Herten – Mosterdgriend 8
Vraagprijs
€ 1.375.000,- k.k.
Ik leid u graag eens
rond in dit pand.
Lou heunen
makelaar
Kenmerken
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
456 m2
Vraagprijs
€ 1.375.000,- k.k.
LEES MEER
Omschrijving

In het exclusievere gedeelte van OolderVeste bevindt zich dit vrijstaande herenhuis dat dateert van 2010. Het object heeft een indeling en uitvoering waardoor het geenszins zou misstaan in internationale architectuurbladen. Om een indruk te geven: het telt vijf slaapkamers en drie badkamers, heeft een inpandig verwarmd zwembad en een omliggende en onderhoudsvriendelijk ingerichte tuin die een hoge mate van privacy waarborgt.

Op de begane grond is de architectuur gecentreerd rond een centraal gelegen hal die elke woonruimte dankzij glazen paneeldeuren op een transparante wijze met elkaar verbindt. Een ontwerpfilosofie die ‘buiten’ en ‘binnen’ op haast natuurlijke wijze in elkaar laat overvloeien.

Het herenhuis is volledig geïsoleerd (energielabel A) en heeft een kindvriendelijke ligging met een basisschool en winkelcentrum nabij. De Oolderplas en het omliggende natuurgebied zijn te voet in slechts enkele minuten bereikbaar en bieden tal van (sportieve) ontspanningsmogelijkheden. Bovendien liggen vanuit OolderVeste de oprit naar de A73 en de binnenstad van Roermond op slechts korte rij-afstand. Het bouwjaar is 2010, de inhoud bedraagt 1.772 m3 en het perceeloppervlak meet 1.066 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
In het midden van de villa is overdekt toegang tot de ontvangsthal (10,3 m2) met een keramische tegelvloer (60/60) in hoogglans natuurstenen dessin die drempelloos doorloopt in alle woonruimten op de begane grond en voorzien is vloerverwarming. Bij binnenkomst bevindt zich aan de linkerzijde de meterkast met aansluitingen van de drie nutsvoorzieningen en de glasvezelverbinding, gevolgd door een ruime garderobenis. Ernaast is het betegelde gastentoilet gesitueerd dat is uitgerust met vrijhangend sanitair van Villeroy & Boch en een designwandfonteintje van Clou.

Open karakter
De ontvangsthal staat in verbinding met een centraal gelegen hal (17,6 m2) van waaruit toegang is tot de diverse woonvertrekken op de begane grond. Het transparante karakter van de architectuur komt in deze ruimte ten volle tot zijn recht, mede dankzij de open trappartij met glazen doorvalbeveiliging en de balustrade op de eerste verdieping die op gelijke wijze is uitgevoerd.

L-vormige living
Vanuit de hal bieden twee, dubbele glazen paneeldeuren toegang tot de L-vormige living (76,2 m2) die dankzij de diverse raampartijen volop daglichttoetreding heeft. De achtertuin is toegankelijk via een brede schuifpui die, evenals de andere raampartijen aan deze achterzijde is voorzien van verdiepingshoge en in delen schuifbare raambekleding.

Loggia-terras
Via een verbindingshal in de living biedt een van de schuifpuien toegang tot een overdekt terras (10,8 m2), dat als een soort ‘loggia’ op de begane grond is uitgevoerd. Het heeft met een grote raampartij visueel verbinding met de living, aan de andere zijde biedt een brede raampartij zicht op het inpandige zwembad.

Woonkeuken
De L-vormige keuken (27,5 m2) is zowel via de ontvangsthal als de tussenhal (met ruimtebesparende schuifdeur) bereikbaar en kent een indeling met een kook- en eetkamerdeel. Het keukengedeelte heeft een tweezijdige opstelling met hoogglans witte fronten met onderkasten aan de ene, en een kastenwand aan de andere zijde. Het werkblad met achterwand is uitgevoerd in massieve, donkergrijze graniet. Tot de inbouwapparatuur behoren een 5-pits inductiekookplaat (Atag) met rvs-wasemkap, een koelkast )AEG) en afwasmachine (Miele). Aan de andere, hoge, zijde
zijn een magnetron en elektrische oven van Atag op werkhoogte ingebouwd. Praktisch detail: dankzij een raampartij achter het werkblad kan een oogje in het zeil worden gehouden op spelende kinderen in het zwembad.

Bijkeuken
In de naast de keuken gelegen bijkeuken (8,8 m2) met keramische tegelvloer zijn de witgoedaansluitingen ondergebracht in een tweede keukengedeelte, Het is voorzien van een werkblad en dubbele spoelbak waar boven- en onderkasten voor extra bergruimte zorgen. Vanuit deze bijkeuken is rechtstreeks toegang tot het inpandige zwembad.

