Linne – Oudeweg 72
Vraagprijs
€ 565.000,- k.k.
Ik leid u graag eens
rond in dit pand.
Lou heunen
makelaar
Kenmerken
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
209 m2
Vraagprijs
€ 565.000,- k.k.
LEES MEER
Omschrijving

Voor de architectonische uitwerking van hun ontwerpideeën schakelden de huidige eigenaren de vermaarde architecten Koen Hölzel en Herman Kerkdijk in. Het resulteerde in 1994 in een geheel onderkelderde villa in donkergrijze baksteen met een getoogd dak van lichtgrijs aluminium. Het object is ontstaan vanuit een kruisvormig grondplan waarbij de entree exact in het midden ligt.
Aan de rechterzijde bevindt zich het woongedeelte, aan de linkervoorzijde een kantoorgedeelte met aluminium gevelafwerking.

Op de begane grond telt het vier kamers en een designkeuken, op de verdieping drie slaapkamers en een designbadkamer. Dit woongedeelte is aan de achterzijde bijna geheel voorzien van een transparante glazen achtergevel. In 2002 is het pand uitgebreid met aan glazen tuinkamer met een uitzicht van meer dan 180 graden op de parkachtige achtertuin. Het kelderniveau heeft hetzelfde grondplan als de hoofdbouw en telt diverse, multifunctioneel inzetbare ruimten. De locatie ligt centraal en heeft de oprit naar de A73 en aansluitend de A2 op slechts enkele autominuten afstand.
Het bouwjaar is 1994 (met aanbouwen in 2002); de inhoud bedraagt 1.223 m3 en de perceeloppervlakte meet 1.488 m2.

BEGANE GROND
Hal
De overdekte entree van deze villa bevindt zich exact in het midden van de hoofdbouw. Hier biedt een ruim bemeten terras toegang tot een ontvangsthal die volop daglichttoetreding heeft dankzij
de in 2008 geheel vernieuwde glazen lichtstraat in zowel de buitenmuren als het getoogde (gebogen) dak. De vloer van de hal (6,5 m2) heeft een niveauverschil van twee treden en is afgewerkt met gezoete Belgische hardsteen. Hier bevinden zich de meterkast met aansluitingen van de drie nutsvoorzieningen, de glasvezelverbinding alsmede een betegelde toiletruimte met vrijhangend sanitair van Villeroy & Boch en rvs-hoekfonteintje van het Italiaanse designmerk Rapsel. De in vormtaal bijpassende deurkrukken in huis zijn van de hand van ontwerpers als Philippe Starck en Alberto Meda (Colombo Design).

Twee kantoorruimten
De voorzijde is de villa is voorzien van een aluminium gevelafwerking, contrasterend met de donkergrijze steensoort van de hoofdbouw. Vanuit de ontvangsthal is hier toegang tot twee geschakelde kantoorruimten (23,4 m2 en 20,1 m2) die met elkaar in verbinding staan via een brede en met hout afgewerkte schuifpui die is geïntegreerd in een met hout beklede wand. De vloeren van beide zijn afgewerkt met laminaatparket met een massieve, berkenhouten toplaag. Aan de voorzijde heeft de tweede kantoorruimte een 6-deurs kastenwand (2012) en een dubbele entreedeur voor de ontvangst van zakelijke clientèle.

Living
De living (45,2 m2) is volledig georiënteerd op de achterzijde waar één lange zijde vrijwel geheel wordt ingenomen door een wand met verdiepingshoge raampartijen waarin een brede schuifpui is opgenomen. De vloer van de living is afgewerkt met kersenhout waarop een designhaardombouw van gefreesde, zwarte natuursteen plaats biedt aan een allesbrander. Aan de zijde van het achterterras deelt een rvs-schoorsteenomkleding de achtergevel visueel exact in tweeën.

Halfopen keuken
Aan de linker-achterzijde is de halfopen keuken (12,9 m2) gesitueerd. Deze heeft een tweezijdige inrichting van Bulthaup met berkenhouten fronten en, onder een brede raampartij, een maatwerk rvs-werkblad met eengreeps mengkraan en glazen achterwand. Tot de inbouwapparatuur behoren een elektrische oven, afwasmachine (Siemens) en koelkast (Miele). Aan de overzijde bevindt zich
in dezelfde stijl en uitvoering een kookgedeelte met een vierpits kookplaat en rvs-designwasemkap.

