Montfort – Burgemeester Geurtsweg 3
Vraagprijs
€ 569.000,- k.k.
Ik leid u graag eens
rond in dit pand.
Stan Jacobs
makelaar
Kenmerken
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
184 m2
Vraagprijs
€ 569.000,- k.k.
LEES MEER
Omschrijving

Op onbetwist een van de allermooiste locaties van Montfort aan de rand van Landgoed Rozzendaal ligt deze vrijstaande villa, een waar ‘boshuis’ op een bosperceel van meer dan zesduizend vierkante meter grootte. Zij dateert van 1961 en is door haar huidige eigenaren omvattend ter hand genomen en maakte een complete metamorfose naar het heden door. Alle vloeren werden vernieuwd, de op het zuiden gelegen achterzijde kreeg een nieuwe gevel en inrichting met drie slaapkamers en twee luxe ingerichte badkamers. Het onderste gedeelte op begane grondniveau is in dezelfde periode getransformeerd in een woonkeuken met een topklasse inrichting van SieMatic. Dankzij deze aanpak is niet alleen een bouwkundig nieuwe basis gelegd, maar beantwoordt de concessieloze interieurafwerking van deze villa tevens aan de wensen van een veeleisende doelgroep. De inhoud bedraagt 748 m3 en de perceelgrootte meet 6.020 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
Een brede oprit met aan de rechterzijde een natuurstenen muurtje met verlichting, dat een border markeert, leidt aan de linkerzijde naar een nieuw aangelegd, licht oplopend toegangspad naar een aan de zijkant gelegen, overdekte entree. Hier is toegang tot de ontvangsthal (23,0 m2). Deze heeft een keramische tegelvloer met de uitstraling van natuursteen en is in 2013 gelegd in een zogeheten Romeins verband.

U-vormige woonkamer
Vanuit de hal leiden twee deuren naar een U-vormige living (62,9 m2) waar de keramische tegelvloer in hetzelfde legpatroon drempelloos in doorloopt. De woonkamer heeft volop daglichttoetreding dankzij raampartijen rondom en heeft in 2013 een geheel vernieuwde achtergevel gekregen met kozijnen en openslaande tuindeuren van hardhout met thermopane beglazing naar het terras met overkapping (31,7 m2). In deze woonkamer is de nieuw gestuukte haardpartij aanwezig met een separate nis voor plaatsing van een televisie.

SOUTERRAIN
Verbindingshal
In het souterrain is in een verbindingshal (7,4 m2) met vier halogeen plafondspots, aan de rechterzijde toegang tot het gastentoilet. Het heeft een wandafwerking van grootformaat keramische tegels en een inrichting met hoekfonteintje (Sphinx) en vrijhangend toilet. Aan de overzijde bevinden zich de meterkast (met slimme meters) met rechts ernaast een berging (4,7 m2) waarin zich de HR-combiketel (Nefit, 2017) bevindt.

Woonkeuken
Vanuit de verbindingshal is toegang tot de woonkeuken (20,0 m2) met vloerverwarming die in 2011 een inrichting van SieMatic kreeg in L-opstelling met inbouwapparatuur van Atag. Aan de linkerzijde bevindt zich een vrijstaand gedeelte waar een magnetron en dubbele oven (met desgewenst twee zones) zijn ingebouwd en de koelkast. Het andere deel biedt plaats aan een 4-pits keramische kookplaat met rvs-wasemkap en ingebouwde spoelbak van Franke met eengreeps mengkraan van Grohe. De sfeer in de keuken wordt mede gezet door ingebouwde halogeenspots boven het werkblad, een designradiator en een televisieaansluiting. Aan de zijde van het eetgedeelte zorgt een raampartij voor directe daglichttoetreding.

Slaapkamervertekken
Vanuit de ontvangsthal leidt een hardhouten en open trappartij (2013) met rvs-leuningen waarin tredeverlichting is verwerkt naar het souterrain (op begane grondniveau) en de drie treden hoger gelegen slaap- en badkamerafdeling. De lage scheidingswand naar het shouterrain is afgewerkt met hardhouten platen. Zij kunnen fungeren als plantenbakken, maar ook, zoals thans het geval is, worden afgedekt met een natuurstenen plaat.

