Heel – Dalenbosweg 31
Vraagprijs
€ 545.000,- k.k.
Ik leid u graag eens
rond in dit pand.
Stan Jacobs
makelaar
Kenmerken
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
232 m2
Vraagprijs
€ 545.000,- k.k.
LEES MEER
Omschrijving

Wonen in een huis met karakteristieke architectuur is wellicht de meest passende classificatie voor dit object in de mooie omgeving van Heel. De woning is ontworpen in 1980, in deze bouwperiode is zonder twijfel de grijze betonsteen die zowel voor de buitengevels als voor de binnenmuren is gebruikt. Een natuurlijk contrast, mede met het oog op de omliggende groene omgeving, is inpandig gerealiseerd door alle plafonds te voorzien van brede, groene houten plafonds. De logistieke indeling van de architectuur heeft op logische wijze in elkaar overlopende vertrekken waarbij de hoofdwoonruimten op de begane grond een maximale beleving van de omliggende tuinpartijen mogelijk maken. Aan de achterzijde is het object voorzien van een grote ruimte met eigen entree die ideaal geschikt is voor de combinatie van kantoor/ praktijk aan huis. De ligging is uitermate rustig in een gedeelte van de villawijk met enkel verkeersbewegingen van bewoners of hun gasten. Een bos- en waterrijk gebied voor lange wandeltochten ligt letterlijk ‘naast de deur’, evenals een speelweide voor kinderen. De kern van Heel heeft een uitstekend voorzieningenniveau en het basis- en middelbaar onderwijs zijn op respectievelijke loop- en/of fietsafstand. Het bouwjaar is 1980, de inhoud bedraagt 860 m3 en het perceeloppervlak meet 546 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
Via een overdekte entree is toegang tot de L-vormige ontvangsthal. De vloer op de begane grond is afgewerkt met Portugese natuursteen, geheel voorzien van vloerverwarming, en loopt drempelloos door in de verschillende ruimten op dit woonniveau. Aan de achterzijde van de ontvangsthal, geflankeerd door een muurkast, bevindt zich een recent vernieuwd toilet met keramisch fonteintje en vrijhangend sanitair. In het midden van de hal is aan de rechterzijde voorzien in een garderobenis, geflankeerd door de meterkast met aansluitingen van de drie nutsvoorzieningen, de glasvezelverbinding en een aansluiting van krachtstroom.

Werkkamer/kantoorruimte
De eerste ruimte aan de linkerzijde in de verbindingshal naar de woonkamer en keuken is een werkkamer/ kantoorruimte met lichtinval via een raampartij in de achtergevel.

Woonkamer
De grijze betonstenen wanden keren eveneens terug in de woonkamer die eenzelfde vloerafwerking heeft van Portugese leisteen. Sfeerverhogend op koelere dagen is zonder twijfel de houtgestookt inbouwhaard met glazen paneeldeuren. Aan de zijde van het achterterras is de dubbele raampartij voorzien van een handmatig bedienbaar zonnescherm. Ter hoogte van het eetkamergedeelte, waar met een tuindeur toegang is tot het achterterras, markeert een halfronde wand van betonsteen de overgang naar de halfopen keuken.

Halfopen keuken
Deze keuken heeft een inrichting in L-opstelling met boven- en onderkasten met hoogglans witte fronten. Het werkblad is uitgevoerd in zwarte composiet-natuursteen waarin een dubbele rvs-spoelbak is ingebouwd en wordt aangelicht door vijf halogeenspots die in de bovenkasten zijn ingebouwd. Tot de inrichting behoren een 4-pits inductiekookplaat met afzuigkap met halogeenspots; de overige inrichting betreft een koelkast, een afwasmachine en een op ooghoogte geplaatste combimagnetron.

Bijkeuken
In de hal is naast de werkkamer/kantoorruimte toegang tot de bijkeuken waar de natuurstenen vloer met vloerverwarming eveneens drempelloos in doorloopt. Aan één zijde bevindt zich een keukeninrichting met een werkblad met spoelbak, onder- en bovenkasten en zijn de witgoedaansluitingen (wasmachine en -droger) ondergebracht.

