Herten – Mosterdgriend 2
Vraagprijs
€ 1.100.000,- k.k.
Ik leid u graag eens
rond in dit pand.
LOU HEUNEN
Manager photo
Kenmerken
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
282 m2
Vraagprijs
€ 1.100.000,- k.k.
LEES MEER
Omschrijving

In het exclusievere deel van OolderVeste bevindt zich deze vrijstaande villa die is gebouwd in 2009 naar ontwerp van de architecten van ontwerpbureau Formtek. Zij combineerden klassieke stijlelementen uit de jaren dertig van de vorige eeuw, zoals grote dakoverstekken, met eeuwenoude oosterse filosofieën voor een meest ideale indeling van woonruimten. Het leidde tot een evenwichtige uitvoering waardoor deze villa geenszins zou misstaan in internationale architectuurbladen. De villa is voorzien van vloerverwarming op de gehele benedenverdieping waar zij een grote U-vormige living heeft en een open keuken die is voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur. Op de eerste verdieping bevinden zich vier slaapkamers en twee compleet ingerichte badkamers.De toegepaste techniek verdient het predikaat ‘state of the art’, met onder meer een hybride systeem met separate warmtepomp, 20 zonnepanelen die tot een aangename reductie van het
energieverbruik leiden, en een geavanceerd domotica- en beveiligingssysteem. De villa is volledig geïsoleerd en heeft een kindvriendelijke ligging met een basisschool en ruim geoutilleerd
winkelcentrum nabij. De Oolderplas en het omliggende natuurgebied zijn te voet in slechts enkele minuten bereikbaar en bieden tal van (sportieve) ontspanningsmogelijkheden. Vanuit OolderVeste liggen de oprit naar de A73 en de binnenstad van Roermond op slechts korte rij- en fietsafstand. Het bouwjaar is 2009, de inhoud bedraagt 1.254 m3 en het perceeloppervlak meet 1.067 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
In het midden van de villa is aan de voorzijde overdekt toegang tot de ontvangsthal (13,9 m2). Deze is afgewerkt met een keramische tegelvloer (75/75) die is voorzien van vloerverwarming en drempelloos doorloopt in alle woonruimten op de begane grond. Aan de linkerzijde in de hal bevindt zich het betegelde gastentoilet met een vrijhangend wandcloset van Villeroy & Boch en keramisch hoekfonteintje van Plus. Aan de rechterzijde is meterkast met aansluitingen van de drie nutsvoorzieningen en de glasvezelverbinding ondergebracht; links ernaast bevindt zich een garderobekast.

U-vormige living
Vanuit de ontvangsthal bieden openslaande deuren toegang tot de U-vormige living (totaal 105,9 m2) die eveneens is voorzien van de keramische tegelvloer met vloerverwarming. De raampartijen rondom zijn aan de binnenzijde voorzien van matzwarte houten shutters waarmee het binnenvallend daglicht kan worden gereguleerd. Het linkergedeelte fungeert als woonkamer/zithoek (47,1 m2) waar een gashaard (Bellfire) met rookglazen omkleding en afstandsbediening sfeervolle accenten zet. Centraal in het midden bevindt zich aan de achterzijde een eetkamergedeelte (21,0 m2) in een halfronde erkeruitbouw met uitzicht op de achtertuin. In het plafond zijn zeven ledspots ingebouwd en openslaande tuindeuren bieden er toegang tot het achterterras en de achtertuin.

Open keuken
Het rechtergedeelte van de living herbergt een open keuken (37,8 m2) met kookeiland dat is afgewerkt met een massief granieten werkblad. Erboven bevindt zich een koof met plafondverlichting waarin aan de onderzijde ledspots zijn opgenomen. Het kookeiland herbergt een spoelbak met eengreeps mengkraan en separate Quooker-kraan, een 5-pits gaskookplaat (Atag) met separate wokbrander en rvs-wasemkap, en een afwasmachine (Siemens). Tot de overige inbouwapparatuur van Siemens behoren een stoomoven, koffiemachine en heteluchtoven/combimagnetron die aan de overzijde. Geheel aan de rechterzijde bevindt zich een inbouwkoelkast. Een schuifpui met geïntegreerde rolhor biedt vanuit de keuken toegang tot het achterterras.

