel is de kantoorruimte (15,8 m2) gesitueerd. Hier loopt de eikenhouten vloer van de hal drempelloos in door en openslaande tuindeuren bieden toegang tot de patiotuin. Aan één zijde biedt een 5-deurs kastenwand bergruimte.

Living
Ook de living (52,9 m2) heeft het indrukwekkende, vrije uitzicht over de Beegderheide en beschikt over een vloer met geborstelde eiken toplaag in diagonaal legpatroon. Hier bevindt zich tevens de centrale bedieningseenheid van het Bang & Olufsen geluidssysteem. Naast de losstaande vloerluidsprekers zijn tevens de plafondluidsprekers in acht overige ruimten in huis te bedienen (‘linksystem’). In het plafond is een verlichtingssysteem van Occhio opgenomen met negen kantelbare en regelbare design-inbouwspots.

Keuken Duinenberg 14 // Beegden
De living en eetkamer zijn als in een soort U-vorm met elkaar verbonden en ‘sluiten’ de keuken (19,5 m2) als het ware ‘in’. Glazen deuren aan beide zijden van de keuken maken dat deze de classificatie gesloten verdient. De inrichting is in U-opstelling met een centraal geplaatst werkeiland met een ultradun composieten werkblad. Tot de inbouwapparatuur van Miele behoren een combi-stoomoven, een zelfreinigende oven, Liebherr koelkast en vriezer en een 4-pits inductiekookplaat van Siemens met glazen achterwand en rvs-wasemkap (Airo); de afwasmachine is van Gaggenau. In de wand die de keuken met de living scheidt is een glazen doorkijk-gashaard van M-Design geplaatst (de enige reden waarom deze villa een gasaansluiting heeft).

Eetkamer
De centrale verbindingshal eindigt bij een glazen deur die toegang biedt tot de eetkamer (27,1 m2). Deze heeft de geborsteld eikenhouten vloer, ditmaal uitgevoerd in een diagonaal legpatroon. Aan de zijde van de patiotuin heeft de eetkamer een overkapping (32,3 m2) die via een brede schuifpui bereikbaar is. De tegenoverliggende wand is eveneens uitgevoerd in glas en loopt over de volle breedte van de villa – van de eetkamer tot en met de living. Hij biedt een ongekend vrij uitzicht over de Beegderheide.

Utility room (bijkeuken) & Masterbedroom
Aan de rechterzijde van de hal bevindt zich de ‘utility room’ (9,7 m2), een ruimte met witgoedaansluitingen die op praktische wijze in een wand zijn verwerkt. Hij biedt toegang tot een aan voorzijde gelegen berging (18,5 m2) die op zijn beurt in verbinding staat met de carport. Een hardhouten trap leidt vanuit deze bijkeuken naar de kelderverdieping. De tweede deur in de centrale verbindingshal biedt toegang tot de L-vormige masterbedroom (23,1 m2). Deze heeft een ongekend vrij uitzicht over de achterliggende Beegderheide en via een schuifpui toegang tot een eigen patioterras (26,1 m2). Een lange wand is ingericht met een 10-deurs kastenwand (ter overname).

Masterbathroom en sauna
Aan de voorzijde van de masterbedroom is via een glazen schuifwand toegang tot masterbathroom (12,8 m2). Aan de linkerzijde bevindt zich over de volle breedte een tweepersoons wastafelmeubel met designwaskommen en een brede spiegelachterwand. Centraal in de ruimte staat een vrijstaand ligbad (Villeroy & Boch) tegen een scheidingswand. Erachter is aan de ene zijde toegang tot een inloopdouche (sunshower), aan de andere zijde tot een vrijhangend toilet (Villeroy & Boch). Er tegenover is een tweepersoons sauna (traditioneel en infrarood) gesitueerd (12,8 m2).

VERDIEPING
Vanuit de ontvangsthal leidt een massief eikenhouten trap met tredeverlichting naar de eerste verdieping. Architectonisch is deze verdieping feitelijk als een ‘doos’ op contrasterende wijze op het door glas gedomineerde begane grondniveau geplaatst. Via een overloop (5,9 m2) met muurkast is toegang tot drie slaapkamers (31,1 m2, 16,7 m2 en 10,6 m2) alle voorzien van eiken parketvloeren. De in het midden gelegen slaapkamer heeft een driedeurs maatwerk-kastenwand met spiegeldeur; de achterste (thans als werkkamer in gebruik) beschikt over een ingebouwde muurkast en heeft een fenomenaal uitzicht op voornoemde Beegderheide.

Gastenbadkamer
De in passende stijl uitgevoerde gastenbadkamer (4,4 m2) beschikt over een wastafel, een vrijhangend toilet (Villeroy &Boch) alsmede een inloopdouche met thermostaatkraan.

KELDER
In de bijkeuken is via een hardhouten trap toegang tot de kelderruimten. De gehele kelder (9,4 m2) heeft een gecoate betonvloer. De voorruimte/kelderhal biedt toegang tot een geklimatiseerde wijnkelder (5,5 m2) met een regelbare temperatuur. Ernaast ligt de technische ruimte (18,4 m2) met de techniek van het zwembad (met automatische chemicaliën-dosering), de WtW-installatie, de koeleenheid van de wijnkelder alsmede de techniek van het B&O-geluidssysteem. Centraal in de ruimte bevindt zich de grondwarmtepomp (Viessmann) met een aan- en afvoer van lucht en waterreservoir met verschillende temperatuurzones. Nergens in huis bevinden zich radiatoren, verwarming en koeling geschiedt comfortabel via vloeren, plafonds en wand (zonder koude luchtstroom).