Tuinkamer
De keuken staat in verbinding met een tuinkamer (20,5 m2) met glazen dak, naar eigen ontwerp van de huidige eigenaren uit 2002. Ook hier zijn, evenals in de living, de raampartijen verdiepingshoog uitgevoerd hetgeen voor volop lichtinval zorgt – die desgewenst kan worden getemperd door maatwerk rolgordijnen. De vloer is uitgevoerd in grijsgelakt beton en voorzien van vloerverwarming. De retourleidingen liggen onder de vloer van de keuken waardoor deze additionele verwarming krijgt. Een brede schuifpui leidt vanuit de tuinkamer rechtstreeks naar het overdekte achterterras.

VERDIEPING
Overloop met lichtstraat
Vanuit de hal voert een strak vormgegeven trap zonder bomen (waar de traptreden normaal gesproken aan worden bevestigd) naar de eerste verdieping. Karakteristiek is hier zonder twijfel de glazen lichtstraat in het dak van zonwerend HR++-glas die verticaal doorloopt in de zijgevel (in 2008 gerealiseerd). Het bordes op de overloop (11,9 m2) is afgewerkt met een grootformaat dekplaat van gezoete Belgische hardsteen. De vloeren van de overloop en de drie slaapkamers zijn afgewerkt met laminaat in een kersendessin.

Drie slaapkamers
Eveneens georiënteerd op de achterzijde en net als de badkamer voorzien van getoogde (licht-gebogen) plafonds bevinden zich vervolgens drie slaapkamers (van 8,7 m2, 9,0 m2 en 15,0 m2). Opmerkelijk en doordacht detail: de ruime muurkasten zijn aan de zijde van de overloop uitgevoerd als ‘uitschot’ voor een maximale benutting van het vloeroppervlak in elke slaapkamer. Op een tiental meter afstand staat in de achtertuin een volgroeide boom waarvan het bladerdek in zomerperioden zorgt voor een natuurlijke schaduwwerking in de gehele villa.

Design-badkamer en separate toiletruimte
Aan het hoofdeinde van de overloop bevindt zich een tweede toiletruimte die is uitgevoerd met sanitair van Villeroy & Boch. De eerste ruimte aan de linkerzijde is de badkamer (8,2 m2) met vloerverwarming en een brede raampartij aan de zijde van de achtertuin. Tot de inrichting behoren twee vrijstaande rvs-designwastafelmeubels van Rapsel met eengreeps Vola-mengkranen tegen een zwartnatuurstenen achterwand met brede spiegel. Tot de overige inrichting behoren een ligbad (Ucosan) met whirlpoolfunctie in eenzelfde zwartnatuurstenen ombouw alsmede een inloopdouche met glazen paneeldeur en eengreepsmengkraan.

KELDER
Vanuit de ontvangsthal leidt een houten trap naar de kelderverdieping die uit drie ruimten bestaat. Zij hebben wanden in schoonmetselwerk van grijze betonsteen, gevlinderde betonnen vloeren en 2.50-meter hoge plafonds. De grootste kelderruimte (53,4 m2) is via de licht aflopende oprit aan de voorzijde bereikbaar en voorzien van een elektrisch bedienbare rolpoort met afstandsbediening.
Hij biedt als inpandige garage plaats aan de stalling van drie auto’s. De tweede (verwarmde) ruimte (53,5 m2) is toegankelijk via een tweevleugelige deur en voorzien van een maatwerk-kastenwand. Daglicht valt er binnen via twee raampartijen waarvoor een deel van de zijtuin is verdiept. De derde kelderruimte (12,1 m2) betreft een berging met vrijstaande kastenwand.

TUIN
Het voorste gedeelte van het grondstuk – de voortuin – bestaat uit gazon dat wordt omzoomd door strak gesnoeide ligusterhagen. Centraal leidt een oprit van klinkertjes naar een twee treden hoger gelegen terras dat toegang biedt tot de overdekte entreepartij. Twee zijtuinen leiden naar de achtertuin die aan de woningzijde een identiek groot terras heeft als aan de voorzijde dat vanuit de living en keuken bereikbaar is. Aan de rechterzijde is in de achtertuin een pergola opgericht met nieuwe balkenconstructie (2018) die is begroeid met wysteria (blauwe regen) hetgeen voor een feeëriek effect zorgt. In de achtertuin bevinden zich een verhoogd terras en geïsoleerd tuinhuis (18,1 m2) met getoogd dak, in dezelfde vormtaal als het dak van de hoofdbouw. De achterzijde wordt begrensd door een volledig begroeide, aarden geluidswal, geflankeerd door een glazen tuinkas die door hoge hagen aan direct zicht wordt onttrokken. De achtertuin ademt de sfeer van een ‘bos aan huis’ en is een geliefde speelplek voor eekhoorntjes en talloze vogelsoorten. Aan de linkerzijde beschikt de villa tevens over een grote en met bomen begroeide groenstrook. De eigendom is van de gemeente; het gebruiksrecht bedraagt slechts 13 euro per jaar.