Bijkeuken
De bijkeuken (7,9 m2) vormt de inpandige verbinding naar de garage Ook hierin loopt de keramische tegelvloer drempelloos door en bevinden zich de witgoedaansluitingen en een ruime bergkast.

Studeerkamer
Aan de zijde van de achtertuin is vanuit de keuken toegang tot een studeer-/slaapkamer (9,6 m2) waarvan de raampartij aan de tuinzijde is voorzien van een elektrisch bedienbaar zonnescherm.
Op het dak van deze ruimte staat de eenheid van de warmtepomp (Nefit) opgesteld. De techniek ervan bevindt zich in een wandkast in de garage.

Garage
De garage (53,4 m2) is voorzien van een vloeistofdichte vloer en heeft een elektrische en op afstand bedienbare rolpoort in industriële uitvoering (met extra breedte) voor het gelijktijdig in- en uitrijden van twee auto’s. In de garage bevinden zich een oplaadpunt voor een elektrische auto (Flexicharge), de omvormer van de 20 zonnepanelen (Solar Edge) en, in een kastruimte, de techniek van de
warmtepomp (Nefit, 2018). Via een vlizotrap is vanuit de garage toegang tot een zolderberging met dakraam. Op de bestrate oprit vóór de garage is stallingsmogelijkheid voor meerdere auto’s op eigen terrein.

EERSTE VERDIEPING
Vier slaapkamers en twee badkamers
De hoofdslaapkamer (23,2 m2) bevindt zich in de linkervleugel, is voorzien van airconditioning (Mitsubishi) en een
inloopgarderobe (5,7 m2) met maatwerkinrichting. Deze slaapkamer heeft toegang tot een eigen badkamer (10,6 m2) met vloerverwarming en gedecoreerde wandtegels.
Tot de inrichting behoren een ligbad met thermostaatkraan, een vrijhangend wastafelmeubel met tweepersoons keramische waskom en spiegelachterwand, een vrijhangend toilet en een inloopdouche met verzonken afvoer en muurnis. Alle armaturen zijn van Hansgrohe en vier ingebouwde led-plafondspots zorgen voor indirecte verlichting. De tweede slaap-/werkkamer (13,2 m2) bevindt zich deels boven de hal op de begane grond en heeft daglichttoetreding via raampartijen aan drie zijden. Ook deze ruimte is voorzien van airconditioning. Slaapkamer-3 (16,0 m2) heeft een lichte L-vormige plattegrond en bevindt zich aan de rechtervoorzijde. Slaapkamer-4 (18,6 m2) heeft eveneens een L-vormige plattegrond en is georiënteerd op de achterzijde. Aan de linkerzijde vóór de vierde slaapkamer is toegang tot de tweede badkamer (8,9 m2). Deze heeft een identieke afwerking en inrichting als de hoofdbadkamer, doch zonder ligbad. Vanuit deze ruimte biedt een deur toegang tot het platte dak boven de erkeruitbouw van de living.

TWEEDE VERDIEPING
Vijfde slaapkamer
De witgelakte vaste trap leidt vervolgens naar een overloop (0,9 m2) op de gestoffeerde tweede verdieping waar zich de vijfde slaap-/werkamer (met 14,8 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) bevindt. Deze ruimte is momenteel als kantoor aan huis in gebruik en beschikt eveneens over airconditioning (Mitsubishi). De ruimte is voorzien van een dakkapel, een zogeheten ‘light tube’ voor extra daglichttoetreding, twee led-plafondspots en biedt toegang tot kastruimtes met opstelling van de HR-combiketel (Nefit, 2017) en de WtW-installatie (Storck Air).

