Roermond – Eglantierhof 27
Vraagprijs
€ 820.000,- k.k.
Ik leid u graag eens
rond in dit pand.
Lou heunen
makelaar
Kenmerken
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
241 m2
Vraagprijs
€ 820.000,- k.k.
Huurprijs
€ 2.950,- per maand
LEES MEER
Omschrijving

Op een hoger gelegen perceel aan Eglantierhof bevindt zich deze vrijstaande villa met karakterstiek dak. Het object beschikt over een privacyrijke achtertuin die naast twee terrassen tevens plaats biedt aan een zwembad met absolute privacy. Op de begane grond heeft het een bijzonder uitermate ruim bemeten woonkamer die in verbinding staat met een compleet ingerichte keuken. Een monumentale trap leidt naar een overloop met vide die toegang biedt tot vier slaapkamers en de badkamer. De hoofdslaapkamer met maatwerkkastenwand heeft bovendien een naastgelegen en compleet ingerichte, eigen badkamer. De villa ligt nabij diverse onderwijs- en winkelvoorzieningen en de oprit naar de A73 met aansluitingen in diverse windrichtingen is in enkele autominuten bereikbaar. Het bouwjaar is 1984, de inhoud bedraagt 922 m3 en het perceeloppervlak meet 793 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal

Hal
Onder een grote, inpandige overkapping bij de voordeur is toegang tot de ontvangsthal (15,4 m2) die een vloerafwerking heeft van witte geaderde marmer die onder een boogdoorgang tevens doorloopt in een nisruimte waar zich de garderobe bevindt. Links hiervan is toegang tot het gastentoilet met sanitair en hoekfonteintje van Sphinx, aan de rechterzijde bevindt zich de meterkast met aansluitingen van de drie nutsvoorzieningen en de glasvezelaansluiting. Indrukwekkend is zonder twijfel brede, grijsgelakte trap die naar een vide op de eerste verdieping leidt.

Living
De L-vormige living (91,0 m2) heeft een vloerafwerking van parket met ingelegde rand rondom en is twee jaar geleden nieuw behandeld. Twee raampartijen zijn voorzien van elektrisch bedienbare zonneschermen en een ervan beschikt over een screen om binnenvallend zonlicht te temperen. De woonkamer is een van de unieke onderdelen van het huis, hij heeft een ongekend grote breedte en lengte waardoor plaatsing van een 12-persoons eettafel nauwelijks opvalt in deze ruimte. Bijzondere details zijn zonder twijfel de gas-openhaard (Micofire) waarvan het rookkanaal aan de zijde van het terras een houtgestookte variant heeft. Dubbele openslaande tuindeuren bieden aan linkerachterzijde toegang tot het terras en zwembad, aan de rechterzijdeachterzijde tot een tweede terras dat zich achter de keuken bevindt.

Woonkeuken
De grote woonkeuken (17,8 m2) heeft een inrichting in U-opstelling met onder- en bovenkasten met matwitte fronten en een werkblad van zwart graniet met een gefrijnde rand. De vloer van de keuken is afgewerkt met een donkergrijze keramische tegel (60/60) en voorzien van vloerverwarming. Tot de inbouwapparatuur van Miele behoren een vrieskast met geïntegreerde ijsblokjesmachine, een hogedruk-stoomoven met instellingsmogelijkheid tot 120 graden Celsius, en een magnetron. De afwasmachine (Bosch) is nieuw geplaatst in 2021. Aan de andere zijde, onder een schouwkap met afzuiging (Itho), bevinden zich een 5-pits gaskookplaat met wokbrander (Miele) en een elektrische oven. De gootsteen is voorzien van een eengreepsmengkraan en aparte Quooker-kraan voor direct kokend water. Bij het eetgedeelte is voorzien in een wand-televisieaansluiting en met een tuindeur is hier toegang tot het achterterras.

