Roermond – De Sporck 18
Vraagprijs
€ 695.000,- k.k.
Ik leid u graag eens
rond in dit pand.
Lou heunen
makelaar
Kenmerken
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
209 m2
Vraagprijs
€ 695.000,- k.k.
LEES MEER
Omschrijving

In villapark ‘De Wijher’ bevindt zich deze vrijstaande, witte villa uit 1998 op een ruim bemeten perceel dat aan de achterzijde in volledige privacy plaats biedt aan een verwarmd zwembad en vijverpartij. Het object heeft verdiepingshoge raampartijen rondom die zijn voorzien van sierblinden en telt naast een grote living en woonkeuken tevens een hoofdslaapkamer met aanliggende badkamer en kantoorruimte op de begane grond. Het gehele beganegrondniveau heeft een drempelloos doorlopende vloer van Indische leisteen en is voorzien van vloerverwarming; op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een tweede badkamer. Karakteristiek voor De Wijher zijn de Maasnielderbeek die er met waterpartijen doorheen meandert en de grote perceeloppervlakten van de villa’s. Scholen en sportvoorzieningen liggen op korte (fiets)afstand en het Retailpark en de opritten naar de A73 en N280 zijn nabij. Het bouwjaar is 1998, de inhoud bedraagt 796 m3 en het perceeloppervlak meet 928 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
Via overdekte entree is met een dubbele deur toegang tot de ontvangsthal (10,5 m2) met vide op de eerste verdieping. De hal heeft een vloerafwerking van Indische leisteen die drempelloos doorloopt in de woonruimten op de begane grond en voorzien is van vloerverwarming. Aan de linkerzijde bevindt zich de meterkast met aansluitingen van drie nutsvoorzieningen, met een separaat gedeelte voor alle buitenaansluitingen. Ernaast is voorzien in een brede garderobenis.

In de hal bevindt zich tevens het betegelde gastentoilet met automatische in- en uitschakelende verlichting en ventilatie. De inrichting van Sphinx bestaat uit vrijhangend sanitair en een hoekfonteintje. Er recht tegenover is toegang tot een bergkast onder de trappartij naar de verdieping waar de aansluitingen van de vloerverwarming in zijn ondergebracht.

Living
Vanuit de ontvangsthal is met openslaande deuren toegang tot de L-vormige living (52,2 m2) waar de leistenen vloer drempelloos in doorloopt. Aan de voorzijde bevindt zich het zitgedeelte bij een gasgestookte openhaardpartij met een natuurstenen ombouw. Aan de achterzijde, ter hoogte van de toegang tot de woonkeuken, is ruimte voor een meerpersoons eettafel. Openslaande tuindeuren leiden hier naar het overdekte achterterras (15,9 m2) en de achtertuin.

Woonkeuken
De woonkeuken (27,0 m2) heeft een aanbouw met verdiepingshoge raampartijen rondom en uitzicht op de achtertuin. Ook in deze keuken loopt de leistenen vloer met vloerverwarming drempelloos door. De rolluiken op dit beganegrondniveau zijn alle ingebouwd. Waar het een dubbele raampartij betreft, zijn de rolluiken bovendien elektrisch bedienbaar, zoals op twee plaatsen in deze keuken. Aan de linkerzijde is in de pui met een tuindeur toegang tot het achterterras bij de living.

De keuken heeft een maatwerkinrichting in L-opstelling met boven- en onderkasten met kersenhouten fronten en een werkblad en achterwand van massieve, roze graniet. Tot de inbouwapparatuur van Siemens behoren een magnetron en vernieuwde heteluchtoven, een afwasmachine (nieuw 2021) en een 4-pits elektrische kookplaat met aparte warmhoudzone en rvs-schouwkap. De rvs-spoelbak is in hoekopstelling en voorzien van een eengreepsmengkraan. Aan de overzijde bevindt zich een afleggedeelte met granieten werkblad en onderkasten. De meerpersoons eetkamertafel is in dit gedeelte geïntegreerd en wordt aangelicht door drie halogeenspots in een verlaagde plafondarmatuur in dezelfde houtsoort als de tafel.