Inpandig zwembad
Het inpandige zwembad (84,1 m2) heeft een bad van 9 x 4 meter en rondom raampartijen die alle zijn voorzien van privacyverhogende, schuifbare screens. In het plafond zorgt een architectonisch strak uitgevoerde lichtkoepel voor binnenvallend daglicht. Via een glazen deur is toegang tot een toiletruimte met sanitair van Villeroy & Boch en een naastgelegen douchegedeelte (5,1 m2) met regendouchekop van Grohe.

EERSTE VERDIEPING
Vanuit de ontvangsthal leidt een hardhouten trap met glazen doorvalbeveiliging naar de omlopende overloop (16,6m2) eerste verdieping. In het midden – aan de voorzijde, met een omheind balkon boven de entree – is een open toegang tot een multifunctionele ontspanningsruimte/tv-kamer (10,7 m2). De vloeren van de overloop en de slaapkamers is uitgevoerd in hoogwaardig laminaat in brede delen met een whitewash eiken dessin.

Vijf slaapkamers en twee badkamers
De overloop biedt toegang tot in totaal vijf slaapkamers. De eerste (16,2 m2) ligt aan de linkervoorzijde naast een gastenbadkamer (6,0 m2) die is ingericht met een ligbad, een inloopdouche met glazen paneeldeur en thermostaatkraan, alsmede een tweede toilet (Villeroy & Boch). De drie volgende slaapkamers (van 16,9 m2, 16,6 m2 en 16,7 m2) bevinden zich van voren naar achteren aan de
rechterzijde en hebben alle volop daglichttoetreding dankzij diverse raampartijen. De vijfde en hoofdslaapkamer (19,2 m2) is gesitueerd aan de achterzijde en heeft via een tussenruimte (5,2 m2) met
mogelijkheid hier een inloopkast te creëren toegang tot de hoofdbadkamer (8,7 m2). Deze laatste heeft een bijzondere designinrichting met ronde waskom(Villeroy & Boch) op natuurstenen onderstel, een bolvormig vrijhangend toilet (Villeroy & Boch), een ligbad van Ucosan en een separate douchecabine met thermostaatkraan.

ZOLDERVERDIEPING
Multifunctionele zolderruimte
De centrale trap met glazen doorvalbeveiliging leidt voorts naar de zolderverdieping waar een overloop (2,0 m2) toegang biedt tot een L-vormige ruimte met dakkapel (en 54,0 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn). Deze ruimte kan op verschillende wijzen in invulling krijgen, bijvoorbeeld als kantoor- of praktijkruimte aan huis, of als extra slaapkamer. De ruimte biedt toegang tot een L-vormige berging (met 9,7 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) waar zich de opstelplaats van de HR-combiketel (Nefit, 2010) voor de verwarming en warmwatervoorziening op de
eerste etage bevindt. Naast een additionele wastafel is in deze ruimte tevens de techniek van de mechanische ventilatie ondergebracht.

Dubbele garage
De geheel geïsoleerde en verwarmde garage (32,1 m2) is voorzien van twee elektrisch bedienbare rolpoorten met afstandsbediening en heeft tevens met een deur toegang tot de oprit. Een ingebouwde schuifdeurkast biedt er praktische bergruimte.

Technische ruimte
In de berging bij de garage is de technische installatie (zandfilterpomp) van het zwembad opgenomen en bevinden zich de aansluitingen van de vloerverwarming op de begane grond. De ruimte biedt tevens plaats aan de cv-ketel (Remeha Quinta, 2010) en biedt toegang tot een kruipruimte onder het zwembadgedeelte.

TUIN
De omliggende tuin is in volledige harmonie met de architectuur van dit herenhuis en kent een al even onderhoudsvriendelijke opzet. De voortuin heeft een bestrate oprit met parkeermogelijkheid voor meerdere auto’s op eigen terrein. Het overige deel bestaat uit cassettes met grind waar siergras en kubistisch gesnoeide hagen architectonische accenten leggen. De linkerzijtuin is toegankelijk via een afsluitbare tuinpoort en biedt naast verschillende fruitbomen tevens plaats aan een houten tuinhuisje met elektriciteitsaansluiting. De rechterzijtuin heeft een inrichting met siergras op een bed van witte grind dat is omzoomd door een tegelpad dat aansluit op een groot, L-vormige terras dat achter de woning en naast het zwembad ligt. Het gaat over in een gazonstrook met heeft op de erfgrenzen een hoge, volgroeide haag dat in een Heras-hekwerk is geïntegreerd. Aan de woningzijde bevindt zich het inpandige ‘loggia-terras’ dat tuinbeleving onder elke weersomstandigheid en in
elk seizoen mogelijk maakt.

