Haelen – Eikendreef 16
Vraagprijs
€ 825.000,- k.k.
Ik leid u graag eens
rond in dit pand.
Lou heunen
makelaar
Kenmerken
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
235 m2
Vraagprijs
€ 825.000,- k.k.
LEES MEER
Omschrijving

In het bosrijke villapark van Haelen bevindt zich deze vrijstaande villa die in oorsprong dateert van 1966. Zij werd door de huidige eigenaren in 2002 aangekocht en tot in detail volledig gemoderniseerd. Van het dak tot de raampartijen en vloeren, van de badkamer- en keukeninrichting tot het overdekte terras en de omliggende tuin: elk onderdeel is naar hoge, hedendaagse woonnormen gebracht voor een optimaal woongenot. De ligging ‘in het groen’ is heerlijk rustig en de op korte afstand gelegen kern van Haelen beschikt over een ruim gesorteerd winkelcentrum
en basisschool. De verbinding met nabijgelegen stad Roermond en de toegang tot autosnelweg A73 is vanuit deze locatie in een kwartier rijden bereikbaar. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1966
(met volledige renovatie in 2002), de inhoud bedraagt 784 m3 en het perceeloppervlak meet 1.545 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
Aan de rechtervoorzijde leidt een breed en licht oplopend toegangspad naar de overdekte entree. Hier is toegang tot de ontvangsthal (15,4 m2). Deze heeft een vloerafwerking van keramische tegels en loopt drempelloos door in de verschillende leefruimten die alle zijn voorzien van vloerverwarming. Naast de voordeur bevindt zich de meterkast met aansluitingen van de nutsvoorzieningen,
de glasvezelverbinding en een 380V-aansluiting. De bedrading in huis is in 2002 eveneens compleet vernieuwd, inclusief alle cai-aansluitingen in de afzonderlijke vertrekken.

Living met tuincontact
Vanuit de hal is toegang tot de uit twee delen bestaande living (52,8 m2). Het linkergedeelte staat aan de voorzijde in verbinding met de halfopen keuken en heeft aan de andere zijde via een aparte ruimte (14,3 m2) toegang tot het overdekte achterterras via een brede schuifpui.

Het rechtergedeelte is de zitkamer die met een brede schuifpui eveneens in contact staat met een afgescheiden gedeelte van het achterterras. Sfeerverhogend element in de zitkamer is zonder twijfel de gashaard van Faber in wandopstelling.

Halfopen keuken
De halfopen keuken (10,1 m2) heeft in 2002 een nieuwe inrichting gekregen van het Italiaanse designmerk Scavolini dat nauw samenwerkt met internationaal vermaarde architecten. De opstelling is tweezijdig, met onder- en bovenkasten en werkbladen van graniet in rvs-omrandingen. Tot de (inbouw)apparatuur behoren een vrijstaand 5-pits fornuis van Solitaire met elektrische oven en aparte wokbrander en rvs-wasemkap. Aan de overzijde is de tweedelige rvs-spoelbak met eengreepsmengkraan opgenomen en bevindt zich de afwasmachine (Miele, 2019).

Bijkeuken
De naast de keuken gelegen bijkeuken (4,9 m2) heeft een inrichting in L-opstelling met houten werkblad waarin zich
een ronde rvs-spoelbak bevindt. De bijkeuken biedt plaats aan de witgoedaansluitingen (wasmachine en -droger).

HALVE VERDIEPING
Drie slaapkamers
Vanuit de ontvangsthal leidt een brede trappartij van vier treden naar de halve verdieping hoger gelegen slaapvertrekken en badkamer. Aan een verbindingshal, met dezelfde vloerafwerking als de ruimtes een halve verdieping lager, liggen drie slaapkamers die elk een vloerafwerking hebben van laminaat in eiken dessin. De slaapkamers zijn tijdens de verbouwing ontstaan na een hernieuwde indeling van de oorspronkelijke opzet. Aan het hoofdeinde van gang bevindt zich aan de voorzijde een vernieuwde toiletruimte met vrijhangend sanitair en designfonteintje van Villeroy & Boch.
Aan de achterzijde ligt de grootste slaapkamer die met een raampartij uitzicht heeft op de achtertuin. De voorste kamer (18,2 m2) is voorzien van een scheidingswand waardoor een
werk- en slaapfunctie van elkaar gescheiden kunnen zijn. Tussen beide in ligt de derde slaapkamer (9.8 m2).