Garage/kantoor
In de garage (20,6 m2) loopt de tegelvloer van de keuken door en is met een luik toegang tot de kruipruimte met nagenoeg stahoogte onder het gehele huis. De garage heeft momenteel de functie van behandelruimte en biedt naast de aan het zicht onttrokken witgoedaansluitingen tevens plaats aan een 120-liter boiler en HR-verwarmingsketel van Nefit (nieuw, in 2022 geplaatst). Ter hoogte van de oprit is deze garage/behandelruimte voorzien van een elektrisch bedienbare rolpoort met afstandsbediening.

EERSTE VERDIEPING
Vier slaapkamers
Vanuit de ontvangsthal leidt een vaste trap naar een overloop (12,4 m2) met vide op de eerste verdieping. De vloer van de overloop en de verbindingshal naar de slaapkamers is afgewerkt met dezelfde marmersoort als de hal op de begane grond. De eerste slaapkamer (met 13,3 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) heeft een L-vormige plattegrond, beschikt over een vaste wastafel en heeft, evenals de beide andere slaapkamers, een vloerafwerking van laminaat in beuken dessin. De tweede en derde slaapkamer (met 12,6 m2 en 10,2 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) zijn georiënteerd op de achterzijde en zijn feitelijk elkaars gespiegelde varianten. Op de overloop hebben deze drie slaapkamers toegang tot een toiletruimte alsmede tot een badkamer (2,3 m2) met keramisch fonteintje en een inloopdouche met eengreepsmengkraan.

Hoofdslaapkamer met aanliggende badkamer
De hoofdslaapkamer (20,9 m2) ligt aan de voorzijde, is gestoffeerd en heeft aan één zijde een diepe maatwerkkastenwand met diverse lades en een uittrekbaar gedeelte voor colberts. De ruimte is voorzien van een elektrisch bedienbaar rolluik, televisieaansluiting en beschikt tevens over een airconditioningunit (Daikin) die op extreem warme dagen de gehele bovenverdieping kan koelen.

De aanliggende badkamer (9,1 m2) heeft een zachtgrijze keramische tegelvloer met vloerverwarming en in de doorgang vanuit de slaapkamer bevindt zich aan beide zijden een zogeheten ‘walk-in closet’. De inrichting van de badkamer bestaat uit een voorgevormd tweepersoons ligbad met armatuur van hansgrohe, een vrijhangend toilet (2021) met sanibroyeur-systeem, een vrijhangend wastafelmeubel met dubbele wastafel alsmede een inloopdouche met thermostaatkraan en dubbel uitgevoerde douchekoppen. Zowel de scheidingswand naar het douchegedeelte als de omkleding van het ligbad is afgewerkt met gevoegde kiezelsteen en ingebouwde halogeen plafondspots zorgen voor de gewenste ambiance.

Extra opbergruimte
Achter de inbouwkast zit een ruimte van 3.2 m² bij 1,8 m². Handig voor het opbergen van kostbare zaken, opslag koffers en wisseling zomer/ winter kleding.

ZOLDER
Op de overloop is met een vlizo-/houten vouwtrap via een luik toegang tot de zolderverdieping die zich boven het gehele huis bevindt (met 4,4 m2 aan stahoogte in het midden boven de 1.50-meterlijn).

TUIN MET ZWEMBAD
De voortuin heeft een inrichting met gazon waar een bakstenen toegangspad, geflankeerd door kubistisch gesnoeide buxusstruiken, naar de geheel overdekte inpandige entreepartij leidt. Aan de rechterzijde gaat deze bestrating over in twee parkeerplaatsen en biedt een afsluitbaar stalen tuinhek toegang tot de zij- en achtertuin. Direct rechts bevindt zich een overdekte fietsenstalling en ter hoogte van de achtertuin bevindt zich een strook voor het zelf telen van groenten. Geheel rechts in de hoek, onder een kersenboom, staat een zeshoekig houten tuinhuis (6,9 m2) dat is voorzien van elektriciteitsaansluiting. Aan de woningzijde, achter de keuken, bevindt zich een zonneterras met keramische tegelvloer.