Atelier-Kantoor/praktijkruimte
Vanuit de bijkeuken is toegang tot de grote, atelierruimte met een eigen entree aan de voorzijde en toegangsdeur tot het achterterras. Deze ruimte is ook uitermate geschikt als kantoor of praktijkruimte. De eigen entree maakt deze ruimte ideaal geschikt voor ontvangst van gasten, mede ook vanwege de openbare parkeerplaatsen aan de overzijde op de Dalenbosweg. De balkenplafondconstructie van deze volledig geïsoleerde ruimte is witgelakt en de vloer is afgewerkt met een donkergrijze keramische tegel (30/30) en eveneens voorzien van vloerverwarming. Het achterste gedeelte, met een ingebouwde tweedeursmuurkast, heeft met een wandbrede en -hoge raampartij met schuifpui toegang tot het omsloten achterterras en de -tuin. De buitenzijde van deze brede pui is in donkerbruine kleurstelling, harmoniërend met de donkerbruine kozijnen en muren in lichtgrijze betonsteen. Deze ruimte is voorzien van een krachtstroomaansluiting.

Garage
De atelier-/praktijkruimte staat aan de achterzijde in verbinding met een ruime Lvormige garage die is voorzien van een betonnen vloer en beschikt over een elektrisch bedienbare rolpoort met afstandsbediening. Er zijn 2 opritten ( aan beide zijden van het huis) met stallingsmogelijkheid voor meerdere voertuigen op eigen terrein.

VERDIEPING
Rondvormig trappenhuis
Vanuit de hal leidt een open, hardhouten trap in een rondvormig trappenhuis naar de overloop op de verdieping. De rvs-leuning, die van de kelderverdieping tot de eerste verdieping leidt, is op maat vervaardigd. Op de overloop is daglichttoetreding door twee hooggeplaatste ramen, de plafonds zijn alle op dezelfde wijze afgewerkt als die op de begane grond en de vloer van de overloop heeft een afwerking van Portugese leisteen.

Drie slaapkamers
Op deze etage is toegang tot drie slaapkamers die alle zijn gestoffeerd en voorzien van vloerverwarming. De hoogte in één slaapkamer biedt creatieve mogelijkheden voor bijvoorbeeld de realisatie van een hoogslaper voor gezinnen met kinderen. De plafonds zijn schuin oplopend en in dezelfde stijl met hout afgewerkt als de plafonds op het beganegrondniveau. Vanuit de hoofdslaapkamer is toegang tot een ruime inloopkast die deels onder de dakhelling ligt.

Designbadkamer
De badkamer beschikt naast vloerverwarming onder de keramische tegelvloer tevens over een additionele elektrische vloerverwarming voor separate opwarming. De wanden zijn afgewerkt met grootformaat witte wandtegels en de designinrichting bestaat uit een 2 persoons wastafelmeubel, een vrijhangend toilet met softclose-systeem, een kunststoffen ligbad, een douchecabine met thermostaatkraan, regendouchekop, verzonken afvoer en hardglazen wanden. Vier ingebouwde plafondspots zorgen er voor een sfeervolle ambiance.

Bergzolder
De bergzolder bevindt zich aan de overzijde van de badkamer op de overloop. Deze heeft een met hout afgewerkte vloer en biedt plek voor de HR-combiketel (Nefit Excellent).

KELDER
Vanuit de hal leidt het rondvormige trappenhuis tevens naar de royale, gestoffeerde en droge kelderruimte, het vroegere speeldomein van de kinderen des huizes. Hier is de opstelplaats van de additionele elektrische keukenboile en is met een luik toegang tot de kruipruimten onder de woonruimten op de begane grond.

TUIN
De voortuin heeft een brede en lage beukenhaag op de erfscheiding waardoor de daglichttoetreding in de keuken en eetkamer optimaal is. Aan de linkerzijde van de entree gaat de haag over in een hoge variant die in lijn is met de architectuur van de hoge gevel. Aan de achterzijde sluit deze aan op het toegangspad naar het atelier-/kantoorgedeelte. Na de realisatie van dit kantoorgedeelte is een geheel ommuurde binnentuin ontstaan die een hoge mate van privacy biedt. Zij is toegankelijk via een schuifpui en deur in de kantoorruimte alsmede met een tuindeur in de eetkamer. Aan de woningzijde heeft het terras van deze binnentuin een brede zonneluifel en de diverse borders (met sproeiinstallatie) hebben een gevarieerde inrichting en zijn met looppaden bereikbaar. De met klimop begroeide tuinmuur aan de zijde van de garage kent niveauverschillen en biedt met een tuinpoortje toegang tot de oprit. Belangrijke karakteristiek is zonder twijfel de rust die in deze tuin heerst, buitengeluiden dringen er nauwelijks of niet tot door.

