Hoe werkt een stille verkoop?

In deze blog vertellen we graag wat een stille verkoop is en hoe het werkt.

Wilt u binnenkort gaan verhuizen? Dan is het natuurlijk vanzelfsprekend dat u eerst nog uw huidige woning moet gaan verkopen. De meeste mensen zetten hun woning te koop op bijvoorbeeld Funda of bij een makelaar. Maar niet iedereen vindt het fijn om zijn of haar woning zomaar in een advertentie, de krant of op het internet te plaatsen. Er zijn tenslotte heel wat mensen die uw woning kunnen bekijken. Dat is natuurlijk ook begrijpelijk! Daarom is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om uw woning te verkopen door middel van een stille verkoop. In deze blog vertellen we graag wat een stille verkoop is en hoe het werkt.

Wat is een stille verkoop?

Voordat we meer vertellen over hoe een stille verkoop te werk gaat leggen we graag eerst uit wat dit begrip precies is. Bij een stille verkoop wordt uw woning niet aangeboden aan het grote publiek, niet iedereen zal uw woning zomaar kunnen zien of kunnen bezichtigingen. De woning wordt enkel en alleen aangeboden aan een actieve en geïnteresseerde doelgroep. Daarnaast zal er ook geen “te koop” bord worden geplaatst in de voortuin. Meestal is er een voorkeur voor een stille verkoop bij luxe panden die voor een kleine groep mensen bereikbaar zijn.

De meeste mensen kiezen voor een stille verkoop vanwege privacy- en veiligheidsredenen of wanneer een verkoper onder bepaalde voorwaarden zijn woning wilt verkopen.

De voor- en nadelen van een stille verkoop

Een stille verkoop heeft een aantal voor- en nadelen. Zo is het zoals eerder benoemd goed voor het behoud van privacy. Daarnaast zul je als verkopende partij alleen te maken krijgen met potentiële kopers die serieus zijn en oprecht interesse hebben. Zo kan ook het gehele proces van een verkoop een stuk sneller verlopen. Een ander voordeel is dat de makelaar het gehele proces kan uitvoeren en u dus zelf wordt ontzorgd. Het nadeel van een stille verkoop is dat er dus minder zichtbaarheid van de woning is. Minder mensen zullen de woning zien waardoor de kans op een geïnteresseerde koper ook kleiner kan zijn. Daarnaast is het vinden van een passende koper volledig afhankelijk van het eigen netwerk van een makelaar. Mocht er geen passende koper in dat netwerk zitten, dan is de kans op een verkoop dus ook kleiner. Het betekent niet dat er bij een stille verkoop geen enkele informatie moet worden gedeeld, met name voor de afhandeling is dit altijd nodig.

Hoe werkt een stille verkoop?

Alle voorbereidingen van een stille verkoop zijn precies hetzelfde als bij een normale verkoop. Het enige verschil is dat er minder mensen uw woning te zien krijgen. Een stille verkoop gaat grotendeels via het eigen netwerk van een makelaar. Vaak zijn er bij een makelaarskantoor actieve woningzoekers ingeschreven met hun eigen zoekprofiel. De woningzoekers die aan de hand van dat zoekprofiel het beste passen bij uw woning zullen hierover bericht worden. De informatie die u dan deelt, kunt u zelf bepalen, dit is volledig afhankelijk van uw wensen. Denk bijvoorbeeld aan de verkoopprijs, locatie of een aantal foto’s. Mocht u zich later bedenken en alsnog uw woning willen verkopen bij het grote publiek, dan kan dit natuurlijk nog altijd.

Heeft u vragen of heeft u interesse in een stille verkoop? Neem dan gerust contact met ons op via de website van Van Cromvoirt. Wij staan als verkoopmakelaar voor u klaar om uw persoonlijk te begeleiden.

Hoe werkt een stille verkoop?

GERELATEERDE ARTIKELEN

Koopplannen? Nu is de allerbeste tijd ooit!
2019 is een paar dagen oud en de internationale markten zijn volop in beweging. De rentepercentages voor hypothecaire leningen bevinden zich momenteel op het laagste niveau denkbaar.
Regio Roermond blijft perspectief bieden
Het aanbod van koophuizen staat de laatste maanden onder druk. Hoewel de markt lijkt ‘vastgelopen’, zoals Dagblad De Limburger op 12 oktober jl. meldde, zijn er regionaal niettemin aanzienlijke verschillen.
Waar moet u op letten bij de bezichtiging van een huis?
U bent al een tijdje op zoek naar uw ideale woning en hebt eindelijk een huis voorbij zien komen dat misschien wel aan al uw wensen voldoet. En het goede nieuws: onze makelaar heeft een bezichtiging voor u kunnen regelen! Er zijn een aantal belangrijke zaken waar u voor en tijdens de bezichtiging op moet letten. We geven u daarom een aantal tips voor de bezichtiging.