Drie slaapkamers
Aan een lange verbindingshal biedt de eerste deur aan de linkerzijde toegang tot een garderobekast. Ernaast ligt de L-vormige slaapkamer-1 (10,8 m2 met wastafel in een nis) die rechtstreeks toegang heeft tot het achterterras. Slaapkamer-2 vervolgens (18,0 m2) is ontstaan door samenvoeging van twee voormalige slaapkamers.

Gastenbadkamer
De derde ruimte aan de linkerzijde, na de beide eerste slaapkamers, betreft de gastenbadkamer (2,2 m2). Deze heeft een inrichting in dezelfde stijl als de hoofdbadkamer, doch zonder toilet en met een inloopdouche in plaats van een ligbad.

Slaapkamer-3 (16,2 m2) is de hoofdslaapkamer die aan het einde van de verbindingshal ligt. Zij heeft een eigen garderobegedeelte achter vier louvredeurtjes, een open verbinding met de hoofdbadkamer en met een tuindeur eveneens toegang tot het achterterras. Alle ruimtes in deze vleugel zijn georiënteerd op het zuiden; de gevel is in 2008 geheel vernieuwd en voorzien van muurisolatie en nieuwe kozijnen met thermopane beglazing. Aan de tuinzijde heeft deze gehele vleugel een breed zonneterras van waaraf de groene omgeving optimaal kan worden beleefd.

Hoofdbadkamer
De hoofdbadkamer (5,8 m2) heeft een zwarte tegelvloer met vloerverwarming en een wandafwerking van grootformaat, hoogglans witte wandtegels. De inrichting uit 2008 bestaat uit een wastafelmeubel met keramische waskom met eengreeps mengkraan en een achterwand van kleinformaat mozaïektegeltjes met contrasterend witte voeg. Deze wandafwerking is eveneens toegepast bij het tweepersoonsligbad in hoekopstelling en de achterwand van het vrijhangende toilet.

TUIN
Vanaf de straatzijde leidt een lange oprijlaan (met stallingsmogelijkheid voor meerdere auto’s op eigen terrein) naar de gevelpartij waarin zich de garage bevindt.
Aan de linkerzijde leidt een licht oplopend, vlak toegangspad naar de overdekte entree. Het pad loopt verder door naar achteren waar het in verbinding staat met het overdekte achterterras. De overkapping van het achterterras staat op 4 metalen pilaren en 4 gemetselde pilaren en bestaat uit aluminium lamellen die met een afstandsbediening in elk gewenste stand gezet kunnen worden en met behulp van een regensensor bij neerslag automatisch sluiten. In de overkapping zijn negen ingebouwde halogeenspots verwerkt.

Het terras loopt vervolgens door naar het drie treden hoger gelegen gedeelte bij de slaapvertrekken en de beide badkamers. ‘Om de hoek’ leidt een trap vervolgens weer terug naar beneden om te eindigen bij de ingang van de garage.

De bosrijke tuin rondom heeft aan de woningzijde een gazonstrook met vijver en biedt, verscholen in een hoek, tevens plaats aan een glazen tuinkas (8,5 m2) en een houten tuinhuis (7,7 m2)
voor de stalling van tuinmaterieel.

Bijzonder detail van deze bostuin is zonder twijfel de ‘secret garden’, een ‘verborgen’ tuingedeelte waarvan de toegang ter hoogte van de overdekte entrée aan het oog wordt onttrokken door volgroeide struiken. Zij heeft een houten zitbank rond een boom op een kiezelondergrond en een lager gelegen gedeelte met een (thans onbevolkte) volière. Het is een perfecte locatie om meditatieve momenten in volledige rust en stilte te kunnen beleven.

Garage
De achter de keuken gelegen garage (31,4 m2) heeft tijdens de verbouwing aan één zijde een keukeninrichting gekregen met boven- en onderkasten en een kunststoffen werkblad waarin een ronde rvs-spoelbak met eengreepsmengkraan is opgenomen. Deze bijkeuken biedt plaats aan de witgoedaansluitingen die zijn verdeeld over twee groepen zodat de wasmachine en -droger tegelijkertijd in werking kunnen zijn. De vloer van de garage is afgewerkt met gevlinderd beton waarin zich een schrobputje bevindt. De voormalige garagepoort is vervangen door een pui met toegangsdeur, aangezien de oprit voorziet in voldoende stallingsmogelijkheid.

