‘De regionale verschillen op de Limburgse woningmarkt blijven groot’ meldt Dagblad De Limburger in een kadertekst. De krapte in Zuid-Limburg is het grootst. Daar werden in een jaar 13,4% minder woningen verkocht. Ook Weert en omstreken zit hier met 11% daling dicht bij in de buurt.
Regio Roermond en omstreken liet de minste daling in transacties zien: het waren er slechts 3% minder dan verleden jaar. Daar staat tegenover dat regio Roermond tevens de hardste prijsstijging kent van heel Limburg; de gemiddelde prijs ging er in één jaar tijd met 13 procent omhoog.
De Volkskrant kopt diezelfde dag met ‘Huizenverkoop breekt nieuwe records’. Om in de inleidende tekst te melden ‘dat huizenkopers gemiddeld bijna 300 duizend euro voor een woning betalen, die nu doorgaans binnen 40 dagen wordt verkocht, volgens makelaarsvereniging NVM’. En in een kader met transactieprijzen: ‘In gemeente Maastricht steeg de prijsontwikkeling gemiddeld (mediaan) van 206.000 euro in 2013 naar 233.000 in 2018.’
Roermond wijkt van het Maastrichtse cijfer procentueel niet veel af. Wat mij sterkt in de gedachte dat vakkundige begeleiding op dit moment belangrijker is geworden dan ooit om vraag en aanbod op een juiste manier bij elkaar te brengen. Een gemiddelde consument kan regionaal immers snel verwarren met lokaal.
Waar de regionale verschillen groot zijn, geldt dat net zo op lokaal vlak. Je moet terdege op de hoogte zijn van die lokale markt en – op geheel onafhankelijke wijze – partijen met maatwerkadvies terzijde kunnen staan, wil je in elke situatie optimale resultaten kunnen boeken. Onze jarenlange ervaring op dit terrein delen wij graag met u.