Bijkeuken
De keuken staat in verbinding met een bijkeuken (6,8 m2) waar de natuurstenen vloer eveneens drempelloos in doorloopt. De ruimte biedt plaats aan de wasmachine en -droger en heeft praktische opbergmogelijkheden in een muurkast. Met een tuindeur is vanuit deze ruimte toegang tot een overkapping (4,3 m2) boven het achterterras.

Hoofdslaapkamer
De hoofdslaapkamer (19,4 m2) bevindt zich in de rechtervleugel aan de voorzijde op de begane grond. Deze heeft een vloerafwerking van laminaat in beuken dessin en vier ingebouwde plafondspots aan de ene zijde en twee aan de andere zijde.

Hoofdbadkamer
Vanuit de hoofdslaapkamer is toegang tot de eigen badkamer (7,5 m2). De wanden en vloer zijn afgewerkt met grootformaat keramische tegels in beige marmerdessin. Tot de inrichting behoren een tweepersoons ligbad in hoekopstelling met jetstreams, een in een nis geplaatste douchecabine met glazen deur en thermostaatkraan, alsmede een tweepersoons wastafelmeubel met dubbele waskommen. Een designwandradiator van Vasco is praktisch voor het drogen van handdoeken. Verlichting geschiedt door zes ingebouwde halogeenplafondspots waarvan er één in de douchecabine is geplaatst.

Kantoorruimte
Aan de linkerzijde in de ontvangsthal, vóór de toegang naar de living bevindt zich een werkkamer/kantoorruimte
(10,2 m2) waar de leistenen vloer met vloerverwarming eveneens drempelloos in doorloopt.

Garage
De vrijstaande garage (28,8 m2) met gecementeerde vloer en spouwmuren beschikt over een elektrische sectionaalpoort met afstandsbediening. Aan de achterzijde bevindt zich de techniek van het zwembad (zandfilterpomp met digitale temperatuuruitlezing) en een grondwaterpomp voor beregening van de tuin. In een hoek van de garage, naast de toegangsdeur, bevindt zich een toiletruimte die gemakkelijk vanaf de zijde van het zwembad bereikbaar is. Tegen de achterste buitengevel, ter hoogte van de filterinstallatie, bevindt zich de warmtepomp voor verwarming van het zwembad. Via een muur met toegangsdeur is de garage geschakeld met hoofdbouw.

VERDIEPING
Drie slaapkamers
Een merantihouten trap leidt vanuit de ontvangsthal naar een gestoffeerde overloop (6,7 m2) op de verdieping met vide. Aan de linker- en rechterbuitengevel bevinden zich twee slaapkamers (met respectievelijk 15,1 m2 en 14,7 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) die qua grondplan identiek zijn aan elkaar en beide aan twee zijden beschikken over bergingen met magneetsluitingen onder de dakhelling. De derde slaapkamer (12,1 m2) heeft een lichte L-vormige plattegrond. Zij bevindt zich links naast de badkamer en heeft met een raampartij in een dakkapel uitzicht op de achtertuin.

Tweede badkamer
Eveneens georiënteerd op de achterzijde is de tweede badkamer (6,0 m2). Deze heeft zwarte keramische vloertegels in een witte tegelomranding en een inrichting die bestaat uit een douchecabine in kwartronde hoekopstelling met thermostaatkraan, een keramische vaste wastafel en een vrijhangend toilet.

Berging
Tegenover de derde slaapkamer is op de overloop toegang tot een technische ruimte (met 5,8 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn). Deze herbergt de HR-combiketel (Nefit Ecomline, 1997), een 80-liter boiler (Nefit), de techniek van de mechanische ventilatie en de verdeler van de vloerverwarming op de begane grond.

BERGZOLDER
Op de overloop is met een trapladder via een luik toegang tot de (niet-begaanbare) bergzolder.