ALGEMEEN
– Gebouwd in 1961 en in de periode van 2011 tot 2013 geheel gemoderniseerd;
– Grote U-vormige living met maximaal contact met de omliggende bostuin;
– Twee woonlagen waarvan alle woonruimten zijn voorzien van vloerverwarming;
– Drie vernieuwde slaapkamers en twee nieuw ingerichte badkamers;
– Keuken met topklasse-inrichting van SieMatic en voorzien van alle gebruikelijke inbouwapparatuur;
– Privacyrijke ligging op bosrijk perceel van ruim 6.000 vierkante meter grootte;
– Door de ideale ligging van het perceel ten opzichte van de Burgemeester Geurtsweg kan toekomstige kadastrale splitsing in twee gelijkwaardige percelen desgewenst nader worden onderzocht.

LEES MEER

Op onbetwist een van de allermooiste locaties van Montfort aan de rand van Landgoed Rozzendaal ligt deze vrijstaande villa, een waar ‘boshuis’ op een bosperceel van meer dan zesduizend vierkante meter grootte. Zij dateert van 1961 en is door haar huidige eigenaren omvattend ter hand genomen en maakte een complete metamorfose naar het heden door. Alle vloeren werden vernieuwd, de op het zuiden gelegen achterzijde kreeg een nieuwe gevel en inrichting met drie slaapkamers en twee luxe ingerichte badkamers. Het onderste gedeelte op begane grondniveau is in dezelfde periode getransformeerd in een woonkeuken met een topklasse inrichting van SieMatic. Dankzij deze aanpak is niet alleen een bouwkundig nieuwe basis gelegd, maar beantwoordt de concessieloze interieurafwerking van deze villa tevens aan de wensen van een veeleisende doelgroep. De inhoud bedraagt 748 m3 en de perceelgrootte meet 6.020 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
Een brede oprit met aan de rechterzijde een natuurstenen muurtje met verlichting, dat een border markeert, leidt aan de linkerzijde naar een nieuw aangelegd, licht oplopend toegangspad naar een aan de zijkant gelegen, overdekte entree. Hier is toegang tot de ontvangsthal (23,0 m2). Deze heeft een keramische tegelvloer met de uitstraling van natuursteen en is in 2013 gelegd in een zogeheten Romeins verband.

U-vormige woonkamer
Vanuit de hal leiden twee deuren naar een U-vormige living (62,9 m2) waar de keramische tegelvloer in hetzelfde legpatroon drempelloos in doorloopt. De woonkamer heeft volop daglichttoetreding dankzij raampartijen rondom en heeft in 2013 een geheel vernieuwde achtergevel gekregen met kozijnen en openslaande tuindeuren van hardhout met thermopane beglazing naar het terras met overkapping (31,7 m2). In deze woonkamer is de nieuw gestuukte haardpartij aanwezig met een separate nis voor plaatsing van een televisie.

SOUTERRAIN
Verbindingshal
In het souterrain is in een verbindingshal (7,4 m2) met vier halogeen plafondspots, aan de rechterzijde toegang tot het gastentoilet. Het heeft een wandafwerking van grootformaat keramische tegels en een inrichting met hoekfonteintje (Sphinx) en vrijhangend toilet. Aan de overzijde bevinden zich de meterkast (met slimme meters) met rechts ernaast een berging (4,7 m2) waarin zich de HR-combiketel (Nefit, 2017) bevindt.

Woonkeuken
Vanuit de verbindingshal is toegang tot de woonkeuken (20,0 m2) met vloerverwarming die in 2011 een inrichting van SieMatic kreeg in L-opstelling met inbouwapparatuur van Atag. Aan de linkerzijde bevindt zich een vrijstaand gedeelte waar een magnetron en dubbele oven (met desgewenst twee zones) zijn ingebouwd en de koelkast. Het andere deel biedt plaats aan een 4-pits keramische kookplaat met rvs-wasemkap en ingebouwde spoelbak van Franke met eengreeps mengkraan van Grohe. De sfeer in de keuken wordt mede gezet door ingebouwde halogeenspots boven het werkblad, een designradiator en een televisieaansluiting. Aan de zijde van het eetgedeelte zorgt een raampartij voor directe daglichttoetreding.