Het hoofdterras is toegankelijk vanuit de woonkamer en heeft een vloerafwerking van hardhout dat gebruikt wordt voor steigers in jachthavens. Deze achtertuin kent een bijzonder hoge mate van privacy en heeft geen ongewenste inkijk dankzij volgroeide vegetatie op de erfgrenzen. Het terras, met sfeerverhogende houtgestookte buiten-openhaard en diverse elektriciteitsaansluitingen, gaat na een laag hekwerk (als invalbeveiliging voor kleine kinderen) over in een gedeelte met het zwembad. Het zwembad heeft een formaat van 8 x 5 meter bij een diepte van 1.40 meter en is voorzien van een geïntegreerde Romeinse zwemtrap en verlichting en heeft een rolhoes ter afdekking. In de hoek bij het zwembad bevindt zich een vaste buitendouche met warm en koud stromend water. De zuiveringsinstallatie is ondergebracht in een aangebouwde kastruimte tegen de achtergevel van de villa; de zandfilterpomp is geheel vernieuwd in 2018.

ALGEMEEN
– De huurtermijn betreft minimaal 3 maanden en maximaal 2 jaar;
– Vrijstaande villa op een representatieve, hoger gelegen locatie;
– Aangelegde tuin rondom met een hoge mate van privacy;
– Twee terrassen, waarvan één met buiten-openhaard in de achtergevel;
– Uitermate grote woonkamer met op twee plaatsen openslaande tuindeuren naar het achterterras;
– Zwembad in privacyrijke achtertuin met vernieuwde filterinstallatie;
– Nieuwe Nefit HR-combiketel (2022) en een in 2021 door professioneel dakdekkersbedrijf gereinigd leistenen dak dat in perfecte conditie verkeert;
– Compleet ingerichte keuken en badkamer;
– Vier slaapkamers op de verdieping waarvan de hoofdslaapkamer is voorzien van airconditioning, een maatwerkkledingkast en eigen badkamer;
– Ligging op korte afstand van diverse basisscholen en scholen in middelbaar onderwijs;
– De oprit naar de A73 met aansluitingen naar Venlo, Maastricht en Eindhoven is slechts enkele autominuten verwijderd.

LEES MEER

Op een hoger gelegen perceel aan Eglantierhof bevindt zich deze vrijstaande villa met karakterstiek dak. Het object beschikt over een privacyrijke achtertuin die naast twee terrassen tevens plaats biedt aan een zwembad met absolute privacy. Op de begane grond heeft het een bijzonder uitermate ruim bemeten woonkamer die in verbinding staat met een compleet ingerichte keuken. Een monumentale trap leidt naar een overloop met vide die toegang biedt tot vier slaapkamers en de badkamer. De hoofdslaapkamer met maatwerkkastenwand heeft bovendien een naastgelegen en compleet ingerichte, eigen badkamer. De villa ligt nabij diverse onderwijs- en winkelvoorzieningen en de oprit naar de A73 met aansluitingen in diverse windrichtingen is in enkele autominuten bereikbaar. Het bouwjaar is 1984, de inhoud bedraagt 922 m3 en het perceeloppervlak meet 793 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal

Hal
Onder een grote, inpandige overkapping bij de voordeur is toegang tot de ontvangsthal (15,4 m2) die een vloerafwerking heeft van witte geaderde marmer die onder een boogdoorgang tevens doorloopt in een nisruimte waar zich de garderobe bevindt. Links hiervan is toegang tot het gastentoilet met sanitair en hoekfonteintje van Sphinx, aan de rechterzijde bevindt zich de meterkast met aansluitingen van de drie nutsvoorzieningen en de glasvezelaansluiting. Indrukwekkend is zonder twijfel brede, grijsgelakte trap die naar een vide op de eerste verdieping leidt.