TUIN MET ZWEMBAD EN VIJVERPARTIJ
De omliggende tuin van dit object is onder architectuur aangelegd en wordt driemaal per jaar door een professioneel hoveniersbedrijf onderhouden. De voortuin heeft een centraal gelegen, breed toegangspad dat naar de overdekte, inpandige entree leidt. Links en rechts ervan is de voortuin symmetrisch ingedeeld met in bolvorm gesnoeide buxus en met hardsteen omkaderde borders met een variëteit aan beplanting. Aan de rechterzijde leidt een oprit van breuksteen naar de garage, aan de linkerzijde staat aan de straatzijde een strak gesnoeide, hoge laurierhaag die ongewenste toegang tot de achtertuin belemmert.

De achtertuin heeft aan de zijde van de woonkamer een overdekt terras (15,9 m2) met ingebouwde plafondspots. Het biedt een bijzonder uitzicht op de tuininrichting van in geometrische patronen gesnoeide buxusstruiken in classicistische sfeer.

Zwembad
Achter een hoge en strak gesnoeide haag met boogvormige doorgang is toegang tot het zwembad (8 x 4 meter). Het kan met een rolhoes worden afgedekt en wordt verwarmd door middel van een warmtepomp.

Vijverpartij
Het overdekte prieel (14,0 m2) aan de korte zijde van het zwembad heeft tevens uitzicht op een vijverpartij aan de linkerzijde van het perceel. Zij biedt een thuis aan verschillende vissen, waaronder twee volgroeide koikarpers en diverse waterlelies. In de deze linkerzijtuin in Japanse sfeer bevinden zich drie hoge sparren en de filterinstallatie van de vijver die met UV-verlichting bacterievorming tegengaat.

Twee tuinbergingen
Achter de garage is met een houten poort toegang tot twee tuinbergingen aan weerszijden die de opslag van materieel voor het zwembad en afvalcontainers aan direct zicht onttrekken.

Algemeen:
– Vrijstaande villa uit 1998 op een ruim bemeten perceel in villapark ‘De Wijher’;
– Ligging in een verkeersluwe woonwijk met enkel verkeer van omwonenden en hun gasten;
– Vloerverwarming op het gehele beganegrondniveau;
– Woonkamer met optimaal tuincontact en woonkeuken die is voorzien van alle gebruikelijke inbouwapparatuur;
– Slaapkamer met aanliggende badkamer op de begane grond waardoor het object tevens het predikaat ‘levensloopbestendig’ verdient;
– Drie slaapkamers en een tweede (gasten)badkamer op de eerste verdieping;
– Onder architectuur aangelegde en door professioneel hoveniersbedrijf onderhouden tuin;
– Verwarmd zwembad in afgescheiden deel van de achtertuin met een hoge mate van privacy;
– Op korte afstand van diverse uitvalswegen en met winkelvoorzieningen in de directe nabijheid.

LEES MEER

In villapark ‘De Wijher’ bevindt zich deze vrijstaande, witte villa uit 1998 op een ruim bemeten perceel dat aan de achterzijde in volledige privacy plaats biedt aan een verwarmd zwembad en vijverpartij. Het object heeft verdiepingshoge raampartijen rondom die zijn voorzien van sierblinden en telt naast een grote living en woonkeuken tevens een hoofdslaapkamer met aanliggende badkamer en kantoorruimte op de begane grond. Het gehele beganegrondniveau heeft een drempelloos doorlopende vloer van Indische leisteen en is voorzien van vloerverwarming; op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een tweede badkamer. Karakteristiek voor De Wijher zijn de Maasnielderbeek die er met waterpartijen doorheen meandert en de grote perceeloppervlakten van de villa’s. Scholen en sportvoorzieningen liggen op korte (fiets)afstand en het Retailpark en de opritten naar de A73 en N280 zijn nabij. Het bouwjaar is 1998, de inhoud bedraagt 796 m3 en het perceeloppervlak meet 928 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
Via overdekte entree is met een dubbele deur toegang tot de ontvangsthal (10,5 m2) met vide op de eerste verdieping. De hal heeft een vloerafwerking van Indische leisteen die drempelloos doorloopt in de woonruimten op de begane grond en voorzien is van vloerverwarming. Aan de linkerzijde bevindt zich de meterkast met aansluitingen van drie nutsvoorzieningen, met een separaat gedeelte voor alle buitenaansluitingen. Ernaast is voorzien in een brede garderobenis.