Slaapkamervertekken
Vanuit de ontvangsthal leidt een hardhouten en open trappartij (2013) met rvs-leuningen waarin tredeverlichting is verwerkt naar het souterrain (op begane grondniveau) en de drie treden hoger gelegen slaap- en badkamerafdeling. De lage scheidingswand naar het shouterrain is afgewerkt met hardhouten platen. Zij kunnen fungeren als plantenbakken, maar ook, zoals thans het geval is, worden afgedekt met een natuurstenen plaat.

Drie slaapkamers
Aan een lange verbindingshal biedt de eerste deur aan de linkerzijde toegang tot een garderobekast. Ernaast ligt de L-vormige slaapkamer-1 (10,8 m2 met wastafel in een nis) die rechtstreeks toegang heeft tot het achterterras. Slaapkamer-2 vervolgens (18,0 m2) is ontstaan door samenvoeging van twee voormalige slaapkamers.

Gastenbadkamer
De derde ruimte aan de linkerzijde, na de beide eerste slaapkamers, betreft de gastenbadkamer (2,2 m2). Deze heeft een inrichting in dezelfde stijl als de hoofdbadkamer, doch zonder toilet en met een inloopdouche in plaats van een ligbad.

Slaapkamer-3 (16,2 m2) is de hoofdslaapkamer die aan het einde van de verbindingshal ligt. Zij heeft een eigen garderobegedeelte achter vier louvredeurtjes, een open verbinding met de hoofdbadkamer en met een tuindeur eveneens toegang tot het achterterras. Alle ruimtes in deze vleugel zijn georiënteerd op het zuiden; de gevel is in 2008 geheel vernieuwd en voorzien van muurisolatie en nieuwe kozijnen met thermopane beglazing. Aan de tuinzijde heeft deze gehele vleugel een breed zonneterras van waaraf de groene omgeving optimaal kan worden beleefd.

Hoofdbadkamer
De hoofdbadkamer (5,8 m2) heeft een zwarte tegelvloer met vloerverwarming en een wandafwerking van grootformaat, hoogglans witte wandtegels. De inrichting uit 2008 bestaat uit een wastafelmeubel met keramische waskom met eengreeps mengkraan en een achterwand van kleinformaat mozaïektegeltjes met contrasterend witte voeg. Deze wandafwerking is eveneens toegepast bij het tweepersoonsligbad in hoekopstelling en de achterwand van het vrijhangende toilet.

TUIN
Vanaf de straatzijde leidt een lange oprijlaan (met stallingsmogelijkheid voor meerdere auto’s op eigen terrein) naar de gevelpartij waarin zich de garage bevindt.
Aan de linkerzijde leidt een licht oplopend, vlak toegangspad naar de overdekte entree. Het pad loopt verder door naar achteren waar het in verbinding staat met het overdekte achterterras. De overkapping van het achterterras staat op 4 metalen pilaren en 4 gemetselde pilaren en bestaat uit aluminium lamellen die met een afstandsbediening in elk gewenste stand gezet kunnen worden en met behulp van een regensensor bij neerslag automatisch sluiten. In de overkapping zijn negen ingebouwde halogeenspots verwerkt.

Het terras loopt vervolgens door naar het drie treden hoger gelegen gedeelte bij de slaapvertrekken en de beide badkamers. ‘Om de hoek’ leidt een trap vervolgens weer terug naar beneden om te eindigen bij de ingang van de garage.

De bosrijke tuin rondom heeft aan de woningzijde een gazonstrook met vijver en biedt, verscholen in een hoek, tevens plaats aan een glazen tuinkas (8,5 m2) en een houten tuinhuis (7,7 m2)
voor de stalling van tuinmaterieel.

