NVM Open Huizen Dag 2023

De NVM Open Huizen Dag 2023 staat weer voor de deur. Dé dag om woningen te bezoeken zonder afspraak!

Bent u op zoek naar een nieuwe woning, maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen met zoeken? Of heeft u al een aantal huizen op het oog, maar wilt u deze graag in het echt bekijken? Dan is de NVM Open Huizen Dag wellicht iets voor u! Dit jaarlijkse evenement biedt huizenzoekers de mogelijkheid om vrijblijvend verschillende huizen te bezichtigen zonder hiervoor een afspraak te hoeven maken. In deze blog leest u alles over de NVM Open Huizen Dag, wat u kunt verwachten en hoe u zich het beste kunt voorbereiden om het meeste uit deze dag te halen.

Wat is de NVM Open Huis Dag?

De NVM Open Huizen Dag is een nationale open huizen dag, waarbij woningzoekenden geen afspraak hoeven te maken om meerdere woningen op een dag vrijblijvend te kunnen bezichtigen. De landelijke Open Huizen Dag wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Tijdens de Open Huizen Dag stellen verkopers hun huizen open van 11:00-15:00. Potentiële kopers hoeven geen afspraak te maken en daarom trekt dit evenement duizenden bezoekers. De NVM Open Huizen Dag vindt twee keer per jaar plaats: in het voor- en najaar. Wilt u meer weten over het NVM? Lees dan dit artikel.

Waarom een Open Huizen Dag?

Uit ervaring is gebleken dat de NVM Open Huizen Dag een zeer succesvol evenement is voor zowel huizenzoekers als huizenverkopers. Voor potentiële kopers biedt het de mogelijkheid om zonder afspraak meerdere huizen te bezichtigen binnen een gewenste regio, terwijl verkopers een groter kijkerspubliek kunnen bereiken en zo de kans vergroten om hun huis daadwerkelijk te verkopen. Om het evenement te promoten, voert de NVM campagnes en worden de deelnemende huizen extra gepromoot op Funda. Het laagdrempelige karakter van een open huis maakt het voor veel mensen makkelijker om te bezoeken, omdat er geen afspraak gemaakt hoeft te worden.

Welke huizen doen mee aan de NVM Open Huizen Dag?

Welke huizen meedoen aan de NVM Open Huizen Dag kunt u vanaf 8 maart bekijken. Zo kunt u ruim van tevoren een handige route uitstippelen, waarmee u de huizen kunt bezoeken die op uw wenstlijstje staan. Wilt u weten waarop u moet letten tijdens de bezichtigingen? Lees dan dit artikel.

Wanneer vindt de Open Huizen Dag NVM 2023 plaats?

De Open Huizen Dag NVM 2023 vindt plaats op zaterdag 1 april van 11:00-15:00 uur. De woningen die aan de NVM Open Huizen Dag deelnemen kunt u vrijblijvend bekijken zonder een afspraak te hoeven maken. In het najaar van 2023 zal er ook nog een Open Huis Dag georganiseerd worden.

Hoe werkt een Open Huis Dag?

Voor de NVM Open Huizen Dag kan een NVM-makelaar een huis aanmelden voor deelname. Op vastgoedplatformen zoals Funda kunnen geïnteresseerde mensen zien welke woningen meedoen aan deze dag. Op zaterdag 1 april kunnen deelnemers de huizen vrijblijvend bezichtigen en zoveel vragen stellen als ze willen. Er is geen tijdslimiet voor de bezichtiging. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een huis, kunt u met de makelaar onderhandelen over de prijs.

Tips voor de Open Huizen Dag

Hoe haalt u nu het optimale uit uw Open Huis Dag? Hieronder volgen een aantal praktische tips:

  • Bepaal van tevoren het budget dat u wilt uitgeven
  • Zet al uw woonwensen duidelijk op een rij
  • Stippel een huizenroute uit van huizen binnen een bepaalde bereisbare regio, die voldoen aan uw woonwensen
  • Tijdens de huizenbezichtiging mag u vragen stellen, dus doe dit ook! Weet ook waar u zelf op moet letten.

NVM Open Huizen Dag 2023

GERELATEERDE ARTIKELEN

Stijgend aanbod, woningen sneller verkocht
Het aanbod van koophuizen staat de laatste maanden onder druk. Hoewel de markt lijkt ‘vastgelopen’, zoals Dagblad De Limburger op 12 oktober jl. meldde, zijn er regionaal niettemin aanzienlijke verschillen.
Een woning splitsen; hoe gaat dat in zijn werk?
Als huiseigenaar in Nederland is het concept van "woning splitsen" wellicht een interessante mogelijkheid om te overwegen. Het kan een winstgevende investering zijn of een manier om meer ruimte te creëren voor verschillende doeleinden.
Circulair bouwen heeft de toekomst
‘Circulair bouwen’, het is een term die de voorbije jaren steeds vaker opduikt. Het verwijst naar een manier van bouwen waarbij optimaal gebruik gemaakt wordt van herbruikbare grondstoffen en bouwmaterialen. De reden is helder. Het is een stap om naar een ‘circulaire economie’ te komen. Waarbij de focus ligt op 'hergebruik’, en niet langer op ‘gebruik’.