In de hal bevindt zich tevens het betegelde gastentoilet met automatische in- en uitschakelende verlichting en ventilatie. De inrichting van Sphinx bestaat uit vrijhangend sanitair en een hoekfonteintje. Er recht tegenover is toegang tot een bergkast onder de trappartij naar de verdieping waar de aansluitingen van de vloerverwarming in zijn ondergebracht.

Living
Vanuit de ontvangsthal is met openslaande deuren toegang tot de L-vormige living (52,2 m2) waar de leistenen vloer drempelloos in doorloopt. Aan de voorzijde bevindt zich het zitgedeelte bij een gasgestookte openhaardpartij met een natuurstenen ombouw. Aan de achterzijde, ter hoogte van de toegang tot de woonkeuken, is ruimte voor een meerpersoons eettafel. Openslaande tuindeuren leiden hier naar het overdekte achterterras (15,9 m2) en de achtertuin.

Woonkeuken
De woonkeuken (27,0 m2) heeft een aanbouw met verdiepingshoge raampartijen rondom en uitzicht op de achtertuin. Ook in deze keuken loopt de leistenen vloer met vloerverwarming drempelloos door. De rolluiken op dit beganegrondniveau zijn alle ingebouwd. Waar het een dubbele raampartij betreft, zijn de rolluiken bovendien elektrisch bedienbaar, zoals op twee plaatsen in deze keuken. Aan de linkerzijde is in de pui met een tuindeur toegang tot het achterterras bij de living.

De keuken heeft een maatwerkinrichting in L-opstelling met boven- en onderkasten met kersenhouten fronten en een werkblad en achterwand van massieve, roze graniet. Tot de inbouwapparatuur van Siemens behoren een magnetron en vernieuwde heteluchtoven, een afwasmachine (nieuw 2021) en een 4-pits elektrische kookplaat met aparte warmhoudzone en rvs-schouwkap. De rvs-spoelbak is in hoekopstelling en voorzien van een eengreepsmengkraan. Aan de overzijde bevindt zich een afleggedeelte met granieten werkblad en onderkasten. De meerpersoons eetkamertafel is in dit gedeelte geïntegreerd en wordt aangelicht door drie halogeenspots in een verlaagde plafondarmatuur in dezelfde houtsoort als de tafel.

Bijkeuken
De keuken staat in verbinding met een bijkeuken (6,8 m2) waar de natuurstenen vloer eveneens drempelloos in doorloopt. De ruimte biedt plaats aan de wasmachine en -droger en heeft praktische opbergmogelijkheden in een muurkast. Met een tuindeur is vanuit deze ruimte toegang tot een overkapping (4,3 m2) boven het achterterras.

Hoofdslaapkamer
De hoofdslaapkamer (19,4 m2) bevindt zich in de rechtervleugel aan de voorzijde op de begane grond. Deze heeft een vloerafwerking van laminaat in beuken dessin en vier ingebouwde plafondspots aan de ene zijde en twee aan de andere zijde.

Hoofdbadkamer
Vanuit de hoofdslaapkamer is toegang tot de eigen badkamer (7,5 m2). De wanden en vloer zijn afgewerkt met grootformaat keramische tegels in beige marmerdessin. Tot de inrichting behoren een tweepersoons ligbad in hoekopstelling met jetstreams, een in een nis geplaatste douchecabine met glazen deur en thermostaatkraan, alsmede een tweepersoons wastafelmeubel met dubbele waskommen. Een designwandradiator van Vasco is praktisch voor het drogen van handdoeken. Verlichting geschiedt door zes ingebouwde halogeenplafondspots waarvan er één in de douchecabine is geplaatst.

Kantoorruimte
Aan de linkerzijde in de ontvangsthal, vóór de toegang naar de living bevindt zich een werkkamer/kantoorruimte
(10,2 m2) waar de leistenen vloer met vloerverwarming eveneens drempelloos in doorloopt.