Living
De L-vormige living (91,0 m2) heeft een vloerafwerking van parket met ingelegde rand rondom en is twee jaar geleden nieuw behandeld. Twee raampartijen zijn voorzien van elektrisch bedienbare zonneschermen en een ervan beschikt over een screen om binnenvallend zonlicht te temperen. De woonkamer is een van de unieke onderdelen van het huis, hij heeft een ongekend grote breedte en lengte waardoor plaatsing van een 12-persoons eettafel nauwelijks opvalt in deze ruimte. Bijzondere details zijn zonder twijfel de gas-openhaard (Micofire) waarvan het rookkanaal aan de zijde van het terras een houtgestookte variant heeft. Dubbele openslaande tuindeuren bieden aan linkerachterzijde toegang tot het terras en zwembad, aan de rechterzijdeachterzijde tot een tweede terras dat zich achter de keuken bevindt.

Woonkeuken
De grote woonkeuken (17,8 m2) heeft een inrichting in U-opstelling met onder- en bovenkasten met matwitte fronten en een werkblad van zwart graniet met een gefrijnde rand. De vloer van de keuken is afgewerkt met een donkergrijze keramische tegel (60/60) en voorzien van vloerverwarming. Tot de inbouwapparatuur van Miele behoren een vrieskast met geïntegreerde ijsblokjesmachine, een hogedruk-stoomoven met instellingsmogelijkheid tot 120 graden Celsius, en een magnetron. De afwasmachine (Bosch) is nieuw geplaatst in 2021. Aan de andere zijde, onder een schouwkap met afzuiging (Itho), bevinden zich een 5-pits gaskookplaat met wokbrander (Miele) en een elektrische oven. De gootsteen is voorzien van een eengreepsmengkraan en aparte Quooker-kraan voor direct kokend water. Bij het eetgedeelte is voorzien in een wand-televisieaansluiting en met een tuindeur is hier toegang tot het achterterras.

Garage/kantoor
In de garage (20,6 m2) loopt de tegelvloer van de keuken door en is met een luik toegang tot de kruipruimte met nagenoeg stahoogte onder het gehele huis. De garage heeft momenteel de functie van behandelruimte en biedt naast de aan het zicht onttrokken witgoedaansluitingen tevens plaats aan een 120-liter boiler en HR-verwarmingsketel van Nefit (nieuw, in 2022 geplaatst). Ter hoogte van de oprit is deze garage/behandelruimte voorzien van een elektrisch bedienbare rolpoort met afstandsbediening.

EERSTE VERDIEPING
Vier slaapkamers
Vanuit de ontvangsthal leidt een vaste trap naar een overloop (12,4 m2) met vide op de eerste verdieping. De vloer van de overloop en de verbindingshal naar de slaapkamers is afgewerkt met dezelfde marmersoort als de hal op de begane grond. De eerste slaapkamer (met 13,3 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) heeft een L-vormige plattegrond, beschikt over een vaste wastafel en heeft, evenals de beide andere slaapkamers, een vloerafwerking van laminaat in beuken dessin. De tweede en derde slaapkamer (met 12,6 m2 en 10,2 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) zijn georiënteerd op de achterzijde en zijn feitelijk elkaars gespiegelde varianten. Op de overloop hebben deze drie slaapkamers toegang tot een toiletruimte alsmede tot een badkamer (2,3 m2) met keramisch fonteintje en een inloopdouche met eengreepsmengkraan.

Hoofdslaapkamer met aanliggende badkamer
De hoofdslaapkamer (20,9 m2) ligt aan de voorzijde, is gestoffeerd en heeft aan één zijde een diepe maatwerkkastenwand met diverse lades en een uittrekbaar gedeelte voor colberts. De ruimte is voorzien van een elektrisch bedienbaar rolluik, televisieaansluiting en beschikt tevens over een airconditioningunit (Daikin) die op extreem warme dagen de gehele bovenverdieping kan koelen.