Badkamer
De badkamer (5,5 m2) heeft eveneens een geheel nieuwe designinrichting gekregen en de gemêleerd grijze vloertegels zijn voorzien van elektrische vloerverwarming. De wanden zijn afgewerkt
met grootformaat, matwitte tegels en bieden aan één zijde plaats aan twee vrijhangende wastafelmeubels met keramische waskommen van Villeroy & Boch en eengreepsmengkranen van Grohe.
De overige inrichting bestaat uit een inloopdouche met verzonken afvoer en een vrijhangend toilet (Villeroy & Boch). Ingebouwde halogeenplafondspots en een designradiator completeren het
geheel.

SOUTERRAIN
Kantoorruimte en gastenverblijf
In de ontvangsthal beidt een deur toegang tot het souterrain waarvan de raampartijen van alle ruimtes zijn voorzien van rolluiken. De eerste ruimte is een verbindingsgang (5,6 m2) met aan weerszijden kastenwanden met drie schuifdeuren. De kastenwand naast de trap (2,9 m2) heeft de lengte van de trap tevens als diepte. Deze eerste ruimte staat in verbinding met een lange verbindingshal (4,7 m2) met laminaatvloer die aan de voorzijde een open toegang heeft tot een werkkamer/kantoorruimte (16,9 m2). De ruimte beschikt over een eigen keukenblok in hoekopstelling met een tweepits elektrische kookplaat en rvs-spoelbak. Vanuit deze kantoorruimte is toegang tot een berging (3 m2) met de opstelplaats van de HR-combiketel (Nefit, 2020).

In het voorste deel ervan bevinden zich de aansluitingen van de vloerverwarming. De vernieuwde pui heeft een deur naar de op straatniveau gelegen oprit – waarmee deze kantoorruimte een eigen toegang heeft voor de ontvangst van zakelijke relaties. Naast de kantoorruimte aan de voorzijde bevindt zich een gastenslaapkamer (10,6 m2) Aan de achterzijde is aan de rechterzijde van de gang toegang tot een multifunctionele berging (10,7 m2) naast de gastenbadkamer.

Gastenbadkamer
De gastenbadkamer heeft een wand- en vloerafwerking van keramische tegels en een inrichting van Brugman die bestaat uit een ligbad met thermostaatkraan en handdouche, een douchecabine
in hoekopstelling met thermostaatkraan, een vrijhangend toilet en een designwandradiator. Drie ingebouwde halogeenplafondspots zorgen er voor de gewenste ambiance.

Garage
Aan de linkervoorzijde is toegang tot de dubbele, verwarmde garage (34 m2) die beschikt over twee elektrische sectionaalpoorten met afstandsbediening en heeft aan de achterzijde een toegangsdeur naar de oprit bij de kantoorruimte.

TUIN
Vanaf de straatzijde leidt aan de rechterzijde een breed toegangspad (met stallingsmogelijkheid van twee auto’s) naar de overdekte entree. De voortuin heeft een variëteit aan begroeiing en hoge, volgroeide bomen zorgen op zomerse dagen voor schaduwwerking. Diverse designverlichtingsarmaturen zetten er sfeervolle accenten. Aan de linkerzijde leidt een brede oprit naar zowel
de beide garages als de kantoorruimte in het souterrain. Een natuurstenen trap tussen tuinmuurtjes voert van hieruit eveneens naar de entreepartij. Vanuit de living is aan de achterzijde met twee schuifpuien toegang tot het overdekte achterterras (26,3 m2) en de achtertuin. Ter hoogte van de zitkamer is het gedeelte van het achterterras met een raampartij winddicht afgesloten.
In de naastgelegen kolom is een houthaard opgenomen hetgeen een verblijf op koelere avonden in hoge mate veraangenaamt. Op het gazon bevindt zich aan de terraszijde een strak vormgegeven, verhoogde vijverpartij en aan de rechterachterzijde is een houten tuinberging (8,8 m2) geplaatst voor het stallen van onder meer tuingereedschap. Achter de gazonstrook loopt de tuin geleidelijk
naar beneden af, om te eindigen bij een hekwerk met afsluitbare tuinpoort.