ALGEMEEN
– Onder architectuur gebouwd met oogmerk van transparantie en zichtassen vanuit elke ruimte;
– Inpandig en verwarmd zwembad met separaat sanitair gedeelte;
– Vijf slaapkamers en twee badkamers op de eerste verdieping;
– Zolderverdieping met multifunctionele mogelijkheden;
– Vloerverwarming op de gehele begane grond;
– Volledig geïsoleerd en voorzien van energielabel A;
– Op loopafstand gelegen van de Oolderplas aan de achterzijde;
– Op korte afstand van een winkelcentrum en basisschool aan de rand van OolderVeste;
– De oprit naar de A73 en aansluitend A2, alsmede de binnenstad van Roermond zijn in slechts enkele autominuten bereikbaar;
– Het landhuis en de omliggende tuin kennen een afwerking en uitvoering van internationaal niveau.

LEES MEER

In het exclusievere gedeelte van OolderVeste bevindt zich dit vrijstaande herenhuis dat dateert van 2010. Het object heeft een indeling en uitvoering waardoor het geenszins zou misstaan in internationale architectuurbladen. Om een indruk te geven: het telt vijf slaapkamers en drie badkamers, heeft een inpandig verwarmd zwembad en een omliggende en onderhoudsvriendelijk ingerichte tuin die een hoge mate van privacy waarborgt.

Op de begane grond is de architectuur gecentreerd rond een centraal gelegen hal die elke woonruimte dankzij glazen paneeldeuren op een transparante wijze met elkaar verbindt. Een ontwerpfilosofie die ‘buiten’ en ‘binnen’ op haast natuurlijke wijze in elkaar laat overvloeien.

Het herenhuis is volledig geïsoleerd (energielabel A) en heeft een kindvriendelijke ligging met een basisschool en winkelcentrum nabij. De Oolderplas en het omliggende natuurgebied zijn te voet in slechts enkele minuten bereikbaar en bieden tal van (sportieve) ontspanningsmogelijkheden. Bovendien liggen vanuit OolderVeste de oprit naar de A73 en de binnenstad van Roermond op slechts korte rij-afstand. Het bouwjaar is 2010, de inhoud bedraagt 1.772 m3 en het perceeloppervlak meet 1.066 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
In het midden van de villa is overdekt toegang tot de ontvangsthal (10,3 m2) met een keramische tegelvloer (60/60) in hoogglans natuurstenen dessin die drempelloos doorloopt in alle woonruimten op de begane grond en voorzien is vloerverwarming. Bij binnenkomst bevindt zich aan de linkerzijde de meterkast met aansluitingen van de drie nutsvoorzieningen en de glasvezelverbinding, gevolgd door een ruime garderobenis. Ernaast is het betegelde gastentoilet gesitueerd dat is uitgerust met vrijhangend sanitair van Villeroy & Boch en een designwandfonteintje van Clou.

Open karakter
De ontvangsthal staat in verbinding met een centraal gelegen hal (17,6 m2) van waaruit toegang is tot de diverse woonvertrekken op de begane grond. Het transparante karakter van de architectuur komt in deze ruimte ten volle tot zijn recht, mede dankzij de open trappartij met glazen doorvalbeveiliging en de balustrade op de eerste verdieping die op gelijke wijze is uitgevoerd.

L-vormige living
Vanuit de hal bieden twee, dubbele glazen paneeldeuren toegang tot de L-vormige living (76,2 m2) die dankzij de diverse raampartijen volop daglichttoetreding heeft. De achtertuin is toegankelijk via een brede schuifpui die, evenals de andere raampartijen aan deze achterzijde is voorzien van verdiepingshoge en in delen schuifbare raambekleding.

Loggia-terras
Via een verbindingshal in de living biedt een van de schuifpuien toegang tot een overdekt terras (10,8 m2), dat als een soort ‘loggia’ op de begane grond is uitgevoerd. Het heeft met een grote raampartij visueel verbinding met de living, aan de andere zijde biedt een brede raampartij zicht op het inpandige zwembad.

