Bouw Résidence ‘De Koningssteen’ officieel van start

Onder grote belangstelling gaf wethouder Tim Snijckers van gemeente Maasgouw op vrijdag 6 september jongstleden het officiële startsein voor de bouw van Résidence ‘De Koningssteen’ in Maasbracht. Het majeure bouwproject aan de Havenstraat – de ‘Côte d’Azur’ van Midden-Limburg – vergde enkele jaren aan voorbereiding en betreft een samenwerking tussen diverse (lokale) partijen.

Introductie van het project

Paul van Montfort, directeur Projecten van Maasveste Bouw, gaf na een korte inleiding het woord aan wethouder Tim Snijckers. Deze plaatste de ontwikkeling van de locatie tijdtechnisch in een breder kader dat enkele jaren in tijd terugvoert. “Met dit exclusieve woongebouw wordt de Havenvisie van 1998 nagenoeg geheel ingevuld, hetgeen vrij uniek mag heten. Het gaat een referentiekader vormen waar veel Limburgse steden aan het water zich aan mogen meten.”

Volgens planning wordt allereerst de huidige bebouwing gesloopt – drie verouderde panden op de hoek van de Havenstraat en de Kruchterstraat – waarna aansluitend de nieuwbouw naast restaurant Da Vinci van start kan gaan.

De officiële handeling droeg een ludiek karakter. Met een sloophamer werden de eerste stenen van de huidige bebouwing symbolisch verwijderd. Medewerkers van Da Vinci voorzagen de gasten deze middag van hoogstaande culinaire verrassingen en met een glas champagne werd de bouwstart aansluitend feestelijk ingeluid.

Bouw Residence de Koningssteen

Plannen voor de Koningssteen

De plannen voor ’De Koningssteen’ stammen van de tekentafels van Ingenieursburo Jan Wilms uit Maasbracht, in technische samenwerking met Wauben Architects. Maasveste Berben Bouw gaat in opdracht van initiatiefnemer Schulpen Holding voor de uitvoering zorgdragen. Vanwege de unieke ligging is de interesse in het plan van meet af aan groot; inmiddels is al bijna de helft van de tien appartementen verkocht. Op de begane grond gaat ‘De Koningssteen’ huisvesting bieden aan een tweetal zakelijke (horeca)ondernemers.

De woonkamer en balkons van de appartementen hebben aan de voorzijde een ongekend uitzicht over de haven en het achterliggende natuurgebied ‘De Koningssteen’ waar het gebouw zijn naam aan ontleent. Naar verwachting zal de realisatie ongeveer anderhalf jaar in beslag gaan nemen.

Verkoopinformatie

De verkoop van de appartementen in Résidence De Koningssteen ligt in handen van Van Cromvoirt Makelaars (T (0475) 33 35 33, www.vancromvoirt.nl). De verkoopprijzen variëren van € 620.000,- tot € 900.000,- (vrij op naam).

GERELATEERDE ARTIKELEN

Aftrek hypotheekrente verder beperken. Dat zijn althans de plannen
De huidige woningmarkt maakt op het moment een roerige periode door. De rentetarieven zijn laag en de economie verkeert in een fase van hoogconjunctuur. Een geschikt moment om plannen te maken om de aftrek van de hypotheekrente verder te beperken. 
Wonen in een monument: het overwegen waard!
Voor Midden-Limburg is Van Cromvoirt Makelaars vertegenwoordigd in de Nationale Monumenten organisatie (NMo). Het NMo heeft recentelijk een eigen website gelanceerd: het Nationaal Monumenten Portaal waar de vraag naar en het aanbod van monumenten elkaar kunnen ontmoeten.
Stille verkoop Qualis…
Aanbod Stille verkoop Qualis!