Waarom kiezen voor wonen in Roermond?

Wonen in Roermond is leuk voor jong én oud! Ontdek de vele mogelijkheden.

Wij als makelaar in Roermond zijn ervan overtuigd dat wonen in Roermond en omgeving een van de beste beslissingen ooit zal zijn. Naast dat het een prettige woonomgeving is heeft de stad en de gemeente veel zakelijke en relaxmogelijkheden te bieden. Wij snappen dat als u niet bekend bent met Roermond dat dit als buitenstaander lastig in te schatten en te begrijpen is. Daarom vertellen wij u graag in deze blog meer over het wonen in Roermond. Ook zullen wij toelichten wat er allemaal in de omgeving van Roermond te doen is. Wij hopen dat we u enthousiast kunnen maken!

Hoe ziet wonen in Roermond eruit?

Wanneer u ervoor kiest om in Roermond te gaan wonen kiest u ervoor om ruim, in het midden van de natuur maar toch centraal. Er is dan ook een ruim woningaanbod en voor ieder wat wils. Er zijn zowel grote en kleine woningen als koop- en huurwoningen te vinden. Dit kunnen zowel hoekwoningen, 2-onder-1-kapwoningen als stadse appartementen zijn. In Roermond is er aanbod voor iedereen. Het grootste gedeelte van alle woningen in Roermond zijn koopwoningen. De meeste inwoners van Roermond zijn tussen de 45 en 65 jaar oud. Mensen die in Roermond wonen ervaren het als een gezellige stad met een mooie omgeving en genoeg voorzieningen.

Wonen in Roermond ervaringen

Naast dat er een ruim woningaanbod in Roermond is, is er meer dan alleen dat. Zo is er een goede trein- en busverbinding om te reizen met het OV binnen en buiten Roermond. Ook is er aanbod van verschillende scholen en onderwijsinstellingen. Dit betekent dat er basisscholen, middelbare scholen, vervolgopleidingen en goede treinverbindingen voor het hoger onderwijs zijn. Daarnaast zijn er genoeg bedrijven die zorgen voor werkgelegenheid in verschillende sectoren, van gezondheidszorg tot dienstverlening en detailhandel. Kortom, er is genoeg te beleven en Roermond heeft als stad veel te bieden. Het is nog één van de weinige steden waar je nog redelijk betaalbaar ruim kunt wonen. Heeft u vragen over het wonen in Roermond? Neem dan gerust contact op met dé makelaar van Roermond via onze website.

Hoe ziet de omgeving van Roermond eruit?

Niet alleen de stad Roermond heeft veel te bieden. Naast dat u in Roermond naar de welbekende designeroutlet kunt gaan, is er ook een Beachclub, een bioscoop, een gezellig historisch stadscentrum en genoeg natuur om in te wandelen. Ook is er iedere week markt, zijn de winkels op zondag geopend en kunt u kiezen uit een groot aanbod aan horecavoorzieningen. Vanuit Roermond kunt u makkelijk reizen naar bijvoorbeeld Heerlen, Sittard, Maastricht Venlo en bent u binnen een korte tijd de Duitse grens over. De centrale ligging zorgt er in ieder geval voor dat welke kant u ook opgaat, u er niet lang voor zult hoeven reizen. Zoals u kunt lezen zijn er heel wat redenen om ervoor te kiezen om te gaan wonen in Roermond. Bent u nog opzoek naar een makelaar? Dan helpen wij u graag verder. Op de website van Van Cromvoirt ziet u ook alvast het huidige woningaanbod in Roermond.

Wonen in Roermond voor jong en oud

GERELATEERDE ARTIKELEN

Wonen aan het water? Wacht niet te lang!
Comfortabel wonen met schitterend uitzicht over de Maasplassen. Het is een droom van velen die binnenkort kan uitkomen. Locaties variëren van Maasboulevard tot de bekende Arlo-flat.
Wonen in een monument: het overwegen waard!
Voor Midden-Limburg is Van Cromvoirt Makelaars vertegenwoordigd in de Nationale Monumenten organisatie (NMo). Het NMo heeft recentelijk een eigen website gelanceerd: het Nationaal Monumenten Portaal waar de vraag naar en het aanbod van monumenten elkaar kunnen ontmoeten.
Huis gevonden? Wij doen de onderhandelingen!
Want die heeft meer overzicht van de huizenmarkt…meer kennis (van vaak voorkomende gebreken bijvoorbeeld)…meer expertise …en natuurlijk: een kwaliteitskeurmerk!