Wessem – Pastoor-Janssenstraat 3
Vraagprijs
€ 745.000,- k.k.
Ik leid u graag eens
rond in dit pand.
Lou Heunen
makelaar
Kenmerken
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
318 m2
Vraagprijs
€ 745.000,- k.k.
LEES MEER
Omschrijving

In het pittoreske Midden-Limburgse Wessem, pal gelegen aan de snelweg A2, ligt deze zeer ruime woning die dateert uit 1933. De oorspronkelijke bouwelementen zijn nog grotendeels aanwezig, waardoor het beeldbepalende jaren dertig-karakter bewaard is gebleven. Tegelijkertijd is deze woning met de tijd meegegaan, onder andere door een verduurzaming met dubbel glas en zonnepanelen.
De woning ligt aan de rand van het historische centrum van Wessem dat met zijn netwerk van straatjes, verhard met maaskeitjes, de status heeft van beschermd stadsgezicht. Dankzij de gezellige Maasboulevard met zijn terrasjes en aanlegmogelijkheden voor (rondvaart)boten is dit voormalig vestingstadje ook een toeristische trekpleister.

VOORAANZICHT
De fraaie erkers, het balkon en de houten buitenluiken zijn beeldbepalend voor de gevel. De voortuin met kiezel en een grote catalpa, ook wel bonenboom genoemd, is grotendeels omheind door een haag. Aan de linkerzijde van de voortuin leidt een stenen pad – dat eventueel ook dienst kan doen als parkeerruimte – naar de toegang van de voormalige huisartsenpraktijk van de eerdere bewoners.

BEGANE GROND
Ontvangsthal Na binnenkomst via de overdekte entree wordt de bezoeker in de zeer ruime ontvangsthal (19,4 m²) meteen ondergedompeld in de typische sfeer van een jaren dertig-woning. Naast de natuurstenen vloer maakt vooral het hoge plafond met zijn oorspronkelijke sierlijsten en ornamenten indruk. Aan de rechterzijde bieden twee deuren toegang tot de woon- en eetkamer, terwijl zich aan de linkerzijde een gastentoilet met een staand toilet en een fonteintje bevindt. Rechtdoor biedt een deur toegang tot de overloop van de voormalige huisartsenpraktijk.

KELDER Vanuit de overloop op de begane grond leidt een vaste trap naar de kelder (12,4 m²), met aan één muur meerdere handige stenen opbergvakken. In de kelder bevindt zich ook een cv-ketel van Bosch.

Woonkamer
De woonkamer (20 m²) aan de straatzijde is voorzien van een fraai erkerraam met zicht op de voortuin. Alle ramen in de woning zijn voorzien van houten kozijnen met dubbel glas. Ook hier valt het oog op het plafond met zijn originele decoratief stucwerk. Een ander pronkstuk is de schouw van zwart marmer en de wit-bruine zuiltjes, eveneens van echt marmer. Een deur geeft toegang tot de ontvangsthal. Tussen de woonkamer en de eetkamer bevindt zich een afscheiding met een houten schuifdeur. De houten parketvloer in de woonkamer loopt door naar zowel de eetkamer als het achterste gedeelte van de grote living aan de tuinzijde.

Eetkamer
In de ontvangsthal biedt een deur toegang tot de eetkamer (14,6 m²) met een parketvloer die, net als de aangrenzende woonkamer, opvalt door het hoge plafond. Via een afstapje is er een open verbinding met het achterste gedeelte (20,2 m²) van de zeer ruime living met uitzicht op de tuin. Bovendien bieden de openslaande deuren direct toegang tot het tuinterras. Ook leidt vanuit de eetkamer een houten schuifdeur naar de serre.

Serre
Vanuit de eetkamer leidt een houten schuifdeur met glas via een afstapje naar de serre (8,9 m²). In deze ruimte met een tegelvloer is er in alle jaargetijden volop daglicht.

Berging aan straatzijde
Zowel vanuit de serre als de voortuin is er toegang tot de berging (11 m²) aan de straatzijde van de woning. Hierin bevindt zich ook een aansluiting voor een koelkast.

