Wacht niet te lang met aankoop nieuwe woning!

Naar verwachting zullen de huizenprijzen de komende twee jaar verder blijven stijgen. Een toename die tot het jaar 2021 wel langzaam zal afzwakken. Wacht dus niet te lang met de aankoop van uw nieuwe woning.

Het is de conclusie uit de eerste Woningmarktmonitor die het Economisch Bureau van ABN AMRO dit nieuwe jaar presenteerde. “De economen verwachten volgens het bericht dat de huizenprijzen in 2019 met zes procent zullen stijgen. Het jaar erna zal die stijging een verdere vier procent bedragen.” De aankoop van een nieuwe woning zal prijstechnisch elk jaar stijgen.

De ABN heeft haar eerdere verwachting voor 2019 met 1 procentpunt moeten bijstellen. Dat komt mede door het afnemende vertrouwen in de woningmarkt, dat onder meer wordt veroorzaakt door een vergrote onzekerheid over de voorspelde economische groei.

“Mede daarom willen wij hen die de aankoop van een woning overwegen in Roermond en omgeving het advies geven om er niet te lang mee te wachten. De verwachte stijging van de woningprijzen zet immers de betaalbaarheid onder druk. En dat advies geldt omgekeerd óók voor hen die met plannen lopen om hun huidige woning te verkopen. De schaarste aan koopwoningen is weliswaar groot op dit moment, maar met een verwachte daling in potentiële kopers is de tijd nu beter dan ooit.”

Uw persoonlijke mogelijkheden brengt Van Cromvoirt Makelaars graag voor u in kaart. Een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek heeft u zo gemaakt. Wacht er alleen niet te lang mee.

‘Je krijgt méér voor elkaar met Van Cromvoirt Makelaars!'

GERELATEERDE ARTIKELEN

Bouw energieneutrale huizen blijft achter
Energieneutrale woningen lijken nauwelijks voet aan de grond te krijgen in Nederland. Op het moment telt ons land slechts 13.000 nul-op-de-meter woningen waarmee de doelstelling van 100.000 ver weg lijkt.
Wonen aan het water? Wacht niet te lang!
Comfortabel wonen met schitterend uitzicht over de Maasplassen. Het is een droom van velen die binnenkort kan uitkomen. Locaties variëren van Maasboulevard tot de bekende Arlo-flat.
Alles over de eindinspectie van mijn koopwoning
Bijna mag u zichzelf de eigenaar noemen van die prachtige koopwoning. De sleuteloverdracht is immers in zicht. Maar voordat u het koopcontract gaat tekenen, zal er eerst nog een eindinspectie van de koopwoning moeten plaatsvinden. In deze blog vertellen we u alles wat u moet weten over de eindinspectie. Is de eindinspectie van een koopwoning ... read more