TUIN
De voortuin met strak gesnoeide hagen heeft een breed toegangspad dat naar de centraal gelegen en overdekte entreepartij leidt. Aan de linker- en rechterzijde zijn diagonaal aangelegde en betegelde tuinpaden die respectievelijk naar een tuinpoort in een hoge haag leiden en naar het garagegedeelte waar de oprit een eigen toegang heeft tot de achtertuin. De voortuin heeft een gevarieerde inrichting met volgroeide borders met druppelirrigatie en een gazon met diverse boomsoorten, waaronder een tulpenboom. De achtertuin en het achterterras zijn met openslaande tuindeuren toegankelijk via de eetkamer en met schuifdeuren via het zitgedeelte en een schuifdeur met geïntegreerde rolhor vanuit keuken. Aan de woningzijde heeft het brede terras een geïntegreerde afvoer van hemelwater. Het terras gaat over in een gazon dat op de erfscheidingen wordt begrensd door een geheel met klimop begroeid Heras-hekwerk. In de achtertuin bevindt zich een overdekte loungehoek (17,8 m2) met keramische tegelvloer en elektriciteitsaansluiting voor een heater op koelere avonden; geheel rechts staat een houten tuinberging (5,8 m2) voor de
stalling van tuinmaterieel. Het gazon is voorzien van zogeheten pop-up’s die na irrigatie van het gazon en de borders onzichtbaar in de grond verdwijnen. De achtertuin telt verschillende fruitbomen, waaronder twee appelbomen en een kersenboom.

ALGEMEEN
– Onder architectuur gebouwde villa vanuit de oosterse filosofie van maximale transparantie in elke woonruimte;
– Vier slaapkamers en twee badkamers op de eerste verdieping;
– Zolderverdieping met werk-/slaapkamer en multifunctionele mogelijkheden;
– Vloerverwarming op de gehele begane grond en beide badkamers;
– Volledig geïsoleerd en voorzien van 20 zonnepanelen en een warmtepomp;
– Geavanceerd domoticasysteem dat via een app op de mobiele telefoon bedienbaar is;
– Op loopafstand gelegen van de Oolderplas;
– Op korte afstand van een ruim geoutilleerd winkelcentrum en een basisschool aan de rand van OolderVeste;
– De oprit naar de A73 en aansluitend A2 zijn in slechts enkele autominuten bereikbaar, de binnenstad van Roermond
met zijn terrassen en restaurants in enkele fietsminuten;

LEES MEER

In het exclusievere deel van OolderVeste bevindt zich deze vrijstaande villa die is gebouwd in 2009 naar ontwerp van de architecten van ontwerpbureau Formtek. Zij combineerden klassieke stijlelementen uit de jaren dertig van de vorige eeuw, zoals grote dakoverstekken, met eeuwenoude oosterse filosofieën voor een meest ideale indeling van woonruimten. Het leidde tot een evenwichtige uitvoering waardoor deze villa geenszins zou misstaan in internationale architectuurbladen. De villa is voorzien van vloerverwarming op de gehele benedenverdieping waar zij een grote U-vormige living heeft en een open keuken die is voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur. Op de eerste verdieping bevinden zich vier slaapkamers en twee compleet ingerichte badkamers.De toegepaste techniek verdient het predikaat ‘state of the art’, met onder meer een hybride systeem met separate warmtepomp, 20 zonnepanelen die tot een aangename reductie van het
energieverbruik leiden, en een geavanceerd domotica- en beveiligingssysteem. De villa is volledig geïsoleerd en heeft een kindvriendelijke ligging met een basisschool en ruim geoutilleerd
winkelcentrum nabij. De Oolderplas en het omliggende natuurgebied zijn te voet in slechts enkele minuten bereikbaar en bieden tal van (sportieve) ontspanningsmogelijkheden. Vanuit OolderVeste liggen de oprit naar de A73 en de binnenstad van Roermond op slechts korte rij- en fietsafstand. Het bouwjaar is 2009, de inhoud bedraagt 1.254 m3 en het perceeloppervlak meet 1.067 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
In het midden van de villa is aan de voorzijde overdekt toegang tot de ontvangsthal (13,9 m2). Deze is afgewerkt met een keramische tegelvloer (75/75) die is voorzien van vloerverwarming en drempelloos doorloopt in alle woonruimten op de begane grond. Aan de linkerzijde in de hal bevindt zich het betegelde gastentoilet met een vrijhangend wandcloset van Villeroy & Boch en keramisch hoekfonteintje van Plus. Aan de rechterzijde is meterkast met aansluitingen van de drie nutsvoorzieningen en de glasvezelverbinding ondergebracht; links ernaast bevindt zich een garderobekast.