Keuken
De keuken (13,3 m²) is op verschillende manieren bereikbaar: via het achterste gedeelte van de living, via de bijkeuken én via het tuinterras. Deze ruimte met betegelde vloer heeft een keuken met houten kastjes en een stenen werkblad, een 4-pits inductiekookplaat van Siemens en een afzuigkap. Als inbouwapparatuur is een koelkast en een combi-oven van Etna aanwezig. Vanuit de keuken is er vrij zicht op de tuin.

Bijkeuken
Zowel de serre als de keuken bieden toegang tot de bijkeuken (5,8 m²). Behalve aansluitingen voor een wasmachine en een droger bevinden zich hier ook twee opbergkasten, een meterkast en de omvormers van de zonnepanelen.

Badkamer en slaapkamer
Vanuit de ontvangsthal leidt een deur naar de overloop op de begane grond. Dit is tevens de toegang tot het gedeelte waar zich de voormalige huisartsenpraktijk van de vroegere bewoners bevond. Deze L-vormige overloop – met een tweede meterkast en een inbouwkast voor extra opbergruimte – biedt toegang tot een toilet (met vrijhangend closet en fonteintje), een badkamer, een slaapkamer, een hobbyruimte/berging en een werkkamer aan de straatzijde. De luxe ingerichte badkamer (10,1 m²) heeft een ligbad, twee wastafels en een inloopdouche met regendouche en handdouche. Vanuit de badkamer biedt een deur toegang tot een slaapkamer (14 m²) met laminaatvloer en met uitzicht op de tuin. Een openslaande deur leidt naar een zitgedeelte op het overkapte tuinterras dat door een haagje is afgescheiden van de rechterzijde van het tuinterras. De slaapkamer biedt ook toegang tot een inloopkast (9,7 m²) met volop bergruimte voor kleding en beddengoed.

Hobbyruimte/Berging
Vanuit de overloop is er toegang tot een 11,2 m² grote ruimte die bijvoorbeeld uitstekend dienst kan doen als hobbyruimte of extra berging.

Werkkamer/Slaapkamer
Vanuit de overloop leidt een deur naar de voormalige wachtkamer van de huisartsenpraktijk. Deze lichte kamer (12,8 m²) met zicht op de voortuin kan bijvoorbeeld dienstdoen als werkkamer, maar eventueel ook als extra slaapkamer worden ingericht.

Kleine ontvangsthal
De overloop leidt ook naar een kleine hal (5,4 m²) die dienstdeed als ontvangsthal van de voormalige huisartsenpraktijk. Deze hal heeft een buiteningang naar de oprit met stenen pad aan de linkerzijde van de woning.

EERSTE VERDIEPING
3 Slaapkamers, badkamer en toilet
Vanuit de ontvangsthal leidt een houten trap naar de overloop (15,9 m²) op de eerste verdieping. Hier is toegang tot onder meer de drie slaapkamers aan de straatzijde van de woning. Zowel de linker (13,3 m²) als de middelste slaapkamer (12 m²) bieden zicht op de voortuin en hebben elk een wastafel. De middelste slaapkamer biedt toegang tot het balkon aan de straatzijde; deze strekt zich uit over de volle breedte van de twee slaapkamers aan de linkerzijde van de buitengevel. Op de overloop is er ook toegang tot een toilet (met vrijhangend closet en fonteintje) en een badkamer (10 m²) met een ligbad, een inloopdouche met regendouche en handdouche plus een grote wastafel met ruimte voor twee personen.

Master bedroom
Zowel vanuit de overloop als de badkamer leidt een deur naar de master bedroom (19,7 m²) met inbouwkast. Net als in de onderliggende woonkamer bevindt zich ook hier een fraai oorspronkelijk erkerraam met zicht op de voortuin.

Plat dak met zonnepanelen
Vanuit de overloop biedt een openslaande deur toegang tot een beloopbaar bitumen plat dak met zicht op de tuin. Op dit dak bevindt zich een groot deel van de zonnepanelen. Aan de rechterzijde wordt het dak begrensd door een karakteristiek stenen muurtje.