ALGEMEEN
– Moderne villa in een hedendaagse, spraakmakende architectuur;
– Hoogwaardige interieurafwerking met topklasse materialen;
– Door de separate, tweede entreepartij ideaal geschikt voor kantoor of praktijk aan huis;
– Drie kamers op de begane grond en drie slaapkamers op de eerste verdieping;
– Volledig ingerichte designkeuken (Bulthaup) met toegang tot glazen tuinkamer (2002);
– Geheel onderkelderd met onder meer 2.50-meter hoge plafonds;
– Sfeervol aangelegde tuin rondom met zonneterras die een hoge mate van privacy biedt;
– Aan de linkerzijde bevindt zich een ruim bemeten, gemeentelijk perceel dat in erfpacht (13 euro per jaar) deel uitmaakt van het grondstuk;
– Het geheel verkeert in uitstekende staat van onderhoud;
– Indien gewenst, is een deel van het designmeubilair in overleg ter overname.

LEES MEER

Voor de architectonische uitwerking van hun ontwerpideeën schakelden de huidige eigenaren de vermaarde architecten Koen Hölzel en Herman Kerkdijk in. Het resulteerde in 1994 in een geheel onderkelderde villa in donkergrijze baksteen met een getoogd dak van lichtgrijs aluminium. Het object is ontstaan vanuit een kruisvormig grondplan waarbij de entree exact in het midden ligt.
Aan de rechterzijde bevindt zich het woongedeelte, aan de linkervoorzijde een kantoorgedeelte met aluminium gevelafwerking.

Op de begane grond telt het vier kamers en een designkeuken, op de verdieping drie slaapkamers en een designbadkamer. Dit woongedeelte is aan de achterzijde bijna geheel voorzien van een transparante glazen achtergevel. In 2002 is het pand uitgebreid met aan glazen tuinkamer met een uitzicht van meer dan 180 graden op de parkachtige achtertuin. Het kelderniveau heeft hetzelfde grondplan als de hoofdbouw en telt diverse, multifunctioneel inzetbare ruimten. De locatie ligt centraal en heeft de oprit naar de A73 en aansluitend de A2 op slechts enkele autominuten afstand.
Het bouwjaar is 1994 (met aanbouwen in 2002); de inhoud bedraagt 1.223 m3 en de perceeloppervlakte meet 1.488 m2.

BEGANE GROND
Hal
De overdekte entree van deze villa bevindt zich exact in het midden van de hoofdbouw. Hier biedt een ruim bemeten terras toegang tot een ontvangsthal die volop daglichttoetreding heeft dankzij
de in 2008 geheel vernieuwde glazen lichtstraat in zowel de buitenmuren als het getoogde (gebogen) dak. De vloer van de hal (6,5 m2) heeft een niveauverschil van twee treden en is afgewerkt met gezoete Belgische hardsteen. Hier bevinden zich de meterkast met aansluitingen van de drie nutsvoorzieningen, de glasvezelverbinding alsmede een betegelde toiletruimte met vrijhangend sanitair van Villeroy & Boch en rvs-hoekfonteintje van het Italiaanse designmerk Rapsel. De in vormtaal bijpassende deurkrukken in huis zijn van de hand van ontwerpers als Philippe Starck en Alberto Meda (Colombo Design).

Twee kantoorruimten
De voorzijde is de villa is voorzien van een aluminium gevelafwerking, contrasterend met de donkergrijze steensoort van de hoofdbouw. Vanuit de ontvangsthal is hier toegang tot twee geschakelde kantoorruimten (23,4 m2 en 20,1 m2) die met elkaar in verbinding staan via een brede en met hout afgewerkte schuifpui die is geïntegreerd in een met hout beklede wand. De vloeren van beide zijn afgewerkt met laminaatparket met een massieve, berkenhouten toplaag. Aan de voorzijde heeft de tweede kantoorruimte een 6-deurs kastenwand (2012) en een dubbele entreedeur voor de ontvangst van zakelijke clientèle.