ALGEMEEN
– Gebouwd in 1966 en in 2002 volledig gemoderniseerd;
– Grote U-vormige living met maximaal contact met de omliggende bostuin;
– Begane grondniveau waarvan alle woonruimten zijn voorzien van vloerverwarming;
– In totaal vijf slaapkamers en twee badkamers;
– Designkeuken van Scavolini voorzien van alle gebruikelijke inbouwapparatuur;
– Privacyrijke ligging op een bosrijk perceel van 1.145 vierkante meter grootte;
– Dankzij de kantoor-/werkruimte in het souterrain met eigen ingang is het object ideaal geschikt voor kantoor/praktijk aan huis;
– Voorzien van definitief energielabel D, geldig tot en met 19 november 2031.

LEES MEER

In het bosrijke villapark van Haelen bevindt zich deze vrijstaande villa die in oorsprong dateert van 1966. Zij werd door de huidige eigenaren in 2002 aangekocht en tot in detail volledig gemoderniseerd. Van het dak tot de raampartijen en vloeren, van de badkamer- en keukeninrichting tot het overdekte terras en de omliggende tuin: elk onderdeel is naar hoge, hedendaagse woonnormen gebracht voor een optimaal woongenot. De ligging ‘in het groen’ is heerlijk rustig en de op korte afstand gelegen kern van Haelen beschikt over een ruim gesorteerd winkelcentrum
en basisschool. De verbinding met nabijgelegen stad Roermond en de toegang tot autosnelweg A73 is vanuit deze locatie in een kwartier rijden bereikbaar. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1966
(met volledige renovatie in 2002), de inhoud bedraagt 784 m3 en het perceeloppervlak meet 1.545 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
Aan de rechtervoorzijde leidt een breed en licht oplopend toegangspad naar de overdekte entree. Hier is toegang tot de ontvangsthal (15,4 m2). Deze heeft een vloerafwerking van keramische tegels en loopt drempelloos door in de verschillende leefruimten die alle zijn voorzien van vloerverwarming. Naast de voordeur bevindt zich de meterkast met aansluitingen van de nutsvoorzieningen,
de glasvezelverbinding en een 380V-aansluiting. De bedrading in huis is in 2002 eveneens compleet vernieuwd, inclusief alle cai-aansluitingen in de afzonderlijke vertrekken.

Living met tuincontact
Vanuit de hal is toegang tot de uit twee delen bestaande living (52,8 m2). Het linkergedeelte staat aan de voorzijde in verbinding met de halfopen keuken en heeft aan de andere zijde via een aparte ruimte (14,3 m2) toegang tot het overdekte achterterras via een brede schuifpui.

Het rechtergedeelte is de zitkamer die met een brede schuifpui eveneens in contact staat met een afgescheiden gedeelte van het achterterras. Sfeerverhogend element in de zitkamer is zonder twijfel de gashaard van Faber in wandopstelling.

Halfopen keuken
De halfopen keuken (10,1 m2) heeft in 2002 een nieuwe inrichting gekregen van het Italiaanse designmerk Scavolini dat nauw samenwerkt met internationaal vermaarde architecten. De opstelling is tweezijdig, met onder- en bovenkasten en werkbladen van graniet in rvs-omrandingen. Tot de (inbouw)apparatuur behoren een vrijstaand 5-pits fornuis van Solitaire met elektrische oven en aparte wokbrander en rvs-wasemkap. Aan de overzijde is de tweedelige rvs-spoelbak met eengreepsmengkraan opgenomen en bevindt zich de afwasmachine (Miele, 2019).

Bijkeuken
De naast de keuken gelegen bijkeuken (4,9 m2) heeft een inrichting in L-opstelling met houten werkblad waarin zich
een ronde rvs-spoelbak bevindt. De bijkeuken biedt plaats aan de witgoedaansluitingen (wasmachine en -droger).