PATIOTUIN MET ZWEMBAD EN POOLHOUSE
De deels overdekte patiotuin is afgewerkt met natuursteen uit de Himalaya en biedt plaats aan onder meer een Spaanse olijfboom van ruim 300 jaar oud. Het verwarmde zwembad (8.00 x 4.00 x 1.55 meter) is een zogeheten ‘overloopzwembad’, waarbij het waterniveau gelijk is aan het vloerniveau van het terras. Het is voorzien van een automatisch openende en sluitende rolhoes met solar-lamellen, jetstream en een waterval in de naastgelegen wand. Tot het zwembad behoort ook een ‘poolhouse’ (3,9 m2) dat naast bergruimte tevens plaats biedt aan een vrijhangend
toilet (Villeroy & Boch) en een open douche met thermostaatkraan.

TUIN
De voortuin heeft naast de overdekte carport aan de rechterzijde (met stalen poortje naar de achtertuin) een geometrische indeling met grote lavendelborder en kubistisch gesnoeide taxushagen. Aan de linkerzijde leidt eenzelfde stalen poortje naar voornoemde patiotuin – door een manshoge haag aan het zicht onttrokken. De achtertuin, over de volledige lengte van de glazen wand, is ingericht met siergras dat voor een natuurlijke overgang zorgt naar het achterliggende natuurgebied. Zowel de patiotuin als de overige onderdelen van de tuin zijn voorzien van een automatisch werkend irrigatiesysteem.

ALGEMEEN
– Ontworpen door Engelman Architecten volgens specifieke wensen van de huidige eigenaren;
– Levensloopbestendig dankzij de woon-, slaap- en badkamer op de begane grond;
– Hoog afwerkingsniveau met bijzonder oog voor details;
– Verwarming en koeling van alle ruimten geschiedt dankzij een geavanceerd warmtepompsysteem via vloeren, plafonds én wand;
– Uitgevoerd met in totaal 4 slaapkamers en twee badkamers;
– Verwarmd zwembad in de omsloten patiotuin met eigen poolhouse;
– Ongekend vrij uitzicht aan de achterzijde op natuurgebied ‘De Beegderheide’;
– Geavanceerd geluidssysteem van Bang & Olufsen met ‘linksystem’ naar nagenoeg alle ruimten in huis;
– Uitermate representatieve uitstraling en zeer geschikt voor een zakelijke combinatie van kantoor aan huis;
– In mediterrane sfeer aangelegde tuin rondom met een maximum aan privacy;
– Voorzien van een geavanceerde alarminstallatie en videobewakingssysteem;
– Zowel de living, eetkamer en keuken zijn voorzien van een centraal elektrisch bedienbare vitrage (ter overname);
– Alle ramen en schuifdeuren zijn voorzien van muggenhorren.

Overdracht
Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 1.175.000,- k.k.
Koopspecificatie
inclusief BTW
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
Soort woning
villa
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
2012
Bouwvorm
bestaande bouw
Liggingen
aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht, in bosrijke omgeving
Indeling
Woonoppervlakte
327 m2
Perceeloppervlakte
878 m2
Overige inspandige ruimte
35 m2
Inhoud
1.363 m3
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Energie
Energieklasse
A
Energielabel einddatum
30 november -1
Warmwater
zonnecollectoren, elektrische boiler eigendom
Isolatie
volledig geïsoleerd
Buitenruimte
Tuin
patio/atrium
Hoofdtuin
patio/atrium
Oppervlakte hoofdtuin
180 m2 (15m bij 12m)
Ligging hoofdtuin
oost
Achterom
Ja
Kwaliteit tuin
verzorgd
Bergruimte
Schuur / Berging
inpandig
Voorzieningen
voorzien van verwarming, voorzien van elektra, voorzien van water
Isolatie
volledig geïsoleerd
Parkeergelegenheid
Parkeer faciliteiten
openbaar parkeren
Garage
carport
Dak
Soort dak
plat dak
Materiaal dak
bitumineuze dakbedekking
Overig
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
goed tot uitstekend
Onderhoud buiten
goed tot uitstekend
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Voorzieningen
 • Mechanische ventilatie
 • Tv kabel
 • Schuifpui
 • Alarminstallatie
 • Rookkanaal
 • Airconditioning
 • Sauna
 • Zonnecollectoren

In de buurt

 • Heel - Heerepad 76: 1,8 km
 • Herten - Alcide de Gasperistraat 34: 4,2 km
 • Herten - Evenkamp 123: 4,3 km
 • Roermond - Bisschop Drehmansstraat 37: 4,6 km
 • Roermond - Neerstraat 74A: 4,8 km
 • Roermond - Swalmerstraat 59C: 5,0 km
 • Roermond - Willem II Singel 82: 5,1 km
 • Roermond - Swalmerstraat 102: 5,1 km
 • Roermond - Kruisherenstraat 204: 5,1 km
 • Roermond - Kruisherenstraat 1: 5,2 km
 • Roermond - Spoorlaan Zuid 19: 5,2 km
 • Roermond - Venloseweg 78: 5,5 km
 • Sint Odilienberg - Leropperweg 9a: 5,8 km
 • Roermond - Wilhelminalaan 46: 6,6 km
 • Roermond - Spinsterstraat 34: 7,3 km
 • Roermond - Dorpsstraat 86: 9,1 km
 • Herkenbosch - Korenbloemdreef 18: 11 km

OOK IN DEZE PRIJSKLASSE