TWEEDE VERDIEPING
2 slaapkamers en bergruimte
Vanuit de overloop op de eerste verdieping leidt een vaste houten trap naar de overloop (8 m²) op de tweede verdieping. Een opklapbaar dakvenster zorgt hier voor een prachtig zicht op de tuin en verdere omgeving. De overloop biedt toegang tot twee slaapkamers (van 10,8 m² en 12, 8 m²) en een berging (15 m²) met de CV-ketel. Beide slaapkamers hebben een inbouwkast. In de grootste slaapkamer – waarachter zich nog een extra berging van 8,4 m² bevindt – zorgt een dakvenster voor voldoende daglicht. De andere slaapkamer kijkt uit op de voortuin.

TUIN
Zowel vanuit de keuken, de living als de slaapkamer op de begane grond leiden openslaande deuren naar het tuinterras. Het pronkstuk wordt hier gevormd door een glazen overkapping over de gehele breedte van het terras. Deze terrasoverkapping is voorzien van op afstand bedienbare screens die in de warme maanden als perfecte zonwering dienen. In de avonduren zorgen inbouwspots voor de nodige sfeer. Aan de linkerzijde van het overkapte terras bevindt zich – afgescheiden door een haagje – een apart zitgedeelte dat toegang biedt tot de slaapkamer op de begane grond. Via een stenen pad met vier afstapjes is de tuin bereikbaar; deze is volledig omheind met een haag en biedt daardoor veel privacy. Achterin de goed verzorgde tuin – met een gazon en borders – bevindt zich een houten tuinhuis, met aan de buitenzijde een oplader voor een robotmaaier. Een automatische beregeningsinstallatie zorgt in droge perioden voor de nodige bevochtiging van het gazon en de planten. Een aparte zij-ingang in de tuin biedt toegang tot een oprit met recht van overpad ; via deze oprit is de straat rechtstreeks bereikbaar.

ALGEMEEN
– Zeer ruime jaren dertig-woning op een perceel van 925 m² met een tuin in het pittoreske Wessem;
– Extra veel woon- en bergingsruimte dankzij de aanbouw van een voormalige huisartsenpraktijk;
– 6 slaapkamers en 2 badkamers;
– Slaapkamer en badkamer op de begane grond. Hierdoor is de woning ook uitermate geschikt als levensloopbestendige woning;
– Duurzaam en energiezuinig dankzij 22 zonnepanelen en dubbel glas;
– Op korte afstand van winkelvoorzieningen;
– Uitstekende bereikbaarheid door directe ligging aan de snelweg A2.

LEES MEER

In het pittoreske Midden-Limburgse Wessem, pal gelegen aan de snelweg A2, ligt deze zeer ruime woning die dateert uit 1933. De oorspronkelijke bouwelementen zijn nog grotendeels aanwezig, waardoor het beeldbepalende jaren dertig-karakter bewaard is gebleven. Tegelijkertijd is deze woning met de tijd meegegaan, onder andere door een verduurzaming met dubbel glas en zonnepanelen.
De woning ligt aan de rand van het historische centrum van Wessem dat met zijn netwerk van straatjes, verhard met maaskeitjes, de status heeft van beschermd stadsgezicht. Dankzij de gezellige Maasboulevard met zijn terrasjes en aanlegmogelijkheden voor (rondvaart)boten is dit voormalig vestingstadje ook een toeristische trekpleister.

VOORAANZICHT
De fraaie erkers, het balkon en de houten buitenluiken zijn beeldbepalend voor de gevel. De voortuin met kiezel en een grote catalpa, ook wel bonenboom genoemd, is grotendeels omheind door een haag. Aan de linkerzijde van de voortuin leidt een stenen pad – dat eventueel ook dienst kan doen als parkeerruimte – naar de toegang van de voormalige huisartsenpraktijk van de eerdere bewoners.

BEGANE GROND
Ontvangsthal Na binnenkomst via de overdekte entree wordt de bezoeker in de zeer ruime ontvangsthal (19,4 m²) meteen ondergedompeld in de typische sfeer van een jaren dertig-woning. Naast de natuurstenen vloer maakt vooral het hoge plafond met zijn oorspronkelijke sierlijsten en ornamenten indruk. Aan de rechterzijde bieden twee deuren toegang tot de woon- en eetkamer, terwijl zich aan de linkerzijde een gastentoilet met een staand toilet en een fonteintje bevindt. Rechtdoor biedt een deur toegang tot de overloop van de voormalige huisartsenpraktijk.