De aanliggende badkamer (9,1 m2) heeft een zachtgrijze keramische tegelvloer met vloerverwarming en in de doorgang vanuit de slaapkamer bevindt zich aan beide zijden een zogeheten ‘walk-in closet’. De inrichting van de badkamer bestaat uit een voorgevormd tweepersoons ligbad met armatuur van hansgrohe, een vrijhangend toilet (2021) met sanibroyeur-systeem, een vrijhangend wastafelmeubel met dubbele wastafel alsmede een inloopdouche met thermostaatkraan en dubbel uitgevoerde douchekoppen. Zowel de scheidingswand naar het douchegedeelte als de omkleding van het ligbad is afgewerkt met gevoegde kiezelsteen en ingebouwde halogeen plafondspots zorgen voor de gewenste ambiance.

Extra opbergruimte
Achter de inbouwkast zit een ruimte van 3.2 m² bij 1,8 m². Handig voor het opbergen van kostbare zaken, opslag koffers en wisseling zomer/ winter kleding.

ZOLDER
Op de overloop is met een vlizo-/houten vouwtrap via een luik toegang tot de zolderverdieping die zich boven het gehele huis bevindt (met 4,4 m2 aan stahoogte in het midden boven de 1.50-meterlijn).

TUIN MET ZWEMBAD
De voortuin heeft een inrichting met gazon waar een bakstenen toegangspad, geflankeerd door kubistisch gesnoeide buxusstruiken, naar de geheel overdekte inpandige entreepartij leidt. Aan de rechterzijde gaat deze bestrating over in twee parkeerplaatsen en biedt een afsluitbaar stalen tuinhek toegang tot de zij- en achtertuin. Direct rechts bevindt zich een overdekte fietsenstalling en ter hoogte van de achtertuin bevindt zich een strook voor het zelf telen van groenten. Geheel rechts in de hoek, onder een kersenboom, staat een zeshoekig houten tuinhuis (6,9 m2) dat is voorzien van elektriciteitsaansluiting. Aan de woningzijde, achter de keuken, bevindt zich een zonneterras met keramische tegelvloer.

Het hoofdterras is toegankelijk vanuit de woonkamer en heeft een vloerafwerking van hardhout dat gebruikt wordt voor steigers in jachthavens. Deze achtertuin kent een bijzonder hoge mate van privacy en heeft geen ongewenste inkijk dankzij volgroeide vegetatie op de erfgrenzen. Het terras, met sfeerverhogende houtgestookte buiten-openhaard en diverse elektriciteitsaansluitingen, gaat na een laag hekwerk (als invalbeveiliging voor kleine kinderen) over in een gedeelte met het zwembad. Het zwembad heeft een formaat van 8 x 5 meter bij een diepte van 1.40 meter en is voorzien van een geïntegreerde Romeinse zwemtrap en verlichting en heeft een rolhoes ter afdekking. In de hoek bij het zwembad bevindt zich een vaste buitendouche met warm en koud stromend water. De zuiveringsinstallatie is ondergebracht in een aangebouwde kastruimte tegen de achtergevel van de villa; de zandfilterpomp is geheel vernieuwd in 2018.

ALGEMEEN
– De huurtermijn betreft minimaal 3 maanden en maximaal 2 jaar;
– Vrijstaande villa op een representatieve, hoger gelegen locatie;
– Aangelegde tuin rondom met een hoge mate van privacy;
– Twee terrassen, waarvan één met buiten-openhaard in de achtergevel;
– Uitermate grote woonkamer met op twee plaatsen openslaande tuindeuren naar het achterterras;
– Zwembad in privacyrijke achtertuin met vernieuwde filterinstallatie;
– Nieuwe Nefit HR-combiketel (2022) en een in 2021 door professioneel dakdekkersbedrijf gereinigd leistenen dak dat in perfecte conditie verkeert;
– Compleet ingerichte keuken en badkamer;
– Vier slaapkamers op de verdieping waarvan de hoofdslaapkamer is voorzien van airconditioning, een maatwerkkledingkast en eigen badkamer;
– Ligging op korte afstand van diverse basisscholen en scholen in middelbaar onderwijs;
– De oprit naar de A73 met aansluitingen naar Venlo, Maastricht en Eindhoven is slechts enkele autominuten verwijderd.