Living
De living (45,2 m2) is volledig georiënteerd op de achterzijde waar één lange zijde vrijwel geheel wordt ingenomen door een wand met verdiepingshoge raampartijen waarin een brede schuifpui is opgenomen. De vloer van de living is afgewerkt met kersenhout waarop een designhaardombouw van gefreesde, zwarte natuursteen plaats biedt aan een allesbrander. Aan de zijde van het achterterras deelt een rvs-schoorsteenomkleding de achtergevel visueel exact in tweeën.

Halfopen keuken
Aan de linker-achterzijde is de halfopen keuken (12,9 m2) gesitueerd. Deze heeft een tweezijdige inrichting van Bulthaup met berkenhouten fronten en, onder een brede raampartij, een maatwerk rvs-werkblad met eengreeps mengkraan en glazen achterwand. Tot de inbouwapparatuur behoren een elektrische oven, afwasmachine (Siemens) en koelkast (Miele). Aan de overzijde bevindt zich
in dezelfde stijl en uitvoering een kookgedeelte met een vierpits kookplaat en rvs-designwasemkap.

Tuinkamer
De keuken staat in verbinding met een tuinkamer (20,5 m2) met glazen dak, naar eigen ontwerp van de huidige eigenaren uit 2002. Ook hier zijn, evenals in de living, de raampartijen verdiepingshoog uitgevoerd hetgeen voor volop lichtinval zorgt – die desgewenst kan worden getemperd door maatwerk rolgordijnen. De vloer is uitgevoerd in grijsgelakt beton en voorzien van vloerverwarming. De retourleidingen liggen onder de vloer van de keuken waardoor deze additionele verwarming krijgt. Een brede schuifpui leidt vanuit de tuinkamer rechtstreeks naar het overdekte achterterras.

VERDIEPING
Overloop met lichtstraat
Vanuit de hal voert een strak vormgegeven trap zonder bomen (waar de traptreden normaal gesproken aan worden bevestigd) naar de eerste verdieping. Karakteristiek is hier zonder twijfel de glazen lichtstraat in het dak van zonwerend HR++-glas die verticaal doorloopt in de zijgevel (in 2008 gerealiseerd). Het bordes op de overloop (11,9 m2) is afgewerkt met een grootformaat dekplaat van gezoete Belgische hardsteen. De vloeren van de overloop en de drie slaapkamers zijn afgewerkt met laminaat in een kersendessin.

Drie slaapkamers
Eveneens georiënteerd op de achterzijde en net als de badkamer voorzien van getoogde (licht-gebogen) plafonds bevinden zich vervolgens drie slaapkamers (van 8,7 m2, 9,0 m2 en 15,0 m2). Opmerkelijk en doordacht detail: de ruime muurkasten zijn aan de zijde van de overloop uitgevoerd als ‘uitschot’ voor een maximale benutting van het vloeroppervlak in elke slaapkamer. Op een tiental meter afstand staat in de achtertuin een volgroeide boom waarvan het bladerdek in zomerperioden zorgt voor een natuurlijke schaduwwerking in de gehele villa.

Design-badkamer en separate toiletruimte
Aan het hoofdeinde van de overloop bevindt zich een tweede toiletruimte die is uitgevoerd met sanitair van Villeroy & Boch. De eerste ruimte aan de linkerzijde is de badkamer (8,2 m2) met vloerverwarming en een brede raampartij aan de zijde van de achtertuin. Tot de inrichting behoren twee vrijstaande rvs-designwastafelmeubels van Rapsel met eengreeps Vola-mengkranen tegen een zwartnatuurstenen achterwand met brede spiegel. Tot de overige inrichting behoren een ligbad (Ucosan) met whirlpoolfunctie in eenzelfde zwartnatuurstenen ombouw alsmede een inloopdouche met glazen paneeldeur en eengreepsmengkraan.

KELDER
Vanuit de ontvangsthal leidt een houten trap naar de kelderverdieping die uit drie ruimten bestaat. Zij hebben wanden in schoonmetselwerk van grijze betonsteen, gevlinderde betonnen vloeren en 2.50-meter hoge plafonds. De grootste kelderruimte (53,4 m2) is via de licht aflopende oprit aan de voorzijde bereikbaar en voorzien van een elektrisch bedienbare rolpoort met afstandsbediening.
Hij biedt als inpandige garage plaats aan de stalling van drie auto’s. De tweede (verwarmde) ruimte (53,5 m2) is toegankelijk via een tweevleugelige deur en voorzien van een maatwerk-kastenwand. Daglicht valt er binnen via twee raampartijen waarvoor een deel van de zijtuin is verdiept. De derde kelderruimte (12,1 m2) betreft een berging met vrijstaande kastenwand.