ALGEMEEN
– Ontwerp van architectenbureau Coppen Architecten uit Roermond;
– Uitermate rustige ligging in het water- en bosrijke gedeelte in de mooie omgeving van Heel;
– De aangebouwde atelierruimte met eigen ingang ideaal geschikt voor kantoor of praktijk aan huis;
– Vloerverwarming op de begane grond en de gehele eerste verdieping;
– Compleet ingerichte keuken en luxe badkamer;
– Drie slaapkamers op de verdieping en een vierde slaapkamer/kantoorruimte op de begane grond;
– Sfeervol aangelegde tuin en een ommuurde binnentuin met een hoge mate van privacy;
– Op korte afstand van het ruim gesorteerde winkelcentrum van Heel;
– De oprit naar autosnelweg A2 en aansluitend de A73 is vanaf deze locatie in slechts enkele autominuten bereikbaar.

LEES MEER

Wonen in een huis met karakteristieke architectuur is wellicht de meest passende classificatie voor dit object in de mooie omgeving van Heel. De woning is ontworpen in 1980, in deze bouwperiode is zonder twijfel de grijze betonsteen die zowel voor de buitengevels als voor de binnenmuren is gebruikt. Een natuurlijk contrast, mede met het oog op de omliggende groene omgeving, is inpandig gerealiseerd door alle plafonds te voorzien van brede, groene houten plafonds. De logistieke indeling van de architectuur heeft op logische wijze in elkaar overlopende vertrekken waarbij de hoofdwoonruimten op de begane grond een maximale beleving van de omliggende tuinpartijen mogelijk maken. Aan de achterzijde is het object voorzien van een grote ruimte met eigen entree die ideaal geschikt is voor de combinatie van kantoor/ praktijk aan huis. De ligging is uitermate rustig in een gedeelte van de villawijk met enkel verkeersbewegingen van bewoners of hun gasten. Een bos- en waterrijk gebied voor lange wandeltochten ligt letterlijk ‘naast de deur’, evenals een speelweide voor kinderen. De kern van Heel heeft een uitstekend voorzieningenniveau en het basis- en middelbaar onderwijs zijn op respectievelijke loop- en/of fietsafstand. Het bouwjaar is 1980, de inhoud bedraagt 860 m3 en het perceeloppervlak meet 546 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
Via een overdekte entree is toegang tot de L-vormige ontvangsthal. De vloer op de begane grond is afgewerkt met Portugese natuursteen, geheel voorzien van vloerverwarming, en loopt drempelloos door in de verschillende ruimten op dit woonniveau. Aan de achterzijde van de ontvangsthal, geflankeerd door een muurkast, bevindt zich een recent vernieuwd toilet met keramisch fonteintje en vrijhangend sanitair. In het midden van de hal is aan de rechterzijde voorzien in een garderobenis, geflankeerd door de meterkast met aansluitingen van de drie nutsvoorzieningen, de glasvezelverbinding en een aansluiting van krachtstroom.

Werkkamer/kantoorruimte
De eerste ruimte aan de linkerzijde in de verbindingshal naar de woonkamer en keuken is een werkkamer/ kantoorruimte met lichtinval via een raampartij in de achtergevel.

Woonkamer
De grijze betonstenen wanden keren eveneens terug in de woonkamer die eenzelfde vloerafwerking heeft van Portugese leisteen. Sfeerverhogend op koelere dagen is zonder twijfel de houtgestookt inbouwhaard met glazen paneeldeuren. Aan de zijde van het achterterras is de dubbele raampartij voorzien van een handmatig bedienbaar zonnescherm. Ter hoogte van het eetkamergedeelte, waar met een tuindeur toegang is tot het achterterras, markeert een halfronde wand van betonsteen de overgang naar de halfopen keuken.

Halfopen keuken
Deze keuken heeft een inrichting in L-opstelling met boven- en onderkasten met hoogglans witte fronten. Het werkblad is uitgevoerd in zwarte composiet-natuursteen waarin een dubbele rvs-spoelbak is ingebouwd en wordt aangelicht door vijf halogeenspots die in de bovenkasten zijn ingebouwd. Tot de inrichting behoren een 4-pits inductiekookplaat met afzuigkap met halogeenspots; de overige inrichting betreft een koelkast, een afwasmachine en een op ooghoogte geplaatste combimagnetron.

Bijkeuken
In de hal is naast de werkkamer/kantoorruimte toegang tot de bijkeuken waar de natuurstenen vloer met vloerverwarming eveneens drempelloos in doorloopt. Aan één zijde bevindt zich een keukeninrichting met een werkblad met spoelbak, onder- en bovenkasten en zijn de witgoedaansluitingen (wasmachine en -droger) ondergebracht.