KELDER Vanuit de overloop op de begane grond leidt een vaste trap naar de kelder (12,4 m²), met aan één muur meerdere handige stenen opbergvakken. In de kelder bevindt zich ook een cv-ketel van Bosch.

Woonkamer
De woonkamer (20 m²) aan de straatzijde is voorzien van een fraai erkerraam met zicht op de voortuin. Alle ramen in de woning zijn voorzien van houten kozijnen met dubbel glas. Ook hier valt het oog op het plafond met zijn originele decoratief stucwerk. Een ander pronkstuk is de schouw van zwart marmer en de wit-bruine zuiltjes, eveneens van echt marmer. Een deur geeft toegang tot de ontvangsthal. Tussen de woonkamer en de eetkamer bevindt zich een afscheiding met een houten schuifdeur. De houten parketvloer in de woonkamer loopt door naar zowel de eetkamer als het achterste gedeelte van de grote living aan de tuinzijde.

Eetkamer
In de ontvangsthal biedt een deur toegang tot de eetkamer (14,6 m²) met een parketvloer die, net als de aangrenzende woonkamer, opvalt door het hoge plafond. Via een afstapje is er een open verbinding met het achterste gedeelte (20,2 m²) van de zeer ruime living met uitzicht op de tuin. Bovendien bieden de openslaande deuren direct toegang tot het tuinterras. Ook leidt vanuit de eetkamer een houten schuifdeur naar de serre.

Serre
Vanuit de eetkamer leidt een houten schuifdeur met glas via een afstapje naar de serre (8,9 m²). In deze ruimte met een tegelvloer is er in alle jaargetijden volop daglicht.

Berging aan straatzijde
Zowel vanuit de serre als de voortuin is er toegang tot de berging (11 m²) aan de straatzijde van de woning. Hierin bevindt zich ook een aansluiting voor een koelkast.

Keuken
De keuken (13,3 m²) is op verschillende manieren bereikbaar: via het achterste gedeelte van de living, via de bijkeuken én via het tuinterras. Deze ruimte met betegelde vloer heeft een keuken met houten kastjes en een stenen werkblad, een 4-pits inductiekookplaat van Siemens en een afzuigkap. Als inbouwapparatuur is een koelkast en een combi-oven van Etna aanwezig. Vanuit de keuken is er vrij zicht op de tuin.

Bijkeuken
Zowel de serre als de keuken bieden toegang tot de bijkeuken (5,8 m²). Behalve aansluitingen voor een wasmachine en een droger bevinden zich hier ook twee opbergkasten, een meterkast en de omvormers van de zonnepanelen.

Badkamer en slaapkamer
Vanuit de ontvangsthal leidt een deur naar de overloop op de begane grond. Dit is tevens de toegang tot het gedeelte waar zich de voormalige huisartsenpraktijk van de vroegere bewoners bevond. Deze L-vormige overloop – met een tweede meterkast en een inbouwkast voor extra opbergruimte – biedt toegang tot een toilet (met vrijhangend closet en fonteintje), een badkamer, een slaapkamer, een hobbyruimte/berging en een werkkamer aan de straatzijde. De luxe ingerichte badkamer (10,1 m²) heeft een ligbad, twee wastafels en een inloopdouche met regendouche en handdouche. Vanuit de badkamer biedt een deur toegang tot een slaapkamer (14 m²) met laminaatvloer en met uitzicht op de tuin. Een openslaande deur leidt naar een zitgedeelte op het overkapte tuinterras dat door een haagje is afgescheiden van de rechterzijde van het tuinterras. De slaapkamer biedt ook toegang tot een inloopkast (9,7 m²) met volop bergruimte voor kleding en beddengoed.

Hobbyruimte/Berging
Vanuit de overloop is er toegang tot een 11,2 m² grote ruimte die bijvoorbeeld uitstekend dienst kan doen als hobbyruimte of extra berging.