HALVE VERDIEPING
Drie slaapkamers
Vanuit de ontvangsthal leidt een brede trappartij van vier treden naar de halve verdieping hoger gelegen slaapvertrekken en badkamer. Aan een verbindingshal, met dezelfde vloerafwerking als de ruimtes een halve verdieping lager, liggen drie slaapkamers die elk een vloerafwerking hebben van laminaat in eiken dessin. De slaapkamers zijn tijdens de verbouwing ontstaan na een hernieuwde indeling van de oorspronkelijke opzet. Aan het hoofdeinde van gang bevindt zich aan de voorzijde een vernieuwde toiletruimte met vrijhangend sanitair en designfonteintje van Villeroy & Boch.
Aan de achterzijde ligt de grootste slaapkamer die met een raampartij uitzicht heeft op de achtertuin. De voorste kamer (18,2 m2) is voorzien van een scheidingswand waardoor een
werk- en slaapfunctie van elkaar gescheiden kunnen zijn. Tussen beide in ligt de derde slaapkamer (9.8 m2).

Badkamer
De badkamer (5,5 m2) heeft eveneens een geheel nieuwe designinrichting gekregen en de gemêleerd grijze vloertegels zijn voorzien van elektrische vloerverwarming. De wanden zijn afgewerkt
met grootformaat, matwitte tegels en bieden aan één zijde plaats aan twee vrijhangende wastafelmeubels met keramische waskommen van Villeroy & Boch en eengreepsmengkranen van Grohe.
De overige inrichting bestaat uit een inloopdouche met verzonken afvoer en een vrijhangend toilet (Villeroy & Boch). Ingebouwde halogeenplafondspots en een designradiator completeren het
geheel.

SOUTERRAIN
Kantoorruimte en gastenverblijf
In de ontvangsthal beidt een deur toegang tot het souterrain waarvan de raampartijen van alle ruimtes zijn voorzien van rolluiken. De eerste ruimte is een verbindingsgang (5,6 m2) met aan weerszijden kastenwanden met drie schuifdeuren. De kastenwand naast de trap (2,9 m2) heeft de lengte van de trap tevens als diepte. Deze eerste ruimte staat in verbinding met een lange verbindingshal (4,7 m2) met laminaatvloer die aan de voorzijde een open toegang heeft tot een werkkamer/kantoorruimte (16,9 m2). De ruimte beschikt over een eigen keukenblok in hoekopstelling met een tweepits elektrische kookplaat en rvs-spoelbak. Vanuit deze kantoorruimte is toegang tot een berging (3 m2) met de opstelplaats van de HR-combiketel (Nefit, 2020).

In het voorste deel ervan bevinden zich de aansluitingen van de vloerverwarming. De vernieuwde pui heeft een deur naar de op straatniveau gelegen oprit – waarmee deze kantoorruimte een eigen toegang heeft voor de ontvangst van zakelijke relaties. Naast de kantoorruimte aan de voorzijde bevindt zich een gastenslaapkamer (10,6 m2) Aan de achterzijde is aan de rechterzijde van de gang toegang tot een multifunctionele berging (10,7 m2) naast de gastenbadkamer.

Gastenbadkamer
De gastenbadkamer heeft een wand- en vloerafwerking van keramische tegels en een inrichting van Brugman die bestaat uit een ligbad met thermostaatkraan en handdouche, een douchecabine
in hoekopstelling met thermostaatkraan, een vrijhangend toilet en een designwandradiator. Drie ingebouwde halogeenplafondspots zorgen er voor de gewenste ambiance.

Garage
Aan de linkervoorzijde is toegang tot de dubbele, verwarmde garage (34 m2) die beschikt over twee elektrische sectionaalpoorten met afstandsbediening en heeft aan de achterzijde een toegangsdeur naar de oprit bij de kantoorruimte.