Atelier-Kantoor/praktijkruimte
Vanuit de bijkeuken is toegang tot de grote, atelierruimte met een eigen entree aan de voorzijde en toegangsdeur tot het achterterras. Deze ruimte is ook uitermate geschikt als kantoor of praktijkruimte. De eigen entree maakt deze ruimte ideaal geschikt voor ontvangst van gasten, mede ook vanwege de openbare parkeerplaatsen aan de overzijde op de Dalenbosweg. De balkenplafondconstructie van deze volledig geïsoleerde ruimte is witgelakt en de vloer is afgewerkt met een donkergrijze keramische tegel (30/30) en eveneens voorzien van vloerverwarming. Het achterste gedeelte, met een ingebouwde tweedeursmuurkast, heeft met een wandbrede en -hoge raampartij met schuifpui toegang tot het omsloten achterterras en de -tuin. De buitenzijde van deze brede pui is in donkerbruine kleurstelling, harmoniërend met de donkerbruine kozijnen en muren in lichtgrijze betonsteen. Deze ruimte is voorzien van een krachtstroomaansluiting.

Garage
De atelier-/praktijkruimte staat aan de achterzijde in verbinding met een ruime Lvormige garage die is voorzien van een betonnen vloer en beschikt over een elektrisch bedienbare rolpoort met afstandsbediening. Er zijn 2 opritten ( aan beide zijden van het huis) met stallingsmogelijkheid voor meerdere voertuigen op eigen terrein.

VERDIEPING
Rondvormig trappenhuis
Vanuit de hal leidt een open, hardhouten trap in een rondvormig trappenhuis naar de overloop op de verdieping. De rvs-leuning, die van de kelderverdieping tot de eerste verdieping leidt, is op maat vervaardigd. Op de overloop is daglichttoetreding door twee hooggeplaatste ramen, de plafonds zijn alle op dezelfde wijze afgewerkt als die op de begane grond en de vloer van de overloop heeft een afwerking van Portugese leisteen.

Drie slaapkamers
Op deze etage is toegang tot drie slaapkamers die alle zijn gestoffeerd en voorzien van vloerverwarming. De hoogte in één slaapkamer biedt creatieve mogelijkheden voor bijvoorbeeld de realisatie van een hoogslaper voor gezinnen met kinderen. De plafonds zijn schuin oplopend en in dezelfde stijl met hout afgewerkt als de plafonds op het beganegrondniveau. Vanuit de hoofdslaapkamer is toegang tot een ruime inloopkast die deels onder de dakhelling ligt.

Designbadkamer
De badkamer beschikt naast vloerverwarming onder de keramische tegelvloer tevens over een additionele elektrische vloerverwarming voor separate opwarming. De wanden zijn afgewerkt met grootformaat witte wandtegels en de designinrichting bestaat uit een 2 persoons wastafelmeubel, een vrijhangend toilet met softclose-systeem, een kunststoffen ligbad, een douchecabine met thermostaatkraan, regendouchekop, verzonken afvoer en hardglazen wanden. Vier ingebouwde plafondspots zorgen er voor een sfeervolle ambiance.

Bergzolder
De bergzolder bevindt zich aan de overzijde van de badkamer op de overloop. Deze heeft een met hout afgewerkte vloer en biedt plek voor de HR-combiketel (Nefit Excellent).

KELDER
Vanuit de hal leidt het rondvormige trappenhuis tevens naar de royale, gestoffeerde en droge kelderruimte, het vroegere speeldomein van de kinderen des huizes. Hier is de opstelplaats van de additionele elektrische keukenboile en is met een luik toegang tot de kruipruimten onder de woonruimten op de begane grond.

TUIN
De voortuin heeft een brede en lage beukenhaag op de erfscheiding waardoor de daglichttoetreding in de keuken en eetkamer optimaal is. Aan de linkerzijde van de entree gaat de haag over in een hoge variant die in lijn is met de architectuur van de hoge gevel. Aan de achterzijde sluit deze aan op het toegangspad naar het atelier-/kantoorgedeelte. Na de realisatie van dit kantoorgedeelte is een geheel ommuurde binnentuin ontstaan die een hoge mate van privacy biedt. Zij is toegankelijk via een schuifpui en deur in de kantoorruimte alsmede met een tuindeur in de eetkamer. Aan de woningzijde heeft het terras van deze binnentuin een brede zonneluifel en de diverse borders (met sproeiinstallatie) hebben een gevarieerde inrichting en zijn met looppaden bereikbaar. De met klimop begroeide tuinmuur aan de zijde van de garage kent niveauverschillen en biedt met een tuinpoortje toegang tot de oprit. Belangrijke karakteristiek is zonder twijfel de rust die in deze tuin heerst, buitengeluiden dringen er nauwelijks of niet tot door.