Werkkamer/Slaapkamer
Vanuit de overloop leidt een deur naar de voormalige wachtkamer van de huisartsenpraktijk. Deze lichte kamer (12,8 m²) met zicht op de voortuin kan bijvoorbeeld dienstdoen als werkkamer, maar eventueel ook als extra slaapkamer worden ingericht.

Kleine ontvangsthal
De overloop leidt ook naar een kleine hal (5,4 m²) die dienstdeed als ontvangsthal van de voormalige huisartsenpraktijk. Deze hal heeft een buiteningang naar de oprit met stenen pad aan de linkerzijde van de woning.

EERSTE VERDIEPING
3 Slaapkamers, badkamer en toilet
Vanuit de ontvangsthal leidt een houten trap naar de overloop (15,9 m²) op de eerste verdieping. Hier is toegang tot onder meer de drie slaapkamers aan de straatzijde van de woning. Zowel de linker (13,3 m²) als de middelste slaapkamer (12 m²) bieden zicht op de voortuin en hebben elk een wastafel. De middelste slaapkamer biedt toegang tot het balkon aan de straatzijde; deze strekt zich uit over de volle breedte van de twee slaapkamers aan de linkerzijde van de buitengevel. Op de overloop is er ook toegang tot een toilet (met vrijhangend closet en fonteintje) en een badkamer (10 m²) met een ligbad, een inloopdouche met regendouche en handdouche plus een grote wastafel met ruimte voor twee personen.

Master bedroom
Zowel vanuit de overloop als de badkamer leidt een deur naar de master bedroom (19,7 m²) met inbouwkast. Net als in de onderliggende woonkamer bevindt zich ook hier een fraai oorspronkelijk erkerraam met zicht op de voortuin.

Plat dak met zonnepanelen
Vanuit de overloop biedt een openslaande deur toegang tot een beloopbaar bitumen plat dak met zicht op de tuin. Op dit dak bevindt zich een groot deel van de zonnepanelen. Aan de rechterzijde wordt het dak begrensd door een karakteristiek stenen muurtje.

TWEEDE VERDIEPING
2 slaapkamers en bergruimte
Vanuit de overloop op de eerste verdieping leidt een vaste houten trap naar de overloop (8 m²) op de tweede verdieping. Een opklapbaar dakvenster zorgt hier voor een prachtig zicht op de tuin en verdere omgeving. De overloop biedt toegang tot twee slaapkamers (van 10,8 m² en 12, 8 m²) en een berging (15 m²) met de CV-ketel. Beide slaapkamers hebben een inbouwkast. In de grootste slaapkamer – waarachter zich nog een extra berging van 8,4 m² bevindt – zorgt een dakvenster voor voldoende daglicht. De andere slaapkamer kijkt uit op de voortuin.

TUIN
Zowel vanuit de keuken, de living als de slaapkamer op de begane grond leiden openslaande deuren naar het tuinterras. Het pronkstuk wordt hier gevormd door een glazen overkapping over de gehele breedte van het terras. Deze terrasoverkapping is voorzien van op afstand bedienbare screens die in de warme maanden als perfecte zonwering dienen. In de avonduren zorgen inbouwspots voor de nodige sfeer. Aan de linkerzijde van het overkapte terras bevindt zich – afgescheiden door een haagje – een apart zitgedeelte dat toegang biedt tot de slaapkamer op de begane grond. Via een stenen pad met vier afstapjes is de tuin bereikbaar; deze is volledig omheind met een haag en biedt daardoor veel privacy. Achterin de goed verzorgde tuin – met een gazon en borders – bevindt zich een houten tuinhuis, met aan de buitenzijde een oplader voor een robotmaaier. Een automatische beregeningsinstallatie zorgt in droge perioden voor de nodige bevochtiging van het gazon en de planten. Een aparte zij-ingang in de tuin biedt toegang tot een oprit met recht van overpad ; via deze oprit is de straat rechtstreeks bereikbaar.

