Wat is de betekenis van de NVM afkorting?

In deze blog leest u alles over de afkorting NVM en wat het nou precies betekent wanneer een Makelaar NVM gecertificeerd is!

In de wereld van de makelaardij komt de afkorting NVM vaak voor. Maar wat is de betekenis van deze afkorting nou eigenlijk? Dat en meer leggen we uit in deze blog.

Waar staat de afkorting NVM voor?

NVM staat voor de Nederlandse Vereniging voor Makelaars. Om precies te zijn gaat het hierbij om de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A.

Wat is de Nederlandse Vereniging voor Makelaars?
De NVM is de grootste brancheorganisatie van vastgoeddeskundigen, makelaars en taxateurs in Nederland en bestaat inmiddels al meer dan 100 jaar. Daarnaast is de NVM gedeeltelijk eigenaar van Funda, de onroerend goed organisatie. Om lid te kunnen worden van de NVM, moeten makelaars over veel praktijkervaring beschikken en gecertificeerd zijn bij de stichting Vastgoedcert en/of het register van het NRVT.

Meer over de NVM

De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A. heeft maar liefst 4400 aangesloten makelaars en taxateurs. Het is dan ook de grootste ledenorganisatie van vastgoeddeskundigen, makelaars en taxateurs. De NVM is onderverdeeld in de vakgroepen Wonen, NVM Business en Agrarisch & Landelijk.

Wat is een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar is een makelaar die gekwalificeerd en erkend is door de brancheorganisatie Nederlandse Vereniging van Makelaars. Deze makelaar heeft zijn deskundigheid meerdere malen bewezen en heeft voldaan aan strenge opleidings- en kwaliteitseisen.

Om hun kwaliteit te blijven garanderen, moeten NVM-makelaars zich aan de NVM-Erecode houden. Dat wil zeggen dat zij alle regels van de NVM in acht moeten nemen en de belangen van de klant altijd voorop moeten stellen. De Commissie Lidmaatschapszaken ziet erop toe dat de makelaars de erecode naleven.

Waarom het slim is om voor een NVM-makelaar te kiezen

Als u op het punt staat om een woning te kopen of verkopen, dan kan dat natuurlijk best spannend zijn. Het is dan ook belangrijk dat u hierbij de juiste ondersteuning krijgt. U wilt uw woning immers zo snel mogelijk aan- of verkopen, tegen de best mogelijke voorwaarden. Een NVM-makelaar beschikt over de juiste opleiding, kennis en ervaring om u hier uitstekend bij te helpen.

Door te kiezen voor een NVM-makelaar weet u zeker dat alles goed wordt geregeld. U kiest namelijk voor kwaliteit, deskundigheid en betrouwbaarheid. De NVM heeft een belangrijke afdeling genaamd de Consumentenvoorlichting. Mocht u ooit een keer een geschil of probleem hebben met een aangesloten makelaar, dan kunt u bij deze afdeling terecht voor hulp, informatie en ondersteuning. 

Verder is het slim om voor een NVM-makelaar te kiezen omdat deze veel inzicht heeft in de regionale woningmarktontwikkeling. Via de NVM-database kan hij/zij namelijk talloze markt- en transactiegegevens terugvinden. Zo kan hij/zij de ontwikkelingen van de woningprijzen op de voet volgen en hierop inspelen. Daarnaast kan/zij precies zien wat de concurrentiepositie van een woning is. Tot slot zijn NVM-makelaars altijd op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van wonen, regel- en wetgeving.

Alle voordelen van een NVM-makelaar

Zoals u heeft kunnen lezen is het zeer aan te raden om te kiezen voor een NVM-makelaar. We zetten de belangrijkste voordelen van samenwerken met een NVM-makelaar nog even voor u op een rijtje:

  1. Of het nu gaat om de verkoop, koop, taxatie of onteigening van een woning, een NVM-makelaar staat altijd klaar met professioneel advies en uitstekende begeleiding;
  2. Hij/zij beschikt over de juiste kennis op het gebied van wonen, regel- en wetgeving.
  3. Hij/zij is op de hoogte van alle ontwikkelingen in de woningmarkt en heeft de juiste kennis en ervaring om uw woning zo goed mogelijk op de markt te brengen;
  4. Hij/zij zorgt ervoor dat uw woning uitgebreid wordt gepromoot op Funda;
  5. Hij/zij houdt zich aan de NVM-Erecode. De Commissie Lidmaatschapszaken ziet erop toe dat de NVM-makelaar de belangen van de klant voorop stelt;
  6. Mocht u een keer een geschil hebben met de makelaar, kunt u altijd terugvallen op de afdeling Consumentenvoorlichting;
  7. Kiezen voor een NVM-makelaar betekent kiezen voor deskundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid.

 

Conclusie NVM afkorting

Inmiddels heeft u antwoord op de vraag “wat is de betekenis van de NVM afkorting?” De afkorting NVM staat dus voor Nederlandse Vereniging voor Makelaars.  

Nu u weet waar de NVM voor staat, bent u vast enthousiast geworden van de vele voordelen die een NVM-makelaar met zich meebrengt. Als u nog op zoek bent naar een deskundige NVM makelaar in Roermond of een NVM taxateur in Roermond of omstreken, neem dan vooral even contact op met Van Cromvoirt Makelaars! Wij staan u graag bij in het gehele proces van een woning aan- of verkopen.

Wat is de betekenis van de NVM afkorting?

GERELATEERDE ARTIKELEN

Huizenprijzen stijgen met meer dan 8 procent (CBS)
Op 21 september 2020 meldde Het Parool dat in de augustusmaand bestaande koopwoningen maar liefst 8,2 procent in prijs waren gestegen ten opzichte van een maand van tevoren.
De woonoppervlakte van een woning berekenen
Wanneer u als ouder samen met uw kinderen op zoek gaat naar een woning, zoekt u een andere grootte oppervlakte dan wanneer u een plekje voor uzelf nodig heeft. Tijdens het scrollen van het woningaanbod op Van Cromvoirt Makelaars, kijkt u in eerste instantie vooral naar de woonoppervlakte. Maar hoe wordt de woonoppervlakte eigenlijk berekend? ... read more
Aanvragen groene hypotheek zitten in de lift
Op donderdag 8 augustus meldde de BNR-webredactie dat het aantal mensen dat een groene hypotheek aanvraagt vanaf het tweede kwartaal in 2018 in één jaar tijd met 40 procent is gestegen.