U-vormige living
Vanuit de ontvangsthal bieden openslaande deuren toegang tot de U-vormige living (totaal 105,9 m2) die eveneens is voorzien van de keramische tegelvloer met vloerverwarming. De raampartijen rondom zijn aan de binnenzijde voorzien van matzwarte houten shutters waarmee het binnenvallend daglicht kan worden gereguleerd. Het linkergedeelte fungeert als woonkamer/zithoek (47,1 m2) waar een gashaard (Bellfire) met rookglazen omkleding en afstandsbediening sfeervolle accenten zet. Centraal in het midden bevindt zich aan de achterzijde een eetkamergedeelte (21,0 m2) in een halfronde erkeruitbouw met uitzicht op de achtertuin. In het plafond zijn zeven ledspots ingebouwd en openslaande tuindeuren bieden er toegang tot het achterterras en de achtertuin.

Open keuken
Het rechtergedeelte van de living herbergt een open keuken (37,8 m2) met kookeiland dat is afgewerkt met een massief granieten werkblad. Erboven bevindt zich een koof met plafondverlichting waarin aan de onderzijde ledspots zijn opgenomen. Het kookeiland herbergt een spoelbak met eengreeps mengkraan en separate Quooker-kraan, een 5-pits gaskookplaat (Atag) met separate wokbrander en rvs-wasemkap, en een afwasmachine (Siemens). Tot de overige inbouwapparatuur van Siemens behoren een stoomoven, koffiemachine en heteluchtoven/combimagnetron die aan de overzijde. Geheel aan de rechterzijde bevindt zich een inbouwkoelkast. Een schuifpui met geïntegreerde rolhor biedt vanuit de keuken toegang tot het achterterras.

Bijkeuken
De bijkeuken (7,9 m2) vormt de inpandige verbinding naar de garage Ook hierin loopt de keramische tegelvloer drempelloos door en bevinden zich de witgoedaansluitingen en een ruime bergkast.

Studeerkamer
Aan de zijde van de achtertuin is vanuit de keuken toegang tot een studeer-/slaapkamer (9,6 m2) waarvan de raampartij aan de tuinzijde is voorzien van een elektrisch bedienbaar zonnescherm.
Op het dak van deze ruimte staat de eenheid van de warmtepomp (Nefit) opgesteld. De techniek ervan bevindt zich in een wandkast in de garage.

Garage
De garage (53,4 m2) is voorzien van een vloeistofdichte vloer en heeft een elektrische en op afstand bedienbare rolpoort in industriële uitvoering (met extra breedte) voor het gelijktijdig in- en uitrijden van twee auto’s. In de garage bevinden zich een oplaadpunt voor een elektrische auto (Flexicharge), de omvormer van de 20 zonnepanelen (Solar Edge) en, in een kastruimte, de techniek van de
warmtepomp (Nefit, 2018). Via een vlizotrap is vanuit de garage toegang tot een zolderberging met dakraam. Op de bestrate oprit vóór de garage is stallingsmogelijkheid voor meerdere auto’s op eigen terrein.