TUIN
Vanaf de straatzijde leidt aan de rechterzijde een breed toegangspad (met stallingsmogelijkheid van twee auto’s) naar de overdekte entree. De voortuin heeft een variëteit aan begroeiing en hoge, volgroeide bomen zorgen op zomerse dagen voor schaduwwerking. Diverse designverlichtingsarmaturen zetten er sfeervolle accenten. Aan de linkerzijde leidt een brede oprit naar zowel
de beide garages als de kantoorruimte in het souterrain. Een natuurstenen trap tussen tuinmuurtjes voert van hieruit eveneens naar de entreepartij. Vanuit de living is aan de achterzijde met twee schuifpuien toegang tot het overdekte achterterras (26,3 m2) en de achtertuin. Ter hoogte van de zitkamer is het gedeelte van het achterterras met een raampartij winddicht afgesloten.
In de naastgelegen kolom is een houthaard opgenomen hetgeen een verblijf op koelere avonden in hoge mate veraangenaamt. Op het gazon bevindt zich aan de terraszijde een strak vormgegeven, verhoogde vijverpartij en aan de rechterachterzijde is een houten tuinberging (8,8 m2) geplaatst voor het stallen van onder meer tuingereedschap. Achter de gazonstrook loopt de tuin geleidelijk
naar beneden af, om te eindigen bij een hekwerk met afsluitbare tuinpoort.

ALGEMEEN
– Gebouwd in 1966 en in 2002 volledig gemoderniseerd;
– Grote U-vormige living met maximaal contact met de omliggende bostuin;
– Begane grondniveau waarvan alle woonruimten zijn voorzien van vloerverwarming;
– In totaal vijf slaapkamers en twee badkamers;
– Designkeuken van Scavolini voorzien van alle gebruikelijke inbouwapparatuur;
– Privacyrijke ligging op een bosrijk perceel van 1.145 vierkante meter grootte;
– Dankzij de kantoor-/werkruimte in het souterrain met eigen ingang is het object ideaal geschikt voor kantoor/praktijk aan huis;
– Voorzien van definitief energielabel D, geldig tot en met 19 november 2031.

Overdracht
Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 825.000,- k.k.
Koopspecificatie
inclusief BTW
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
Soort woning
villa
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
1966
Bouwvorm
bestaande bouw
Liggingen
aan rustige weg, in bosrijke omgeving
Indeling
Woonoppervlakte
235 m2
Perceeloppervlakte
1.545 m2
Inhoud
784 m3
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Energie
Energieklasse
D
Energielabel einddatum
30 november -1
Warmwater
c.v.-ketel
Isolatie
dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
Buitenruimte
Tuin
tuin rondom
Hoofdtuin
tuin rondom
Achterom
Ja
Kwaliteit tuin
fraai aangelegd
Bergruimte
Schuur / Berging
vrijstaand hout
Voorzieningen
voorzien van elektra
Isolatie
geen isolatie
Parkeergelegenheid
Parkeer faciliteiten
openbaar parkeren
Garage
aangebouwd steen
Capaciteit
2
Garages
1
Dak
Soort dak
plat dak
Materiaal dak
bitumineuze dakbedekking
Overig
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Voorzieningen
  • Buitenzonwering
  • Rolluiken
  • Schuifpui
  • Alarminstallatie
  • Rookkanaal

In de buurt

  • Horn - Prins Bisschoplaan 14: 3,5 km
  • Roggel - Koppelstraat 41: 3,6 km
  • Roermond - Hamstraat 52D: 5,7 km
  • Roermond - Minderbroedersstraat 2: 5,7 km
  • Roermond - Abdis Clementinastraat 8: 6,0 km
  • Roermond - Schepen Cruysanckerstraat 23: 6,1 km
  • Roermond - Koningin Regentesselaan 74: 6,4 km
  • Roermond - Spoorlaan Zuid 15: 6,4 km
  • Swalmen - Molenweg 26: 6,7 km
  • Herten - Mosterdgriend 8: 7,0 km
  • Swalmen - Heikamp 3: 7,0 km
  • Swalmen - Meander 103: 7,1 km
  • Herten - Op de Peelberg 41: 7,2 km
  • Roermond - Akeleihof 33: 7,3 km
  • Roermond - Zonnedauwhof 165: 7,4 km
  • Roermond - Ambachtsingel 69: 7,5 km
  • Roermond - Pastoor Adamsstraat 1: 8,0 km
  • Reuver - Dovenetelstraat 16: 9,3 km
  • Reuver - Rijksweg 51: 10 km
  • Sint Odilienberg - Hagelkruisweg 29: 11 km
  • Maasbracht - Molenweg 39: 11 km
  • Thorn - Fabrystraat 1b: 11 km

OOK IN DEZE PRIJSKLASSE