Overdracht
Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 820.000,- k.k.
Koopspecificatie
inclusief BTW
Huurprijs
€ 2.950,- per maand
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
Soort woning
villa
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
1984
Bouwvorm
bestaande bouw
Liggingen
aan rustige weg, in woonwijk
Indeling
Woonoppervlakte
241 m2
Perceeloppervlakte
793 m2
Overige inspandige ruimte
6 m2
Inhoud
922 m3
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Energie
Energieklasse
C
Energielabel einddatum
30 november -1
Warmwater
gasboiler eigendom
Isolatie
dakisolatie, dubbel glas
Buitenruimte
Tuin
tuin rondom
Hoofdtuin
tuin rondom
Achterom
Ja
Kwaliteit tuin
fraai aangelegd
Bergruimte
Schuur / Berging
vrijstaand hout
Voorzieningen
voorzien van elektra
Isolatie
geen isolatie
Parkeergelegenheid
Parkeer faciliteiten
openbaar parkeren
Garage
aangebouwd steen
Capaciteit
1
Dak
Soort dak
samengesteld dak
Materiaal dak
leisteen
Overig
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Voorzieningen
 • Buitenzonwering
 • Mechanische ventilatie
 • Dakraam
 • Rolluiken
 • Rookkanaal
 • Airconditioning
 • Zwembad

In de buurt

 • Roermond - Hoge Bunder 7: 850 m
 • Roermond - Weefsterstraat 22: 900 m
 • Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 38: 1,1 km
 • Roermond - Bredeweg 59: 1,6 km
 • Roermond - Plaam 10: 1,6 km
 • Roermond - Willem II Singel 5C 04: 2,0 km
 • Roermond - Kapellerlaan 119A: 2,1 km
 • Roermond - Karel Doormanplein 12: 2,2 km
 • Roermond - Kapellerlaan 42A19: 2,3 km
 • Roermond - Pollartstraat 8A: 2,3 km
 • Roermond - Pollartstraat 8D: 2,3 km
 • Roermond - Parklaan 46: 2,4 km
 • Roermond - Minderbroedersstraat 2: 2,5 km
 • Roermond - Daalakkerweg: 2,5 km
 • Roermond - Minderbroederssingel 11B: 2,5 km
 • Roermond - Minderbroederssingel 9: 2,6 km
 • Melick - Zandkuil 2: 3,2 km
 • Roermond - Abdis Odastraat 12: 3,2 km
 • Melick - Peereboom 12: 3,2 km
 • Melick - Roodakker 12: 3,4 km
 • Melick - Groenstraat 35: 3,7 km
 • Herten - Roermondsestraat 7: 3,7 km
 • Herten - Annelien Kappeyne van de Coppellostraat 11: 3,9 km
 • Swalmen - Asseltsestraat 8: 4,0 km
 • Herten - Broenskuil 25: 4,7 km
 • Horn - Burgemeester Magneestraat 25c: 5,5 km
 • Sint Odilienberg - Morgenweg 13: 5,6 km
 • Horn - Graafschap Hornestraat 4A: 5,7 km
 • Horn - Stadhouderlaan 29: 6,6 km
 • Posterholt - Hoofdstraat 8: 7,3 km
 • Posterholt - Karbaan 1: 7,7 km
 • Heel - Daalzicht 20: 9,1 km
 • Heel - Dalenbosweg 31: 9,4 km
 • Wessem - Horionstraat 3: 10 km
 • Reuver - Rijksweg 51: 11 km

OOK IN DEZE PRIJSKLASSE