EERSTE VERDIEPING
Vier slaapkamers en twee badkamers
De hoofdslaapkamer (23,2 m2) bevindt zich in de linkervleugel, is voorzien van airconditioning (Mitsubishi) en een
inloopgarderobe (5,7 m2) met maatwerkinrichting. Deze slaapkamer heeft toegang tot een eigen badkamer (10,6 m2) met vloerverwarming en gedecoreerde wandtegels.
Tot de inrichting behoren een ligbad met thermostaatkraan, een vrijhangend wastafelmeubel met tweepersoons keramische waskom en spiegelachterwand, een vrijhangend toilet en een inloopdouche met verzonken afvoer en muurnis. Alle armaturen zijn van Hansgrohe en vier ingebouwde led-plafondspots zorgen voor indirecte verlichting. De tweede slaap-/werkkamer (13,2 m2) bevindt zich deels boven de hal op de begane grond en heeft daglichttoetreding via raampartijen aan drie zijden. Ook deze ruimte is voorzien van airconditioning. Slaapkamer-3 (16,0 m2) heeft een lichte L-vormige plattegrond en bevindt zich aan de rechtervoorzijde. Slaapkamer-4 (18,6 m2) heeft eveneens een L-vormige plattegrond en is georiënteerd op de achterzijde. Aan de linkerzijde vóór de vierde slaapkamer is toegang tot de tweede badkamer (8,9 m2). Deze heeft een identieke afwerking en inrichting als de hoofdbadkamer, doch zonder ligbad. Vanuit deze ruimte biedt een deur toegang tot het platte dak boven de erkeruitbouw van de living.

TWEEDE VERDIEPING
Vijfde slaapkamer
De witgelakte vaste trap leidt vervolgens naar een overloop (0,9 m2) op de gestoffeerde tweede verdieping waar zich de vijfde slaap-/werkamer (met 14,8 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) bevindt. Deze ruimte is momenteel als kantoor aan huis in gebruik en beschikt eveneens over airconditioning (Mitsubishi). De ruimte is voorzien van een dakkapel, een zogeheten ‘light tube’ voor extra daglichttoetreding, twee led-plafondspots en biedt toegang tot kastruimtes met opstelling van de HR-combiketel (Nefit, 2017) en de WtW-installatie (Storck Air).

TUIN
De voortuin met strak gesnoeide hagen heeft een breed toegangspad dat naar de centraal gelegen en overdekte entreepartij leidt. Aan de linker- en rechterzijde zijn diagonaal aangelegde en betegelde tuinpaden die respectievelijk naar een tuinpoort in een hoge haag leiden en naar het garagegedeelte waar de oprit een eigen toegang heeft tot de achtertuin. De voortuin heeft een gevarieerde inrichting met volgroeide borders met druppelirrigatie en een gazon met diverse boomsoorten, waaronder een tulpenboom. De achtertuin en het achterterras zijn met openslaande tuindeuren toegankelijk via de eetkamer en met schuifdeuren via het zitgedeelte en een schuifdeur met geïntegreerde rolhor vanuit keuken. Aan de woningzijde heeft het brede terras een geïntegreerde afvoer van hemelwater. Het terras gaat over in een gazon dat op de erfscheidingen wordt begrensd door een geheel met klimop begroeid Heras-hekwerk. In de achtertuin bevindt zich een overdekte loungehoek (17,8 m2) met keramische tegelvloer en elektriciteitsaansluiting voor een heater op koelere avonden; geheel rechts staat een houten tuinberging (5,8 m2) voor de
stalling van tuinmaterieel. Het gazon is voorzien van zogeheten pop-up’s die na irrigatie van het gazon en de borders onzichtbaar in de grond verdwijnen. De achtertuin telt verschillende fruitbomen, waaronder twee appelbomen en een kersenboom.