ALGEMEEN
– Ontwerp van architectenbureau Coppen Architecten uit Roermond;
– Uitermate rustige ligging in het water- en bosrijke gedeelte in de mooie omgeving van Heel;
– De aangebouwde atelierruimte met eigen ingang ideaal geschikt voor kantoor of praktijk aan huis;
– Vloerverwarming op de begane grond en de gehele eerste verdieping;
– Compleet ingerichte keuken en luxe badkamer;
– Drie slaapkamers op de verdieping en een vierde slaapkamer/kantoorruimte op de begane grond;
– Sfeervol aangelegde tuin en een ommuurde binnentuin met een hoge mate van privacy;
– Op korte afstand van het ruim gesorteerde winkelcentrum van Heel;
– De oprit naar autosnelweg A2 en aansluitend de A73 is vanaf deze locatie in slechts enkele autominuten bereikbaar.

Overdracht
Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 545.000,- k.k.
Koopspecificatie
inclusief BTW
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
Soort woning
eengezinswoning
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
1980
Bouwvorm
bestaande bouw
Liggingen
aan rustige weg, in woonwijk, in bosrijke omgeving
Indeling
Woonoppervlakte
232 m2
Perceeloppervlakte
546 m2
Overige inspandige ruimte
50 m2
Inhoud
860 m3
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Energie
Energieklasse
C
Energielabel einddatum
30 november -1
Warmwater
c.v.-ketel, elektrische boiler eigendom
Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
Buitenruimte
Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin, zonneterras
Hoofdtuin
achtertuin
Oppervlakte hoofdtuin
200 m2 (12.5m bij 16m)
Ligging hoofdtuin
zuidwest
Achterom
Ja
Kwaliteit tuin
fraai aangelegd
Bergruimte
Schuur / Berging
aangebouwd steen
Voorzieningen
voorzien van verwarming, voorzien van elektra, voorzien van water
Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas
Parkeergelegenheid
Parkeer faciliteiten
openbaar parkeren
Garage
aangebouwd steen
Capaciteit
1
Garages
1
Dak
Soort dak
samengesteld dak
Materiaal dak
pannen
Overig
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Voorzieningen
  • Buitenzonwering
  • Dakraam
  • Schuifpui
  • Rookkanaal

In de buurt

  • Horn - Stadhouderlaan 29: 4,3 km
  • Herten - Bergstraat 41: 5,1 km
  • Horn - Burgemeester Magneestraat 25c: 5,4 km
  • Herten - Wilhelminastraat 8: 5,8 km
  • Herten - Roermondsestraat 7: 5,8 km
  • Herten - Annelien Kappeyne van de Coppellostraat 11: 6,0 km
  • Roermond - Roerderweg 7: 6,7 km
  • Roermond - Minderbroedersstraat 2: 6,9 km
  • Roermond - Pollartstraat 8D: 7,2 km
  • Roermond - Pollartstraat 8A: 7,2 km
  • Roermond - Willem II Singel 5C 04: 7,3 km
  • Roermond - Kapellerlaan 119A: 7,4 km
  • Roermond - Venloseweg 85: 7,8 km
  • Roermond - Karel Doormanplein 12: 7,9 km
  • Roermond - Daalakkerweg: 8,3 km
  • Melick - Wienkeskoel 102: 8,8 km
  • Sint Odilienberg - Morgenweg 13: 8,8 km
  • Sint Odilienberg - Pastoor Siebenstraat 6: 8,9 km
  • Echt - Graaf 93: 9,1 km
  • Roermond - Schepen Cruysanckerstraat 3: 9,1 km
  • Roermond - Wapenstekererf 1: 9,2 km
  • Roermond - Eglantierhof 27: 9,4 km
  • Melick - Zandkuil 2: 9,4 km
  • Posterholt - Raadhuisstraat 8: 12 km
  • Posterholt - Raadhuisstraat 42: 12 km
  • Posterholt - Raadhuisstraat 56: 12 km
  • Posterholt - Christinalaan 20: 12 km
  • Herkenbosch - Henri Jonaslaan 18: 13 km
  • Reuver - Rijksweg 51: 18 km

OOK IN DEZE PRIJSKLASSE