Woonkeuken
De L-vormige keuken (27,5 m2) is zowel via de ontvangsthal als de tussenhal (met ruimtebesparende schuifdeur) bereikbaar en kent een indeling met een kook- en eetkamerdeel. Het keukengedeelte heeft een tweezijdige opstelling met hoogglans witte fronten met onderkasten aan de ene, en een kastenwand aan de andere zijde. Het werkblad met achterwand is uitgevoerd in massieve, donkergrijze graniet. Tot de inbouwapparatuur behoren een 5-pits inductiekookplaat (Atag) met rvs-wasemkap, een koelkast )AEG) en afwasmachine (Miele). Aan de andere, hoge, zijde
zijn een magnetron en elektrische oven van Atag op werkhoogte ingebouwd. Praktisch detail: dankzij een raampartij achter het werkblad kan een oogje in het zeil worden gehouden op spelende kinderen in het zwembad.

Bijkeuken
In de naast de keuken gelegen bijkeuken (8,8 m2) met keramische tegelvloer zijn de witgoedaansluitingen ondergebracht in een tweede keukengedeelte, Het is voorzien van een werkblad en dubbele spoelbak waar boven- en onderkasten voor extra bergruimte zorgen. Vanuit deze bijkeuken is rechtstreeks toegang tot het inpandige zwembad.

Inpandig zwembad
Het inpandige zwembad (84,1 m2) heeft een bad van 9 x 4 meter en rondom raampartijen die alle zijn voorzien van privacyverhogende, schuifbare screens. In het plafond zorgt een architectonisch strak uitgevoerde lichtkoepel voor binnenvallend daglicht. Via een glazen deur is toegang tot een toiletruimte met sanitair van Villeroy & Boch en een naastgelegen douchegedeelte (5,1 m2) met regendouchekop van Grohe.

EERSTE VERDIEPING
Vanuit de ontvangsthal leidt een hardhouten trap met glazen doorvalbeveiliging naar de omlopende overloop (16,6m2) eerste verdieping. In het midden – aan de voorzijde, met een omheind balkon boven de entree – is een open toegang tot een multifunctionele ontspanningsruimte/tv-kamer (10,7 m2). De vloeren van de overloop en de slaapkamers is uitgevoerd in hoogwaardig laminaat in brede delen met een whitewash eiken dessin.

Vijf slaapkamers en twee badkamers
De overloop biedt toegang tot in totaal vijf slaapkamers. De eerste (16,2 m2) ligt aan de linkervoorzijde naast een gastenbadkamer (6,0 m2) die is ingericht met een ligbad, een inloopdouche met glazen paneeldeur en thermostaatkraan, alsmede een tweede toilet (Villeroy & Boch). De drie volgende slaapkamers (van 16,9 m2, 16,6 m2 en 16,7 m2) bevinden zich van voren naar achteren aan de
rechterzijde en hebben alle volop daglichttoetreding dankzij diverse raampartijen. De vijfde en hoofdslaapkamer (19,2 m2) is gesitueerd aan de achterzijde en heeft via een tussenruimte (5,2 m2) met
mogelijkheid hier een inloopkast te creëren toegang tot de hoofdbadkamer (8,7 m2). Deze laatste heeft een bijzondere designinrichting met ronde waskom(Villeroy & Boch) op natuurstenen onderstel, een bolvormig vrijhangend toilet (Villeroy & Boch), een ligbad van Ucosan en een separate douchecabine met thermostaatkraan.

ZOLDERVERDIEPING
Multifunctionele zolderruimte
De centrale trap met glazen doorvalbeveiliging leidt voorts naar de zolderverdieping waar een overloop (2,0 m2) toegang biedt tot een L-vormige ruimte met dakkapel (en 54,0 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn). Deze ruimte kan op verschillende wijzen in invulling krijgen, bijvoorbeeld als kantoor- of praktijkruimte aan huis, of als extra slaapkamer. De ruimte biedt toegang tot een L-vormige berging (met 9,7 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) waar zich de opstelplaats van de HR-combiketel (Nefit, 2010) voor de verwarming en warmwatervoorziening op de
eerste etage bevindt. Naast een additionele wastafel is in deze ruimte tevens de techniek van de mechanische ventilatie ondergebracht.

Dubbele garage
De geheel geïsoleerde en verwarmde garage (32,1 m2) is voorzien van twee elektrisch bedienbare rolpoorten met afstandsbediening en heeft tevens met een deur toegang tot de oprit. Een ingebouwde schuifdeurkast biedt er praktische bergruimte.

Technische ruimte
In de berging bij de garage is de technische installatie (zandfilterpomp) van het zwembad opgenomen en bevinden zich de aansluitingen van de vloerverwarming op de begane grond. De ruimte biedt tevens plaats aan de cv-ketel (Remeha Quinta, 2010) en biedt toegang tot een kruipruimte onder het zwembadgedeelte.