ALGEMEEN
– Onder architectuur gebouwde villa vanuit de oosterse filosofie van maximale transparantie in elke woonruimte;
– Vier slaapkamers en twee badkamers op de eerste verdieping;
– Zolderverdieping met werk-/slaapkamer en multifunctionele mogelijkheden;
– Vloerverwarming op de gehele begane grond en beide badkamers;
– Volledig geïsoleerd en voorzien van 20 zonnepanelen en een warmtepomp;
– Geavanceerd domoticasysteem dat via een app op de mobiele telefoon bedienbaar is;
– Op loopafstand gelegen van de Oolderplas;
– Op korte afstand van een ruim geoutilleerd winkelcentrum en een basisschool aan de rand van OolderVeste;
– De oprit naar de A73 en aansluitend A2 zijn in slechts enkele autominuten bereikbaar, de binnenstad van Roermond
met zijn terrassen en restaurants in enkele fietsminuten;

Overdracht
Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 1.100.000,- k.k.
Koopspecificatie
inclusief BTW
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
Soort woning
villa
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
2009
Bouwvorm
bestaande bouw
Liggingen
aan rustige weg, in woonwijk
Indeling
Woonoppervlakte
282 m2
Perceeloppervlakte
1.067 m2
Overige inspandige ruimte
53 m2
Inhoud
1.254 m3
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Energie
Warmwater
c.v.-ketel
Isolatie
volledig geïsoleerd
Buitenruimte
Tuin
achtertuin, voortuin, tuin rondom
Hoofdtuin
achtertuin
Oppervlakte hoofdtuin
455 m2 (13m bij 35m)
Ligging hoofdtuin
zuidwest
Achterom
Ja
Kwaliteit tuin
fraai aangelegd
Bergruimte
Schuur / Berging
vrijstaand hout
Voorzieningen
voorzien van verwarming, voorzien van elektra
Isolatie
geen isolatie
Parkeergelegenheid
Parkeer faciliteiten
openbaar parkeren
Garage
aangebouwd steen
Capaciteit
2
Garages
2
Dak
Soort dak
zadeldak
Materiaal dak
pannen
Overig
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Voorzieningen
 • Buitenzonwering
 • Mechanische ventilatie
 • Schuifpui
 • Rookkanaal
 • Airconditioning
 • Zonnecollectoren

In de buurt

 • Herten - Broenskuil 25: 300 m
 • Herten - Roermondsestraat 7: 1,3 km
 • Roermond - Kapellerlaan 42A19: 2,7 km
 • Roermond - Minderbroederssingel 9: 2,7 km
 • Roermond - Minderbroedersstraat 2: 2,8 km
 • Roermond - Parklaan 46: 2,9 km
 • Roermond - Joanna van Randenraedtstraat 4: 3,0 km
 • Roermond - Pollartstraat 8D: 3,1 km
 • Beegden - Bosveld 21: 3,2 km
 • Roermond - Karel Doormanplein 12: 3,3 km
 • Roermond - Oranjelaan 21D9: 3,6 km
 • Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 38: 3,9 km
 • Horn - Burgemeester Magneestraat 25c: 4,0 km
 • Roermond - Mozartstraat 276: 4,1 km
 • Melick - Wienkeskoel 102: 4,1 km
 • Heel - Daalzicht 20: 4,3 km
 • Roermond - Roroweg 18: 4,5 km
 • Melick - Zandkuil 2: 4,7 km
 • Roermond - Daalakkerweg: 4,8 km
 • Roermond - Spinsterstraat 42: 4,8 km
 • Melick - Peereboom 12: 4,9 km
 • Roermond - Eglantierhof 27: 5,0 km
 • Wessem - Horionstraat 3: 5,2 km
 • Melick - Groenstraat 35: 5,3 km
 • Posterholt - Hoofdstraat 8: 7,5 km
 • Swalmen - Aan de Eppenbeek 8: 7,6 km
 • Swalmen - Asseltsestraat 8.: 7,6 km
 • Posterholt - Streekelsweg 29: 7,9 km
 • Posterholt - Karbaan 1: 8,2 km
 • Herkenbosch - Hoogstraat 33: 8,6 km
 • Swalmen - Rijksweg Noord 97: 9,3 km
 • Reuver - Rijksweg 51: 15 km

OOK IN DEZE PRIJSKLASSE