Garage
De vrijstaande garage (28,8 m2) met gecementeerde vloer en spouwmuren beschikt over een elektrische sectionaalpoort met afstandsbediening. Aan de achterzijde bevindt zich de techniek van het zwembad (zandfilterpomp met digitale temperatuuruitlezing) en een grondwaterpomp voor beregening van de tuin. In een hoek van de garage, naast de toegangsdeur, bevindt zich een toiletruimte die gemakkelijk vanaf de zijde van het zwembad bereikbaar is. Tegen de achterste buitengevel, ter hoogte van de filterinstallatie, bevindt zich de warmtepomp voor verwarming van het zwembad. Via een muur met toegangsdeur is de garage geschakeld met hoofdbouw.

VERDIEPING
Drie slaapkamers
Een merantihouten trap leidt vanuit de ontvangsthal naar een gestoffeerde overloop (6,7 m2) op de verdieping met vide. Aan de linker- en rechterbuitengevel bevinden zich twee slaapkamers (met respectievelijk 15,1 m2 en 14,7 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) die qua grondplan identiek zijn aan elkaar en beide aan twee zijden beschikken over bergingen met magneetsluitingen onder de dakhelling. De derde slaapkamer (12,1 m2) heeft een lichte L-vormige plattegrond. Zij bevindt zich links naast de badkamer en heeft met een raampartij in een dakkapel uitzicht op de achtertuin.

Tweede badkamer
Eveneens georiënteerd op de achterzijde is de tweede badkamer (6,0 m2). Deze heeft zwarte keramische vloertegels in een witte tegelomranding en een inrichting die bestaat uit een douchecabine in kwartronde hoekopstelling met thermostaatkraan, een keramische vaste wastafel en een vrijhangend toilet.

Berging
Tegenover de derde slaapkamer is op de overloop toegang tot een technische ruimte (met 5,8 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn). Deze herbergt de HR-combiketel (Nefit Ecomline, 1997), een 80-liter boiler (Nefit), de techniek van de mechanische ventilatie en de verdeler van de vloerverwarming op de begane grond.

BERGZOLDER
Op de overloop is met een trapladder via een luik toegang tot de (niet-begaanbare) bergzolder.

TUIN MET ZWEMBAD EN VIJVERPARTIJ
De omliggende tuin van dit object is onder architectuur aangelegd en wordt driemaal per jaar door een professioneel hoveniersbedrijf onderhouden. De voortuin heeft een centraal gelegen, breed toegangspad dat naar de overdekte, inpandige entree leidt. Links en rechts ervan is de voortuin symmetrisch ingedeeld met in bolvorm gesnoeide buxus en met hardsteen omkaderde borders met een variëteit aan beplanting. Aan de rechterzijde leidt een oprit van breuksteen naar de garage, aan de linkerzijde staat aan de straatzijde een strak gesnoeide, hoge laurierhaag die ongewenste toegang tot de achtertuin belemmert.

De achtertuin heeft aan de zijde van de woonkamer een overdekt terras (15,9 m2) met ingebouwde plafondspots. Het biedt een bijzonder uitzicht op de tuininrichting van in geometrische patronen gesnoeide buxusstruiken in classicistische sfeer.

Zwembad
Achter een hoge en strak gesnoeide haag met boogvormige doorgang is toegang tot het zwembad (8 x 4 meter). Het kan met een rolhoes worden afgedekt en wordt verwarmd door middel van een warmtepomp.

Vijverpartij
Het overdekte prieel (14,0 m2) aan de korte zijde van het zwembad heeft tevens uitzicht op een vijverpartij aan de linkerzijde van het perceel. Zij biedt een thuis aan verschillende vissen, waaronder twee volgroeide koikarpers en diverse waterlelies. In de deze linkerzijtuin in Japanse sfeer bevinden zich drie hoge sparren en de filterinstallatie van de vijver die met UV-verlichting bacterievorming tegengaat.

Twee tuinbergingen
Achter de garage is met een houten poort toegang tot twee tuinbergingen aan weerszijden die de opslag van materieel voor het zwembad en afvalcontainers aan direct zicht onttrekken.