Bijzonder detail van deze bostuin is zonder twijfel de ‘secret garden’, een ‘verborgen’ tuingedeelte waarvan de toegang ter hoogte van de overdekte entrée aan het oog wordt onttrokken door volgroeide struiken. Zij heeft een houten zitbank rond een boom op een kiezelondergrond en een lager gelegen gedeelte met een (thans onbevolkte) volière. Het is een perfecte locatie om meditatieve momenten in volledige rust en stilte te kunnen beleven.

Garage
De achter de keuken gelegen garage (31,4 m2) heeft tijdens de verbouwing aan één zijde een keukeninrichting gekregen met boven- en onderkasten en een kunststoffen werkblad waarin een ronde rvs-spoelbak met eengreepsmengkraan is opgenomen. Deze bijkeuken biedt plaats aan de witgoedaansluitingen die zijn verdeeld over twee groepen zodat de wasmachine en -droger tegelijkertijd in werking kunnen zijn. De vloer van de garage is afgewerkt met gevlinderd beton waarin zich een schrobputje bevindt. De voormalige garagepoort is vervangen door een pui met toegangsdeur, aangezien de oprit voorziet in voldoende stallingsmogelijkheid.

ALGEMEEN
– Gebouwd in 1961 en in de periode van 2011 tot 2013 geheel gemoderniseerd;
– Grote U-vormige living met maximaal contact met de omliggende bostuin;
– Twee woonlagen waarvan alle woonruimten zijn voorzien van vloerverwarming;
– Drie vernieuwde slaapkamers en twee nieuw ingerichte badkamers;
– Keuken met topklasse-inrichting van SieMatic en voorzien van alle gebruikelijke inbouwapparatuur;
– Privacyrijke ligging op bosrijk perceel van ruim 6.000 vierkante meter grootte;
– Door de ideale ligging van het perceel ten opzichte van de Burgemeester Geurtsweg kan toekomstige kadastrale splitsing in twee gelijkwaardige percelen desgewenst nader worden onderzocht.

Overdracht
Status
Onder bod
Vraagprijs
€ 569.000,- k.k.
Koopspecificatie
inclusief BTW
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
Soort woning
landhuis
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
1961
Bouwjaar toelichting
geheel verbouwd / gerenoveerd in 2011-2013
Bouwvorm
bestaande bouw
Liggingen
aan bosrand, aan rustige weg, in bosrijke omgeving
Indeling
Woonoppervlakte
184 m2
Perceeloppervlakte
6.020 m2
Overige inspandige ruimte
31 m2
Inhoud
748 m3
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Energie
Energieklasse
D
Energielabel einddatum
30 november -1
Warmwater
c.v.-ketel
Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas
Buitenruimte
Tuin
tuin rondom
Hoofdtuin
tuin rondom
Achterom
Nee
Kwaliteit tuin
verzorgd
Bergruimte
Schuur / Berging
aangebouwd hout
Isolatie
geen isolatie
Parkeergelegenheid
Garage
inpandig
Capaciteit
1
Dak
Soort dak
lessenaardak
Overig
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Voorzieningen
  • Mechanische ventilatie
  • Tv kabel
  • Alarminstallatie
  • Rookkanaal

In de buurt

  • Herten - Mosterdgriend 8: 4,8 km
  • Wessem - Marktstraat 3a: 4,9 km
  • Melick - Heinsbergerweg 5: 5,3 km
  • Heel - Houthemerweg 1: 6,3 km
  • Roermond - Abdis Odastraat 10: 6,5 km
  • Heel - Rozenberglaan 9: 6,6 km
  • Posterholt - Boomstraat 28: 6,8 km
  • Roermond - Bisschop Lindanussingel 13: 7,1 km
  • Roermond - Minderbroedersstraat 2: 7,2 km
  • Roermond - Lindberghstraat 12: 7,2 km
  • Roermond - Markt 5A: 7,5 km
  • Thorn - Fabrystraat 1b: 7,8 km
  • Roermond - Weefsterstraat 22: 7,8 km
  • Roermond - Spinsterstraat 17: 8,0 km
  • Swalmen - Heikamp 3: 12 km
  • Reuver - Rijksweg 51: 19 km
  • Reuver - Hubert Ummelsstraat 9: 20 km

OOK IN DEZE PRIJSKLASSE