ALGEMEEN
– Zeer ruime jaren dertig-woning op een perceel van 925 m² met een tuin in het pittoreske Wessem;
– Extra veel woon- en bergingsruimte dankzij de aanbouw van een voormalige huisartsenpraktijk;
– 6 slaapkamers en 2 badkamers;
– Slaapkamer en badkamer op de begane grond. Hierdoor is de woning ook uitermate geschikt als levensloopbestendige woning;
– Duurzaam en energiezuinig dankzij 22 zonnepanelen en dubbel glas;
– Op korte afstand van winkelvoorzieningen;
– Uitstekende bereikbaarheid door directe ligging aan de snelweg A2.

Overdracht
Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 745.000,- k.k.
Koopspecificatie
inclusief BTW
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
Soort woning
villa
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
1933
Bouwvorm
bestaande bouw
Indeling
Woonoppervlakte
318 m2
Perceeloppervlakte
925 m2
Overige inspandige ruimte
12 m2
Inhoud
1.224 m3
Aantal kamers
12
Aantal slaapkamers
8
Energie
Warmwater
c.v.-ketel
Isolatie
dakisolatie, dubbel glas
Buitenruimte
Tuin
achtertuin, voortuin
Hoofdtuin
achtertuin
Oppervlakte hoofdtuin
425 m2 (25m bij 17m)
Ligging hoofdtuin
zuidwest
Achterom
Nee
Kwaliteit tuin
fraai aangelegd
Bergruimte
Schuur / Berging
inpandig
Voorzieningen
voorzien van water
Parkeergelegenheid
Garage
geen garage
Dak
Soort dak
samengesteld dak
Materiaal dak
pannen
Overig
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Voorzieningen

In de buurt

 • Maasbracht - Heuvelstraat 8: 2,5 km
 • Heel - Broekbeemden 75: 2,6 km
 • Heel - Heerbaan 2: 2,8 km
 • Maasbracht - Heidepark 22: 2,9 km
 • Grathem - Lindestraat 29b: 4,0 km
 • Herten - Veestraat 15: 6,3 km
 • Horn - Kerkpad 64: 6,8 km
 • Roermond - Belleboom 13: 7,0 km
 • Roermond - Way Broek 2: 7,1 km
 • Roermond - Walbreukergraaf 29: 7,2 km
 • Roermond - Maasboulevard 57: 7,9 km
 • Roermond - Achter de Steenen Trappen 26: 8,1 km
 • Roermond - Achter de Steenen Trappen 12: 8,1 km
 • Roermond - Achter de Steenen Trappen 3: 8,1 km
 • Roermond - Achter de Steenen Trappen 41: 8,2 km
 • Roermond - Kapellerlaan 119A: 8,2 km
 • Roermond - Arlo 64: 8,3 km
 • Roermond - Swalmerstraat 13: 8,3 km
 • Roermond - Munsterstraat 14E: 8,3 km
 • Sint Odilienberg - Gemetstraat 12: 8,3 km
 • Roermond - Pollartstraat 8D: 8,4 km
 • Roermond - Bethlehemstraat 31: 8,5 km
 • Sint Odilienberg - Schaapsweg 32: 8,6 km
 • Roermond - Steegstraat 20: 8,6 km
 • Roermond - Mauritsstraat 51: 8,7 km
 • Sint Odilienberg - Thorbeckestraat 8: 8,9 km
 • Sint Odilienberg - Eikenlaan 28: 9,0 km
 • Melick - Baron van Hovelllaan 11: 9,4 km
 • Roermond - Roroweg 18: 9,4 km
 • Roermond - Kasteel Exaetenstraat 12: 9,5 km
 • Heythuysen - Belenbroeklaan 57: 9,6 km
 • Melick - Krekelberg 5: 9,7 km
 • Roermond - Daalakkerweg: 9,8 km
 • Roermond - Ambachtsingel 53: 10,0 km
 • Buggenum - Dorpsstraat 8: 10 km
 • Roermond - Huiskenshof 25: 11 km
 • Posterholt - Karbaan 1: 12 km
 • Posterholt - Winkelweg 20: 12 km
 • Swalmen - Meestersweg: 13 km
 • Swalmen - Dionysiusstraat 9: 13 km
 • Swalmen - Grindbank 23: 14 km
 • Swalmen - Pastoor Zandersstraat 40: 15 km
 • Wassenberg - Normannenstrasse: 17 km

OOK IN DEZE PRIJSKLASSE