Algemeen:
– Vrijstaande villa uit 1998 op een ruim bemeten perceel in villapark ‘De Wijher’;
– Ligging in een verkeersluwe woonwijk met enkel verkeer van omwonenden en hun gasten;
– Vloerverwarming op het gehele beganegrondniveau;
– Woonkamer met optimaal tuincontact en woonkeuken die is voorzien van alle gebruikelijke inbouwapparatuur;
– Slaapkamer met aanliggende badkamer op de begane grond waardoor het object tevens het predikaat ‘levensloopbestendig’ verdient;
– Drie slaapkamers en een tweede (gasten)badkamer op de eerste verdieping;
– Onder architectuur aangelegde en door professioneel hoveniersbedrijf onderhouden tuin;
– Verwarmd zwembad in afgescheiden deel van de achtertuin met een hoge mate van privacy;
– Op korte afstand van diverse uitvalswegen en met winkelvoorzieningen in de directe nabijheid.

Overdracht
Status
Onder bod
Vraagprijs
€ 695.000,- k.k.
Koopspecificatie
inclusief BTW
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
Soort woning
villa
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
1998
Bouwvorm
bestaande bouw
Liggingen
aan park, aan rustige weg, in woonwijk
Indeling
Woonoppervlakte
209 m2
Perceeloppervlakte
928 m2
Inhoud
928 m3
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Energie
Energieklasse
B
Energielabel einddatum
30 november -1
Warmwater
c.v.-ketel
Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geïsoleerd
Buitenruimte
Tuin
tuin rondom
Kwaliteit tuin
aangelegd onder architectuur
Bergruimte
Schuur / Berging
aangebouwd hout
Parkeergelegenheid
Parkeer faciliteiten
openbaar parkeren
Garage
vrijstaand steen
Capaciteit
1
Overig
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Voorzieningen
 • Buitenzonwering
 • Mechanische ventilatie
 • Dakraam
 • Rolluiken
 • Rookkanaal
 • Zwembad

In de buurt

 • Roermond - Schepen Cruysanckerstraat 3: 750 m
 • Roermond - Eglantierhof 27: 850 m
 • Roermond - Wilhelminalaan 26: 1.000 m
 • Roermond - Wilhelminalaan 88: 1,2 km
 • Roermond - Brikkenoven 18: 1,3 km
 • Roermond - Broekhin Noord 12: 1,4 km
 • Roermond - Weefsterstraat 1: 1,7 km
 • Roermond - Daalakkerweg: 2,2 km
 • Roermond - Willem II Singel 5C 04: 2,4 km
 • Roermond - Pollartstraat 8D: 2,6 km
 • Roermond - Pollartstraat 8A: 2,6 km
 • Roermond - Minderbroedersstraat 2: 2,8 km
 • Roermond - Arlo 144: 2,9 km
 • Roermond - Karel Doormanplein 12: 3,0 km
 • Roermond - Molenweg 55: 3,2 km
 • Roermond - Roerderweg 7: 3,4 km
 • Roermond - Hambeek 64: 3,7 km
 • Roermond - Abdis Belastraat 12: 3,8 km
 • Melick - Breidberg 19: 4,1 km
 • Herten - Roermondsestraat 7: 4,2 km
 • Melick - Wienkeskoel 102: 4,3 km
 • Herkenbosch - Henri Jonaslaan 18: 5,3 km
 • Herten - Bergstraat 41: 5,4 km
 • Herten - Aan de Dijk 63: 5,6 km
 • Sint Odilienberg - Pastoor Siebenstraat 6: 6,0 km
 • Horn - Zwartven 2: 6,0 km
 • Sint Odilienberg - Morgenweg 13: 6,5 km
 • Posterholt - Raadhuisstraat 8: 8,5 km
 • Reuver - Rijksweg 51: 10 km
 • Kelpen-Oler - Ellerweg 11: 15 km
 • Echt - Graaf 93: 15 km

OOK IN DEZE PRIJSKLASSE