TUIN
De omliggende tuin is in volledige harmonie met de architectuur van dit herenhuis en kent een al even onderhoudsvriendelijke opzet. De voortuin heeft een bestrate oprit met parkeermogelijkheid voor meerdere auto’s op eigen terrein. Het overige deel bestaat uit cassettes met grind waar siergras en kubistisch gesnoeide hagen architectonische accenten leggen. De linkerzijtuin is toegankelijk via een afsluitbare tuinpoort en biedt naast verschillende fruitbomen tevens plaats aan een houten tuinhuisje met elektriciteitsaansluiting. De rechterzijtuin heeft een inrichting met siergras op een bed van witte grind dat is omzoomd door een tegelpad dat aansluit op een groot, L-vormige terras dat achter de woning en naast het zwembad ligt. Het gaat over in een gazonstrook met heeft op de erfgrenzen een hoge, volgroeide haag dat in een Heras-hekwerk is geïntegreerd. Aan de woningzijde bevindt zich het inpandige ‘loggia-terras’ dat tuinbeleving onder elke weersomstandigheid en in
elk seizoen mogelijk maakt.

ALGEMEEN
– Onder architectuur gebouwd met oogmerk van transparantie en zichtassen vanuit elke ruimte;
– Inpandig en verwarmd zwembad met separaat sanitair gedeelte;
– Vijf slaapkamers en twee badkamers op de eerste verdieping;
– Zolderverdieping met multifunctionele mogelijkheden;
– Vloerverwarming op de gehele begane grond;
– Volledig geïsoleerd en voorzien van energielabel A;
– Op loopafstand gelegen van de Oolderplas aan de achterzijde;
– Op korte afstand van een winkelcentrum en basisschool aan de rand van OolderVeste;
– De oprit naar de A73 en aansluitend A2, alsmede de binnenstad van Roermond zijn in slechts enkele autominuten bereikbaar;
– Het landhuis en de omliggende tuin kennen een afwerking en uitvoering van internationaal niveau.

Overdracht
Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 1.375.000,- k.k.
Koopspecificatie
inclusief BTW
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
Soort woning
herenhuis
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
2010
Bouwvorm
bestaande bouw
Liggingen
aan rustige weg, in woonwijk
Indeling
Woonoppervlakte
456 m2
Perceeloppervlakte
1.066 m2
Overige inspandige ruimte
34 m2
Inhoud
1.772 m3
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Energie
Energieklasse
A
Energielabel einddatum
30 november -1
Warmwater
c.v.-ketel
Isolatie
volledig geïsoleerd
Buitenruimte
Tuin
achtertuin
Hoofdtuin
achtertuin
Oppervlakte hoofdtuin
420 m2 (12m bij 35m)
Ligging hoofdtuin
zuidwest
Achterom
Ja
Kwaliteit tuin
verzorgd
Bergruimte
Schuur / Berging
vrijstaand hout
Voorzieningen
voorzien van elektra
Isolatie
geen isolatie
Parkeergelegenheid
Parkeer faciliteiten
openbaar parkeren
Garage
aangebouwd steen
Capaciteit
2
Garages
2
Dak
Soort dak
samengesteld dak
Materiaal dak
pannen
Overig
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Voorzieningen
 • Mechanische ventilatie
 • Frans balkon
 • Dakraam
 • Schuifpui
 • Alarminstallatie

In de buurt

 • Herten - Op de Peelberg 41: 500 m
 • Roermond - Abdis Clementinastraat 8: 1,8 km
 • Roermond - Minderbroedersstraat 2: 2,8 km
 • Roermond - Spoorlaan Zuid 15: 2,8 km
 • Roermond - Hamstraat 52D: 3,1 km
 • Roermond - Koningin Regentesselaan 74: 3,3 km
 • Roermond - Pastoor Adamsstraat 1: 3,7 km
 • Horn - Prins Bisschoplaan 14: 4,0 km
 • Sint Odilienberg - Hagelkruisweg 29: 4,6 km
 • Roermond - Ambachtsingel 69: 4,6 km
 • Roermond - Akeleihof 33: 4,6 km
 • Roermond - Schepen Cruysanckerstraat 23: 5,1 km
 • Roermond - Zonnedauwhof 165: 5,2 km
 • Maasbracht - Molenweg 39: 5,6 km
 • Haelen - Eikendreef 16: 7,0 km
 • Swalmen - Heikamp 3: 7,8 km
 • Thorn - Fabrystraat 1b: 8,2 km
 • Swalmen - Molenweg 26: 9,3 km
 • Swalmen - Meander 103: 9,5 km
 • Roggel - Koppelstraat 41: 10 km
 • Reuver - Dovenetelstraat 16: 14 km
 • Reuver - Rijksweg 51: 15 km

OOK IN DEZE PRIJSKLASSE