TUIN
Het voorste gedeelte van het grondstuk – de voortuin – bestaat uit gazon dat wordt omzoomd door strak gesnoeide ligusterhagen. Centraal leidt een oprit van klinkertjes naar een twee treden hoger gelegen terras dat toegang biedt tot de overdekte entreepartij. Twee zijtuinen leiden naar de achtertuin die aan de woningzijde een identiek groot terras heeft als aan de voorzijde dat vanuit de living en keuken bereikbaar is. Aan de rechterzijde is in de achtertuin een pergola opgericht met nieuwe balkenconstructie (2018) die is begroeid met wysteria (blauwe regen) hetgeen voor een feeëriek effect zorgt. In de achtertuin bevinden zich een verhoogd terras en geïsoleerd tuinhuis (18,1 m2) met getoogd dak, in dezelfde vormtaal als het dak van de hoofdbouw. De achterzijde wordt begrensd door een volledig begroeide, aarden geluidswal, geflankeerd door een glazen tuinkas die door hoge hagen aan direct zicht wordt onttrokken. De achtertuin ademt de sfeer van een ‘bos aan huis’ en is een geliefde speelplek voor eekhoorntjes en talloze vogelsoorten. Aan de linkerzijde beschikt de villa tevens over een grote en met bomen begroeide groenstrook. De eigendom is van de gemeente; het gebruiksrecht bedraagt slechts 13 euro per jaar.

ALGEMEEN
– Moderne villa in een hedendaagse, spraakmakende architectuur;
– Hoogwaardige interieurafwerking met topklasse materialen;
– Door de separate, tweede entreepartij ideaal geschikt voor kantoor of praktijk aan huis;
– Drie kamers op de begane grond en drie slaapkamers op de eerste verdieping;
– Volledig ingerichte designkeuken (Bulthaup) met toegang tot glazen tuinkamer (2002);
– Geheel onderkelderd met onder meer 2.50-meter hoge plafonds;
– Sfeervol aangelegde tuin rondom met zonneterras die een hoge mate van privacy biedt;
– Aan de linkerzijde bevindt zich een ruim bemeten, gemeentelijk perceel dat in erfpacht (13 euro per jaar) deel uitmaakt van het grondstuk;
– Het geheel verkeert in uitstekende staat van onderhoud;
– Indien gewenst, is een deel van het designmeubilair in overleg ter overname.

Overdracht
Status
Verkocht onder voorbehoud
Vraagprijs
€ 565.000,- k.k.
Koopspecificatie
inclusief BTW
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
Soort woning
villa
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
1994
Bouwvorm
bestaande bouw
Liggingen
aan rustige weg, in woonwijk
Indeling
Woonoppervlakte
209 m2
Perceeloppervlakte
1.488 m2
Overige inspandige ruimte
135 m2
Inhoud
1.223 m3
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
3
Energie
Warmwater
c.v.-ketel
Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas
Buitenruimte
Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin
Hoofdtuin
achtertuin
Oppervlakte hoofdtuin
784 m2 (32m bij 24.5m)
Ligging hoofdtuin
zuidoost
Achterom
Nee
Kwaliteit tuin
normaal
Bergruimte
Schuur / Berging
vrijstaand steen
Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie
Parkeergelegenheid
Parkeer faciliteiten
openbaar parkeren
Garage
inpandig
Capaciteit
1
Dak
Soort dak
plat dak
Materiaal dak
bitumineuze dakbedekking
Overig
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Voorzieningen
  • Schuifpui
  • Alarminstallatie
  • Rookkanaal

In de buurt

  • Linne - Montforterweg 5: 450 m
  • Sint Odilienberg - Leropperweg 9a: 4,0 km
  • Wessem - Markt 16: 4,1 km
  • Wessem - De Groese 11: 4,7 km
  • Roermond - Minderbroedersstraat 2: 5,6 km
  • Melick - Breidberg 3: 5,8 km
  • Melick - Breidberg 32: 5,8 km
  • Roermond - Marktstraat 12: 5,9 km
  • Roermond - Kruisherenstraat 1: 5,9 km
  • Roermond - Swalmerstraat 59C: 6,2 km
  • Roermond - Swalmerstraat 102: 6,3 km
  • Roermond - Venloseweg 78: 6,7 km
  • Roermond - Florasingel 20: 7,1 km
  • Posterholt - Hoofdstraat 55: 7,2 km
  • Posterholt - Raadhuisstraat 50: 7,5 km
  • Swalmen - Pastoor Pinckersstraat 12b: 9,3 km

OOK IN DEZE PRIJSKLASSE